The Vault: Michael Chang îi serveşte “din mână” lui Ivan Lendl, la Roland Garros 1989 (video)

Adrian Țoca | 25 februarie 2012

The Vault: Michael Chang îi serveşte “din mână” lui Ivan Lendl, la Roland Garros 1989 (video)

Urmăreşte, pe treizecizero.ro, tag-ul “thevault“. De azi, strângem acolo secvenţe de arhivă din istoria tenisului.  

În 1989, în turul 4 la Roland Garros, Michael Chang provoca una dintre marile surprize ale anului, eliminându-l pe Ivan Lendl, la capătul unui maraton de 4 ore şi 39 de minute. Chang avea pe atunci 17 ani, iar după ce l-a scos din cursă pe marele Lendl, a mers până la capăt, câştigând trofeul la Paris într-o finală cu Edberg.

La un moment dat, spre finalul setului 4, Chang a făcut ceva ceea ce s-a spus că a întors complet jocul în favoarea sa: acuzând crampe şi dureri puternice, care îl împiedicau să servească normal, americanul a servit din mână, buimăcindu-l pe Lendl şi aducându-i, două mingi mai târziu, punctul. Momentul s-a petrecut la 15-30. Chang avea să devină cel mai tânăr câştigător de Slam.

N-a fost singurul lucru “neortodox” pe care Michael Chang l-a făcut în acel meci ca să îl scoată din ritm pe Lendl, cunoscut drept unul dintre jucătorii imposibil de enervat. Chang a abuzat de mingi înalte, aşa numitele “lumânări”, ca să încetinească meciul, şi a abuzat de orice pauză ca să se hidrateze în exces. Într-un final, enervat, Lendl a sfârşit prin a vocifera puternic la adresa arbitrului.

În setul 5, la minge de meci pe serviciul lui Ivan Lendl, Chang s-a aşezat, pur şi simplu, la mijlocul terenului, aproape de “T”-ul careului de serviciu, o poziţie, evident, neobişnuită pentru primire. Publicul a început să râdă, iar Lendl a făcut dublă greşeală, pierzând astfel meciul.

“Aş fi făcut orice, orice ca să rămân în meci”, s-a scuzat apoi viitorul campion.

Chang şi Lendl vor juca la Delray Beach, într-un turneu din seria ATP Champions Tour, circuit dedicat fostelor mari glorii ale tenisului masculin.

 

Dacă ai o propunere pentru o altă secvenţă memorabilă, sau ai o idee pentru un articol pe treizecizero.ro, te aşteptăm la comentarii, pe site, pe Twitter sau pe Facebook.

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi