Surpriza care n-a mai fost: Serena rezistă iar cu Azarenka, trece în săptămâna a doua

Camelia Butuligă | 30 mai 2015

Tradițional, Serena Williams este mult mai expusă în primele trei tururi ale unui Grand Slam, în mod particular la Roland Garros. După un start slab de turneu, Serena s-a văzut condusă cu set și 4-2 de Victoria Azarenka. A întors, iar acum, după acest din urmă obstacol trecut, trebuie că șansele ei de a cuceri titlul sunt incomparabil mai mari. Ar deține, astfel, trei dintre cele patru Slamuri

Roland Garros este oferit de

Am mai zis-o şi-o s-o mai zic: Vika-Serena este match-upul meu favorit din WTA. Forţa de neoprit contra obiectului de neclintit. E adevărat, per total Vika se clinteşte mai des decât se opreşte Serena, dar din punct de vedere al tenisului mi se pare că scot ce e mai bun una din cealaltă.

Punctul slab al Victoriei era pe vremuri serviciul, dar în ultimul timp, Azarenka a serveşte compact, constant şi variat. A avut trei aşi în seara aceasta versus doar o dublă. Bineînţeles, returul, una din armele ei, i-a dat dureri de cap Serenei pe propriul serviciu, destul de modest ca viteză în prima parte a meciului.

Startul meciului i-a aprţinut Vikăi. Serena a mai avut tresăriri în care a pus tot ce avea în serviciu sau în retur, dar nu au fost destule. Azarenka a fost constantă din spatele terenului, absorbind ca un burete şi trimiţând totul înapoi, neobosită.

Trebuie să fac o paranteză aici. O văd pe Victoria pentru prima dată live. Am următoarele observaţii: e ca un zid din spate, dar un zid agresiv. Are o adâncime a loviturilor teribil de constantă şi e capabilă să lovească bine din absolut orice poziţie dacă ajunge la minge şi de obicei ajunge.

A doua observaţie are de a face cu chiotele ei. Surprinzător, sunt mai enervante la televizor, probabil microfoanele le prind şi le redau mai acut. Pe un stadion în aer liber, ele se disipează şi nu mai fac atâta gălăgie.

Însă ceea ce o face pe Azarenka atât de bună, jocul ei neobosit şi intens, are şi o parte proastă atunci când joacă cu Williams: o activează pe aceasta şi o face să-şi acceseze resursele superioare. Şi asta nu e bine pentru nicio adversară. De la mijlocul setul doi, Serena a ridicat turaţia: a servit mai tare, a returnat mai tare, a lovit ….mai tare. A recuperat breakul pierdut mai devreme şi la 5-4, când Vika servea să stea în set, a atacat. A ajuns la trei mingi de break consecutive, Azarenka le-a salvat pe toate şi apoi la avantaj Serena a urmat o minge pe tuşă strigată greşit în out pe care Serena a lovit-o în fileu. Asta le-a dat motiv francezilor să se inflameze, Vikăi să protesteze, să-i bată obrazul Serenei, care s-a enervat şi a bubuit-o la următorul punct, aşa, ca să se înveţe minte. Şi a egalat la seturi. Înţelegeţi acum de ce e match-upul meu preferat?

Azarenka a început iar mai bine decisivul, cu un break imediat, făcând 2-0. Şi de acolo, Serena a preluat controlul şi nu l-a mai dat înapoi. Vika seamănă foarte tare cu jucătoarea de dinainte de accidentare, dar încă nu are acces la viteza aceea superioară la care are acces Serena şi de care se apropiase şi ea foarte tare acum doi ani. Meciul acesta poate fi considerat un progres. Faţă de ultima lor întâlnire de la Madrid, măcar Azarenka n-a mai pierdut cu trei duble consecutive.

Serena se va vedea cu Sloane Stephens acum. Alt match-up cu năbădăi în afara terenului, dar nici pe departe atât de strâns pe teren.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi