Start teribil: Simona Halep pierde în primul tur la Australian Open pentru al doilea an la rând, acum eliminată de Shelby Rogers

Treizecizero | 16 ianuarie 2017

Startul a fost cum nu se putea mai prost pentru români la Melbourne. Simona Halep și Patricia Țig au fost printre primele eliminate ale turneului. Irina Begu și Sorana Cîrstea au egalat apoi bilanțul românesc al primei zile

Simona Halep a fost învinsă pentru al doilea an la rând în primul tur la Australian Open. Shelby Rogers e cea care i-a oprit rapid traseul la Melbourne. A fost 6-3, 6-1 pentru americancă. Simona nu și-a procurat decât o minge de break, de la ratarea căreia jocul ei s-a dus la vale. Fără să se poată deplasa la nivelul obișnuit, cea mai rapidă jucătoare din circuit conform statisticilor organizatorilor a avut de suferit, fiind dominată în raliuri de o jucătoare care a știut să-și păstreze calmul. Simona a acuzat dureri la genunchiul stâng și a luat o pastilă între seturi, după o discuție cu echipa medicală. 

Conferința de presă a Simonei, în care jucătoarea română a vorbit pe larg despre problemele medicale avute, este aici. Simona spune că ia în calcul inclusiv o pauză în perioada următoare.

Citește și „Învinsă de o tendinită mai veche, va fi Simona nevoită să facă ajustări în jocul său?”

 

Irina Begu a învins-o pe Yaroslava Shvedova, în trei seturi, o nouă revenire a unei jucătoare devenită expertă la acest capitol. Imediat după meci, Irina s-a întors pe terenul de antrenamente. Textul despre victoria ei și declarațiile Irinei, aici. 

Sorana Cîrstea a avut și ea multe motive de zâmbete după victoria concludentă din primul tur. Am vorbit cu Sorana despre cum apreciază acum tenisul, recuperări și alte lecții de viață. Articolul cu declarațiile Soranei este aici.

Patricia Țig a fost învinsă drastic, 6-0, 6-1, de campioana olimpică Monica Puig. Dar Pati a avut o atitudine excelentă; interviul cu ea merită citit.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi