Sorana în turul 3 la Australian Open, următorul adversar: Sara Errani

Adrian Țoca | 19 ianuarie 2012

Sorana în turul 3 la Australian Open, următorul adversar: Sara Errani

Când a învins-o pe Sam Stosur, Sorana n-a obţinut doar o victorie de prestigiu, contra unei jucătoare de mare calibru, dar i-a preluat şi tragerea la sorţi a acesteia, tabloul deschizându-se generos pentru româncă. Aşa a fost posibil ca Sorana să aibă un adversar mai comod în turul secund, pe poloneza Ursula Radwanska.

Dar calculele de acasă n-au fost totuna cu realitatea de pe terenul  18. Românca a început lent şi crispat, probabil încă cu gândul la atmosfera glorioasă de care a avut parte la meciul cu Stosur. Iar primul set a fost de coşmar: 1-6 în doar 26 de minute. 

Din fericire, lucrurile s-au reglat, treptat, iar Cîrstea a regăsit o parte din jocul făcut în primul tur. N-au mai fost loviturile direct câştigătoare din urmă cu două zile, meciul a fost destul de sărac la capitolul  acesta, însă experienţa superioară a româncei şi numărul mai mic de greşeli neforţate au ajutat-o să întoarcă, încet, soarta meciului.  A fost 6-2 în setul secund şi 6-3 în decisiv pentru Sorana, care a făcut cu un break mai mult decât Radwanska.

“Am avut un start de meci teribil de prost, însă am reuşit să mă concentrez şi am luptat cu condiţiile atmosferice, vântul a fost puternic. Le mulţumesc fanilor care m-au încurajat şi celor care au venit să mă vadă”, a spus Sorana.

Parcursul accesibil continuă şi în turul 3: românca o va întâlni pe experimentata jucătoare italiană Sara Errani. Aceasta a eliminat-o, în turul secund, pe Nadia Petrova, şi, deşi are, cum spuneam, suficientă experienţă să pună probleme oricui, este, totuşi, un adversar care poate fi depăşit. 

Ultima oară când cele două s-au întâlnit a fost chiar anul trecut, la Marbella, pe zgură, Sara câştigând în trei seturi. Tot italianca a câştigat şi în 2010, la Monterrey, pe hard, 6-2, 6-3, singura victorie a româncei în cele trei meciuri directe disputate datând din 2008, pe indoor hard, la Luxembourg, 6-4, 6-2.

Meciul se va disputa în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi