Sorana în sferturi, urmează Zvonareva. A câştigat şi Monica

Adrian Țoca | 8 februarie 2012

Sorana în sferturi, urmează Zvonareva. A câştigat şi Monica

Sorana Cîrstea şi-a continuat parcursul la Openul organizat la Pattaya, bifând a doua prezenţă într-un sfert de finală în acest sezon, după cel de la Hobart. Românca, favorită 7, a învins-o lejer pe japoneza Misaki Doi, în două seturi, 6-2, 6-2 şi va juca în turul următor cu a opta jucătoare a lumii, rusoaica Vera Zvonareva.

Meciul a fost controlat autoritar de româncă, Sorana cedând, la fel ca şi în meciul inaugural, numai 4 game-uri. 

Cu Zvonareva, românca a mai jucat o singură dată, în 2009, la Beijing, pierzând atunci clar, 6-2, 6-2.

La rândul ei, Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Paris, după ce a trecut, în trei seturi, de australianca Jarmila Gajdosova, 6-1, 4-6, 6-4. În decisiv, după ce s-a desprins cu două break-uri, Monica a avut ceva emoţii, Gajdosova revenind până la 5-4 şi 15-30 la a doua tentativă a Monicăi de a închide jocul. Românca s-a adunat însă, obţinând a doua victorie din tot atâtea meciuri directe.

În optimile de finală, Niculescu va avea şansa unei revanşe pe care şi-o doreşte mult în faţa nemţoaicei Angelique Kerber, în faţa căreia pierdea în turul 4 la US Open anul trecut. A fost atunci 6-4, 6-3 pentru Kerber, care s-a dus apoi până în semifinale.

A treia jucătoare din România care a jucat astăzi, Simona Halep, n-a fost la fel de norocoasă. Simona a avut şi cel mai dificil adversar dintre jucătoarele noastre, pe experimentata italiancă Roberta Vinci, dar Halep a avut un start de meci foarte bun, desprinzându-se rapid la 3-0 în primul set. Vinci a revenit însă la fel de repede, egalând şi apoi făcând break-ul decisiv care i-a adus setul. 

Manşa secundă a avut un alt scenariu. Vinci s-a detaşat la 5-2, Halep a recuperat unul dintre break-uri, dar n-a mai putut face la fel şi cu al doilea, pierzând în două seturi, scor 6-4, 6-4.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi