Fast
Bethanie, accidentare oribilă

Sorana Cîrstea trece în turul al treilea, într-un meci în care adversara ei a suferit o accidentare oribilă

Treizecizero | 6 iulie 2017
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, dar, din păcate, meciul a fost umbrit de un eveniment groaznic, accidentarea gravă suferită de Bethanie Mattek-Sands în primul game al setului decisiv.

Cum o mai făcuse de multe ori până la acel punct, Bethanie a venit la fileu, dar a alunecat când a încercat să facă un voleu, când Sorana a încercat passingul.

Conform oficialilor turneului, Mattek-Sands a suferit o „accidentare gravă la genunchi” și a fost transportată de urgență la spital.

Imediat după ce Bethanie a căzut, Sorana a mers la Bethanie, dar a făcut un pas înapoi, șocată, înainte de a încerca să o consoleze pe americancă. Minute bune, stafful medical i-au acordat primele îngrijiri, în vreme ce securitatea a început, gradual, să evacueze publicul și spectatorii aflați în trecere.

Minute bune, strigătele de durere și strigătele de ajutor ale lui Bethanie au putut fi auzite de pe teren.

Ca și unii dintre membrii staff-ului lui Bethanie, Lucie Safarova, partenera de dublu a lui Bethanie, a izbucnit în plâns când a ajuns la teren.

Evident afectată de cele întâmplate, Sorana Cîrstea a plecat de pe teren la câteva minute după ce zona a început să fie evacuată.

La mai bine de 15 minute de la incident, Mattek Sands a fost scoasă pe o targă de pe teren (mini-ambulanța prezentă lângă teren nu a fost folosită) și transportată la o ambulanță.

Americanca mai suferise un ligament rupt la același genunchi, în septembrie 2014.

Până la momentul accidentării, meciul fusese unul foarte bun. Sorana a avut propriile ei probleme cu umărul, primind îngrijiri la 3-4 în setul doi. Anterior, ea scăpase setul întâi în care a avut șanse de break la 4-4 și minge de hold la 4-5. Dar a revenit spectaculos imediat după acel MTO, salvând două mingi de break la 3-4. Într-un final de set intens, Sorana a reușit să găsească suficiente passinguri la atacurile repetate ale lui Bethanie, a luptat grozav și a luat setul doi în tiebreak.

În turul al treilea, Sorana o va întâlni, sâmbătă, pe Garbine Muguruza.