Fast
Kerber câștigă duelul fostelor lidere

Sorana Cîrstea pierde în sferturi la Seul, Angie Kerber dă semne de revenire, iar Ostapenko adună victorii

Radu Marina | 22 septembrie 2017

Sorana Cîrstea a fost elimnată în sferturile de finală de la Seul în două seturi clare (3-6, 1-6) de Luksika Kumkhum, jucătoare mult mai slab clasată, în prezent aproape de top 200 și care are o săptămâna perfect la Seul; vine din calificări și e în semifinale la simplu (pentru prima dată după 3 ani) și dublu.

Începutul de meci nu avea să anunțe un astfel de rezultat pentru româncă, în condițiile în care a pornit bine, a continuat jocul bun arătat ieri cu Gibbs și s-a dus la 3-0. De acolo, totul s-a rupt. După un game lung pe serviciul ei la 3-3, în care a avut câteva șanse de a se duce la 4-3, nu a mai putut lega nimic. Au apărut dublele greșeli, multe erori, adversara a prins din ce în ce mai multă încredere, a surprins-o des cu returul luat devreme iar pe măsură ce pierdea game după game, Sorana părea complet descumpănită. A pierdut 11 game-uri la rând, iar în setul doi a părut că nu își dorește să fie pe teren și s-a concentrat cu greu la ce are de făcut. Ulterior, s-a retras din meciul de dublu, unde era calificată în sferturi alături de Jelena Ostapenko din cauza unei virus gastro-intestinal, care ar putea explica starea, dar și jocul de astăzi. Iar pe lângă asta, și bandajul pe care îl avea încă de ieri la antebraț și în zona încheieturii a părut ceva mai mare astăzi.

Următoarea adversară pentru Kumkhum va fi Jelena Ostapenko,  care reîncepe să lege victoriile după sezonul de hard american în care a reușit doar 2 victorii în trei turnee; la Seul a arătat destul de solid până acum, nu a pierdut niciun set și ajunge în a 5-a semifinală din acest an. E un rezultat care o păstrează în lupta pentru Turneul Campioanelor și o apropie de un prim titlu WTA. Cealaltă semifinală de la Seul va fi între Beatriz Hadad Maia, care a eliminat-o în primul tur pe Irina Begu, și Richel Kogenkamp. Pentru ambele jucătoare este cel mai important rezultant al carierei, reușind în premieră să se califice într-o semifinală WTA.

La Guanghzhou, semifinalele vor fi între Yanina Wickmayer și Aleksandra Krunic, respectiv Evgeniya Rodina – Shuai Zhang. Cu doar două turnee jucate în ultima perioadă (Wimbledon și US Open) și căzută în afara topului 100, Wickmayer reușește prima semifinală  din acest an; Krunic are un parcurs notabil în această săptămână, reușind să treacă în câte două seturi de Lesia Tsurenko (favorită 4), Mona Barthel și Rebecca Peterson. Tot  un parcus excelent are și Shuai Zhang, care a pierdut doar 3 (!) game-uri până în semifinale; ea spunea într-un interviu acum câteva zile că se simte excelent la Guangzhou iar faptul că aici a reușit primul ei titlu îi dă o senzație bună.

La Tokyo, turneul-vedetă al săptămânii, Garbine Muguruza e în semifinale după 6-2, 6-4 cu Caroline Garcia și continuă să adune victoriile; după Roland Garros, liderul mondial are un raport excelent de 21 de victorii și doar 4 înfrângeri. Pentru un loc în finală, ea va juca cu învingătoarea dintre Caroline Wozniacki – Dominica Cibulkova; slovaca trage din răsputeri pentru a mai păstra speranțe la Singapore, acolo unde are de apărat titlul câștigat anul trecut.

Cealaltă semifinală va fi Angelique Kerber – Anastasia Pavlyuchenkova. Angie, care dă în sfârșit semne de revenire, a reușit prima ei victorie vs. top 20 (!) în acest an, după o victorie muncită împotriva Karolinei Pliskova, într-un duel al precedentelor două lidere WTA. Angie a arătat ceva mai bine, nu a excelat, dar a reușit să expună mai toate slăbiciunile cehoaicei (deplasarea, reverul). Având în vedere cum a arătat sezonul ei, e un pas mic, dar important, în încercarea de a-și redresa anul. De fapt, e unul din cel mai importante rezultate din 2017 pentru ea; meciul cu Anastasia Pavlyuchenkova, care a trecut de Barbora Strycova în trei seturi și va juca a treia semifinală a anului, va fi reeditarea finalei de la Monterrey, când a fost învinsă de rusoaică.

***

* * *

***

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc! „My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile. Ia-le de aici:

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Aruncă un ochi în Noul 30-0 Shop aici