Sorana Cîrstea, după eliminarea din turul al treilea: „Am încercat ce-am putut cu ce-am avut turneul ăsta”

Adrian Țoca | 8 iulie 2017
Sorana Cîrstea

„Important este că reușesc să ajung la Slamuri cât de cât în vârf de formă. În Australia a fost peste mine, la RG am avut ghinion, acolo simțeam că pot să fac un rezultat foarte bun, însă după primul meci a apărut problema cu umărul, o accidentare care apoi mi-a dereglat un pic programul de iarbă.”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Sorana Cîrstea a dat din nou peste Garbine Muguruza, pentru a doua oară în trei Slamuri anul acesta, iar scenariul din Australia s-a repetat. Fosta finalistă de la Wimbledon a fost foarte solidă tot meciul și i-a lăsat puține ferestre Soranei, care, deși nu a jucat rău, a plătit factura pentru serviciu. De altfel, cele două au încheiat meciul cu același număr de lovituri direct câștigătoare, 18, și cu o diferență decentă la erorile neforțate: 17-10. Însă diferența majoră a fost făcută la serviciu, unde Sorana, deși a pus în teren 72 la sută pe primul, a câștigat abia 44 la sută dintre aceste puncte, comparativ cu 78 la sută în dreptul Garbinei.

Sorana s-a zbătut mult, a încercat până la capăt o revenire, precum reușise în primul tur cu Bertens, sau în setul al doilea cu Mattek-Sands, însă Garbine a avut toate răspunsurile și și-a protejat bine serviciul. Un game care ar fi putut fi un moment de cotitură, serviciul Soranei din setul al doilea, de la 1-3, s-a terminat și el prost. Deși a salvat șapte mingi de break, atacând curajos de fiecare dată, Sorana n-a putut ieși din acel game, care ar fi putut sădi puțină neîncredere în jocul lui Garbine. Așa a rezultat poate un scor prea drastic, dar cu o câștigătoare clară, lucru subliniat și de Sorana, la interviul cu 30-0 de după meci.

 “Un meci în care, cred eu, scorul nu arată cu totul realitatea. N-am făcut un meci rău, însă ea a jucat mult mai bine decât mine, a jucat mult mai solid de la început la final și a servit mai bine. Și cred că aici s-a făcut diferența. Eu am avut perioade în care am jucat bine și perioade în care am greșit mult prea repede, însă ea merită victoria”.

Sorana adminte că Garbine e un match-up neavantajos pentru ea. “Da, e o adversară complicată, deoarece cu cât îi dai mai tare și mai drept, cu atât îi place mai mult, iar cred eu că jocul meu îi priește, îi place, îi vine perfect. Cred că asta e cheia, probabil data viitoare când voi juca cu ea va trebui să alternez mai mult, să joc puțin mai lent, pentru că de fiecare dată când îi dădeam mai încet avea probleme; e foarte obișnuită să stea acolo și să blocheze. Însă am încercat și azi. Au fost momente bune, momente mai puțin bune, dar e clar că a fost peste mine din punct de vedere al jocului și cât de stabilă a stat de la început și până la final.”

Cifrele confirmă: ori de câte ori s-a lungit punctul, șansele Soranei au crescut vertiginos. Per total, bilanțul raliurilor care au avut până la 4 schimburi a fost de 22-36. Cele de 5-8 schimburi, 13-25. Însă, atunci când un raliu a trecut de 9 schimburi, raportul i-a devenit favorabil româncei: 9-4.

“Am avut anumite șanse, am avut două mingi de break în primul set pe care nu le-am fructificat, acolo la 2-1 am avut minge să fac 2-2 și trebuia să stau mai aproape de ea la începuturile de set, acolo cred că s-a făcut diferența. Pe finalurile de set am jucat bine, însă trebuia să joc mai îngrijit la început. Însă asta este, mergem acasă, ne antrenăm și mai învățăm”, a spus Sorana, care a completat: “N-a fost suficient ce-am avut azi.”

Cu optimi la Melbourne (personal best), un joc foarte bun la Paris și turul al treilea la Londra (cel mai bun rezultat personal egalat), Sorana a avut un an solid la Slamuri. “Da, important este că reușesc să ajung la Slamuri cât de cât în vârf de formă. În Australia a fost peste mine, la RG am avut ghinion, acolo simțeam că pot să fac un rezultat foarte bun, însă după primul meci a apărut problema cu umărul, o accidentare care apoi mi-a dereglat un pic programul de iarbă. A trebuit să mă retrag de la turnee, am venit aici fără multă pregătire înainte și am încercat ce-am putut cu ce-am avut turneul ăsta. Probabil că se putea mai mult, însă cu ce-am avut la dispoziție, am încercat să maximizez”, a spus ea, aluzie la umărul care i-a dat bătăi de cap și în acest turneu.

Sorana a fost în vizită la Bethanie Mattek-Sands și spune că, așa cum se întâmplă în asemenea situații, a fost un moment în care perspectiva s-a schimbat. “Am fost ieri s-o văd și era într-o stare cât de ok poți să fii în momentele acelea. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. O operează marți, probabil va fi șase luni pe bară. Asta-i viața. Când vezi cazuri de astea, până la urmă mulțumești că ești sănătos și că ai terminat întreg meciul.

Normal, te gândești puțin că puteam să fiu eu în locul ei, și, dintr-o dată, parcă totul nu ți se mai pare așa de negru. Dintr-o dată, faptul că tu ești sănătos și poți să te antrenezi e un lucru important. Însă normal, tot timpul realizăm un lucru când vedem că se întâmplă ceva rău.”

Had some buddies visit me in the hospital yesterday ☺️😘❤️ #FeelTheLove @mirzasaniar and @soranacirstea #ThankYou 😘

A post shared by BeTHaniE MATTeK-SaNDS (@matteksands) on

Sori vine acasă acum, unde o veți putea urmări la turneul de la București. Va mai sta apoi pe zgură încă un turneu, la Bastad, apoi se va pregăti pentru circuitul nord-american de hard.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi