Sorana Cîrstea continuă să joace bine la Beijing, trece de McHale, urmează Pliskova

Treizecizero | 3 octombrie 2017

Sorana, care va juca pentru prima dată în optimi la Beijing, se va vedea joi cu fostul lider mondial Karolina Pliskova, în fața căreia a pierdut singurul meci precedent anterior, jucat în 2014, la Pattaya.

Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a treia la Beijing după o nouă victorie solidă, 7-6, 6-0 cu Christina McHale. Americanca a avut 4-1 în primul set, avans de două break-uri, dar revenirea Soranei a fost excelentă și susținută. Mult mai consistentă pe durata meciului, Sori a rupt echilibrul în tiebreak, când s-a desprins grație unei scurte și a unui passing executate în momente cheie. Setul secund a fost complet favorabil ei.

Rezultatul de azi o aduce aproape de Top 40 pe jucătoarea româncă.

A fost un meci pe care ambele l-au perceput ca pe o șansă excelentă de a reuși o calificare în premieră în optimile de la Beijing; McHale a fost cea care a început mai bine, a câștigat punctele lungi și i-a refuzat Soranei abilitatea de a închide raliurile, dar avansul de două break-uri pe care și l-a creat relativ repede americanca nu a fost o ilustrație reală a ce se întâmpla pe teren, unde diferența era aproape neglijabilă sau în niciun caz atât de drastică pe cât o spunea tabela. Ca să ajungă la acel scor, McHale a stors, practic, tot ce se putea din fiecare punct, însă era o direcție a meciului greu sustenabilă pe termen lung, fără ajutor venit din partea adversarei. De aceea, credit Soranei pentru că nu s-a panicat sub greutatea scorului; condusă cu 4-1, Sorana a luat inițiativa și-a construit revenirea în meci atacând cu virulență ori de câte ori a primit un serviciu secund. Și cum pe serviciul întâi McHale a pus doar unul din două în teren (iar multă vreme din primul set a fost chiar sub procentul de 50 la sută), Sorana a avut destule oportunități. Curând, diferența avea să fie ștearsă, dar McHale s-a menținut în cărți câștigând punctele mai lungi sau datorită reverului în lung de linie, cu care a atacat când a avut ocazia sau a pasat eficient în câteva ocazii, îndeosebi când Sorana, la 5-4, amenința cu un al treilea break consecutiv și forța închiderea setului.

McHale devenise tot mai ezitantă, dar s-a strecurat în tiebreak, unde Sorana a început mai slab, scăpând primele două puncte cu două erori neforțate. Încă o dată, românca nu s-a panicat, deși scorul îi era defavorabil. Punctul următor l-a câștigat închizând un raliu lung și complicat cu o scurtă excelentă, iar la 3-2 a pus distanță între ea și Christina cu un passing calm, de asemenea cu dreapta.

https://twitter.com/AntonyMura/status/915232113099771904

Au fost două puncte câștigate sub presiune cu execuții curajoase și bine alese, care i-au adus multă încredere și liniște pentru restul tiebreak-ului, în care a dominat-o pe McHale în schimburi lungi și intense, dictate de pe linie, unde Sorana a stat, de altfel, pe toată durata meciului, dictând ritmul.

Încurajată de felul în care a gestionat primul set, Sorana s-a desprins repede în al doilea, lovind din timp, cu break în chiar primul game. McHale a părut (și a admis, la on court coaching-ul de la 3-0) un pic confuză, nelămurită de ce ar trebui să facă și, mai ales, afectată și conștientă de faptul că serviciul ei este o slăbiciune exploatată din plin de Sorana. Deși a încercat să injecteze mai multă putere în mingi și să lovească mai plat, McHale s-a stins după ce nu și-a luat unica șansă de care a beneficiat, la 0-3.

Victorie bună pentru Sorana, care avansează în premieră în optimi de finală la Beijing, își continuă evoluțiile bune din turneele importante ale acestui an și are șansa unui meci tare, peste două zile, cu Karolina Pliskova, fostă lider și în continuare pretendentă la locul întâi în această săptămână. O săptămână în care Sorana are însă propriile idei și propria oportunitate la un traseu foarte lung la China Open, de care este cu siguranță în stare.

 

 

***

 

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc!
„My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile.

Ia-le din Shop 30-0:

 

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Fă-ți o bucurie sau ia cuiva drag un cadou din Noul 30-0 Shop, aici

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi