Sorana Cîrstea a câștigat după ce adversara ei a servit pentru meci

Adrian Țoca | 26 mai 2013

Prima victorie românească la RG13 a venit cu emoții, dar Sorana a ieșit cu bine dintr-o situație complicată

Roland Garros este oferit de

Sorana Cîrstea n-o fi avut un sezon nemaipomenit de reușit pe zgură până acum, dar Slamurile sunt altă mâncare de pește, iar românca are deja suficientă experiență cât să managerieze diferit un meci jucat la un Grand Slam. Mai cu seamă când vine vorba de Roland Garros, turneul la care a reușit acel sfert de finală din 2009 și pe care și-l dorește repetat. 

Deocamdată, a făcut un pas, trecând de o confruntare care a fost exact atât de grea pe cât se anunța. Programat pe finalul primei zile de la Roland Garros, meciul a avut loc pe terenul 3, plasat foarte aproape de unul din bulevardele din jurul complexului, într-o atmosferă diametral opusă de cea de pe Lenglen sau Chatrier. Spectatorii (de data asta, majoritari susținători ai lui Bertens) sunt la doi pași de linia de margine, aproape că respiri în același ritm cu jucătoarele, te simți parte integrantă din evenimentele de pe teren. Până și pocnetul produs la lovirea mingii sună infinit mai clar și mai puternic. Și ce s-a mai pocnit! Kiki Bertens este o jucătoare masivă, axată pe forță, iar asta, combinat cu stilul Soranei de a căuta cât mai rapid lovitura decisivă, a dat naștere unor raliuri agresive de pe fundul terenului, adesea brutale. Românca a fost cea care a căutat și puțină variație, surprinzând-o pe Bertens cu o serie de scurte cu care a obligat-o la un efort intens pe jucătoarea olandeză.

Momentul cheie al meciului s-a petrecut pe finalul setului secund. După ce a predat un avans de 4-1 în setul secund (îl pierduse pe primul cu 7-5), Sorana s-a trezit în situația de a primi pentru a rămâne în turneu. Ce-i drept, a ajutat-o și olandeza, care a făcut trei duble greșeli în game-ul cu care trebuia să închidă meciul, dar Sorana a profitat de moment și a pornit o serie de trei game-uri care i-a adus egalarea la seturi.

Setul decisiv a început ușor contradictoriu, Bertens făcând break cumva contra cursului jocului. La 0-2, Sorana și-a făcut greu serviciul, dar de aici a mai început o serie, de data asta și mai lungă. Sori ne-a învățat, de-a lungul timpului, că e o jucătoare care tinde să se lanseze în serii întregi de game-uri foarte bune, și așa s-a întâmplat și acum: Șase game-uri consecutive făcute de Sorana, care trece, 5-7, 7-5, 6-2, de un obstacol greu. Iar până la întâlnirea-cap de afiș cu Serena din turul 3 nu mai e decât un pas. Un pas care ar putea fi reprezentat chiar de Monica Niculescu, cea care debutează luni în turneu, contra suedezei Johanna Larsson.

Tot luni intră în cursă și alte două românce: Simona Halep are un meci infernal cu fosta sfertfinalistă de aici, Carla Suarez Navarro. E a șasea întâlnire între cele două, cu Simona câștigând două dintre ele, e adevărat, pe hard. Două dintre cele trei victorii ale lui CSN sunt pe zgură, dar Halep vine după incredibila performanță de la Roma. La rândul ei, Alexandra Cadanțu o va confrunta pe americanca Vania King. Să sperăm într-un perfect 4 din 4 pentru fetele noastre.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi