Fast
Debut cu bine

Simona trece de Sloane Stephens la Washington, în primul meci al sezonului de hard. Patricia Țig oprește o serie de 7 eșecuri

Radu Marina | 1 august 2017

Favorita 1 a turneului de la Washington a învins-o pe Sloane Stephens, 7-6, 6-0, în primul tur al turneului din capitala Statelor Unite. Mariana Duque-Marino e următoarea adversară a Simonei Halep la Washington, în optimi.

A fost un meci destul de fragmentat, fără ritm, în care ambele au greşit mult, dar treptat, cu cât s-a avansat în meci, Simona a dat impresia că simte jocul şi loveşte din ce în ce mai bine.

În ciuda unui start bun, în care a făcut prima break-ul, Simona a părut că nu îşi găseşte deloc ritmul; a făcut câteva duble greşeli, a avut un procentaj foarte scăzut la primul serviciu și, deși conducea bine punctul, încerca să forţeze pe ultima lovitură şi apăreau greşelile. Chiar şi aşa, a răspuns în câteva rânduri foarte bine la câteva retururi virulente venite de la Stephens, a găsit mai întotdeauna cea mai bună lungime şi şi-a ridicat nivelul ori de câte ori a fost nevoie, mai ales atunci când a trebuit să salveze o minge de break la 5-5; nu s-a panicat, a construit punctul, şi-a deschis foarte bine terenul şi a fost mai incisivă cu reverul.

La finalul setului, Darren a sfătuit-o pe Simona să lovească cu mai mult spin, să o deplaseze cât mai mult pe Stephens şi să nu mai forţeze cu primul serviciu; să servească la fel şi cu primul serviciu şi cu al doilea. Lucruri care au fost aplicate cu succes în tiebreak, acolo unde Simona a stat mai mult în raliu şi a lovit cât mai departe de corpul americancei, căutând să o forţeze să greşească; lucru care s-a şi întâmplat, românca reuşind să câştige primul set după un eroare venită de pe reverul lui Stephens.

După câştigarea primului set, s-a simţit imediat că Simona loveşte cu mult mai multă încredere şi e mai relaxată; a făcut pasul în faţă de câteva ori şi a fost din ce în ce mai consistentă. La Stephens s-a simţit din plin lipsa de meciuri, de încredere, iar după un prim set în care a reuşit câteva super lovituri, pe alocuri combinate cu erori majore, în setul doi jocul s-a dezintegrat – asta şi pentru că Simona a fost din ce în ce mai prezentă în joc, şi-a calibrat mai bine loviturile şi a lovit din ce în ce mai curat.

Pentru un prim meci pe hard şi după o pauză de câteva săptămâni e o victorie solidă pentru Simona. Nu a excelat, dar a jucat cât să câştige, iar în momentele importante a fost acolo şi a găsit rapid soluţii.

Următorul meci va fi cu Mariana Duque-Marino, care a trecut surprinzător în două seturi de Shelby Rogers. Duque-Marino e o cu totul o altă jucătoare faţă de Stephens; variază  bine jocul, îi place să lovească cu reverul slice, să pună scurte, acoperă bine fileul şi surprinde de multe ori cu modul în care accelerează cu lovitura de dreapta. Până acum cele două s-au mai întâlnit o singură dată, la Madrid în 2011, cu o victorie în două seturi a Simonei.

Patricia Țig a trecut și ea în turul al doilea, după 7-6, 7-6 cu Heather Watson, într-un meci în care Pati a revenit de la 2-5 în primul set și a salvat două mingi de set într-un final cu game-uri strânse. În setul al doilea, scenariul a fost cumva asemănător, doar că în sens opus: Patricia a condus cu 5-3, a ajuns la două mingi de meci, dar și-a pierdut serviciul. Ajunsă în tiebreak, Țig a jucat bine punctele importante și a reușit să închidă meciul în două ore și șase minute.

E prima victorie a Patriciei după o serie grea, de șapte înfrângeri la rând; Pati nu mai câștigase în circuit de la Miami, perioadă în care a absentat mai multe săptămâni din cauza problemelor de sănătate. Patricia a detaliat stările prin care a trecut în interviul amplu publicat de 30-0 în 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017.

Patricia ar putea-o întâlni în turul al doilea pe Monica Niculescu, dacă aceasta trece de Nao Hibino, meci programat în această noapte.

Tot azi, Marius Copil – Jack Sock, în turul doi al tabloului masculin.

https://twitter.com/WTA/status/892454007830044672

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Merită! 😉 Și, în plus, susții site-ul pentru proiecte de conținut viitoare. Mai multe detalii despre cuprins, aici. Poți cumpăra revista de aici.