Simona: "Sigur că joc mâine!" Andrea: "O onoare să joc într-o astfel de atmosferă"

tenis | 16 aprilie 2016

După cele trei ore petrecute pe teren cu Petkovic (6-4, 6-7 (5), 6-4) și emoțiile date cu tratamentul primit la picior, Simona spune că, deși i s-a umflat puțin, piciorul e în regulă și poate intra pe teren contra lui Angelique Kerber. La rândul ei, Petkovic spune că, deși a pierdut, rămâne cu multe lucruri bune și adaugă că și Simona avea nevoie de un astfel de meci

Informația esențială din conferința Simonei? “Sigur că joc mâine”. Problema la picior e sub control, spune jucătoarea, care încadrează mica umflătură la capitolul “lucruri normale”. Simona era obosită imediat după meci, dar spune că mai are energie și pentru duminică, atunci când o așteaptă un meci “mai greu”.

“A fost un meci foarte strâns, a jucat foarte bine Andrea. Și eu am jucat un tenis bun. Am condus destul de mult, aș fi putut termina meciul mai ușor, dar ea a rămas concentrată și a luptat până la ultima minge. A fost un meci bun și mă bucur că l-am putut câștiga, chiar dacă a fost în trei seturi, pentru că mă ajută foarte mult pentru viitor”.

Întrebată despre reacțiile de frustrare din timpul meciului, Simona a replicat: “Nu mi s-a părut că aș fi fost nervoasă, față de alte meciuri. Am luptat pentru fiecare punct, ceea ce nu știu dacă fac tot timpul pentru că uneori mi se mai întâmplă să mă enervez și să dau mingi ușoare afară. M-a frustrat un pic când am greșit, dar după părerea mea am avut o atitudine ok și faptul că am luptat până la final cred că a fost un lucru bun”.

Despre situația de la picior: “Am văzut și eu reluarea, a fost un pic cam urâtă căzătura, dar nu am realizat pe moment. Am încercat să-mi văd de joc. Am avut puțin dureri, nu foarte mari, s-a și umflat puțin, dar e normal. Am mai avut din astea și o să joc mâine. Acum nu mai am multă energie, dar o să încerc să mă recuperez pentru mâine, când voi avea un meci mai greu, cu mai multă presiune. Sper să nu mai am multe meciuri din astea lungi, că nu îmi plac”.

Jucătoarea s-a referit și la faptul că a ratat în două ocazii să servească meciul: „Mi-a rămas în cap acest lucru, dar am mers mai departe, chiar dacă am pierdut setul doi, și am câștigat în decisiv. Așa că pot să zic că gândul negativ a fost dominat de cel pozitiv. Da, nu am servit cum trebuie în game-ul acela. Am fost și un pic panicată după ce am dat o dublă. E greu și cu presiunea, și cu dorința mare de a câștiga.”

Nu s-a gândit la precedentele meciuri cu Andrea și la recordul pe care-l are cu aceasta: „Poate a fost în mintea ei și m-a ajutat faptul că s-a gândit mai mult. Eu nu m-am gândit, pentru că fiecare meci e diferit, fiecare zi e diferită.” 

Simona a vorbit și despre cum a simțit zgura la primul ei meci pe această suprafață în acest sezon: “E mai greu un pic terenul, trebuie să alerg mai mult, să mă obișnuiesc să alunec, pentru că nu o fac suficient. Aș putea ajunge la mingi mai ușor alunecând, dar nu-s obișnuită încă. M-am antrenat o săptămână plină aici, mă simt bine pe teren și sper la cât mai multe victorii pe această suprafață. Zgura de aici îmi place, terenul e chiar foarte bun. Pot îmbunătăți multe, dar nu mă pot gândi în clipa asta. Să servesc mai bine, să iau mingea mai repede, să fiu mai aproape de baseline, sunt multe lucruri”.

“M-a ajutat mult publicul în decisiv, vreau să le mulțumesc. Dar la un moment dat, când eram foarte aproape să închid și-mi auzeam numele, era greu, încercam să bat mingea mai mult ca să le transmit că am nevoie de liniște, pentru că eram foarte tensionată. Însă le mulțumesc mult pentru susținere și îi aștept și mâine”

Andrea: „Mi-ar fi plăcut să am de partea mea o astfel de susținere”

 

Andrea Petkovic a lăudat publicul și a spus că ajutorul dat de acesta ar putea fi elementul care a făcut diferența într-un meci teribil. “E greu să pui degetul pe ce anume a înclinat balanța azi. În primul set am fost amândouă un pic cam emoționate, iar apoi meciul a devenit tot mai bun, iar în setul decisiv am jucat tenisul nostru cel mai bun. Am avut multe schimburi strânse azi, uneori e și un pic de noroc, doi sau trei centimetri pot conta enorm uneori. La fel și eu am ratat de puțin câteva lovituri de forehand. Azi au mers în favoarea ei astfel de lucruri, din nefericire pentru mine. Dar sper că am obosit-o suficient pentru mâine (râde).

Publicul a fost incredibil, poate că el a făcut diferența la finalul zilei. Mi-ar fi plăcut să fie de partea mea un astfel de public. E nemaipomenit să vezi atâția oameni care iubesc tenisul, care sunt atât de investiți în meci! A fost greu pentru mine, dar și o onoare să joc în fața unor astfel de spectatori și într-o arenă ca aceea de aici. Mai ales că au fost atât de corecți, e destul de rar în Fed Cup să ai parte de un public corect. Așa că a fost foarte frumos să joc aici, chiar dacă am pierdut”.

Va fi ea gata pentru mâine? „Am jucat mult azi. Sper că voi fi într-o formă bună mâine, în așa fel încât să fac un alt meci bun și să sperăm că se va termina în favoarea mea de data asta”.

Andrea a vorbit despre controlul emoțiilor și importanța menținerii concentrării într-un meci de factura celui de azi: “Da, am devenit mai bună la acest capitol, am muncit mult la capitolul mental în ultima lună. Sunt capabilă să-mi țin sub control emoțiile negative, dar am fost stresată la început de meci; mă bucur însă că mi-am găsit ritmul în mijlocul setului doi. Cred că împotriva Simonei nu-ți poți permite să-ți pierzi concentrarea, nu poți să ai nici măcar două sau trei momente în care să nu mai ai același focus. Asta o face o jucătoare greu de bătut, nu doar de către mine, ci în general. Ca să o bați trebuie să fii foarte constantă, punct după punct, să nu ai căderi. Asta o face specială. În special pe zgură, e greu de bătut”.

În ciuda înfrângerii, Petkovic crede că poate găsi și lucruri pozitive după ziua de azi. “Da, e un meci care ar putea schimba ceva pentru mine. Am ce lua bun din el chiar dacă l-am pierdut, deși aș fi sperat că, dacă l-aș fi câștigat, ar fi putut întoarce lucrurile în favoarea mea. Cred că am fost mult mai agresivă în punctele importante, am încercat să-mi iau soarta în mâini. Măcar pot să spun că tot e mai bine să pierzi așa decât să pierzi pentru că ești prea ezitant în momentele cheie sau prea temător. Așa că am multe lucruri de reținut din meci. E valabil și pentru Simona, și ea cred că avea nevoie de un astfel de meci. Să sperăm că lucrurile vor ieși bine pentru amândouă”.

Articolul a fost actualizat cu alte declarații și completări.

Fotografii: Călin Ilea / Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi