Fast
Simo continuă victoriile

Simona o învinge pe Pavlyuchenkova, se califică în sferturi la Roma

Treizecizero | 18 mai 2017

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Roma după o victorie fără emoții reale, în ciuda setului pierdut. A fost 6-1, 4-6, 6-0 pentru jucătoarea noastră împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova, a 12-a victorie din 13 meciuri pe zgură în acest sezon.

Simona o va întâlni pentru un loc în semifinale pe Anett Kontaveit, care a învins-o clar pe Mirjana Lucic-Baroni, 6-1, 6-1, împiedicând o nouă întâlnire între Simona și Lucic-Baroni.

Simona a mai întâlnit-o recent pe Kontaveit, la Miami, unde a învins-o cu 6-3, 6-0, dar meciul a fost mult mai strâns decât o spune scorul. În vârstă de 21 de ani, jucătoarea estonă este una dintre cele mai în formă jucătoare care merg pe sub radar în circuitul feminin. De la începutul lui martie, incluzând și calificările, Kontaveit are un bilanț de 22 de victorii și 6 înfrângeri. Le-a învins recent, printre altele, pe Muguruza sau Makarova, iar la Roma, unde a început din calificări, a învins-o pe Angelique Kerber, liderul mondial, cu 6-4, 6-0.

„Am jucat cu ea la Miami și n-a fost ușor, a fost un meci dificil. Dar m-am simțit puternică la acel moment; nu știu cum joacă pe zgură, poate o să o urmăresc un pic”, a spus Simona. „Suntem în sferturi, deci toată lumea joacă bine acum; mă aștept la un meci greu, dar cred că am șansele mele”.

 

Cu Pavlyuchenkova, Simona a dominat autoritar primul set, câștigat în 27 de minute. Simona a fost mai puțin concentrată și prea pasivă în setul al doilea, ceea ce i-a permis rusoaicei să adune 16 lovituri direct câștigătoare și să ia abia al doilea ei set din șapte meciuri cu Halep. „Cred că în setul al doilea am schimbat un pic ce jucam și am jucat mai rapid și mai plat. Ei îi place acest joc, așa că a putut să pună putere în lovituri, ceea ce le-a făcut mai dificil de returnat”

Românca a readus repede lucrurile sub control, în spiritul ostilităților din acest matchup complet favorabil ei, și a câștigat în fugă setul decisiv, extinzându-și seria de victorii consecutive la opt.

„E bine că am putut schimba la loc în setul al treilea, și m-am întors exact la ce am făcut bine în primul set, să deschid mai bine terenul și să-i iau din puterea mingilor ei”, a spus Simona, care a încheiat meciul cu 17 winners și 9 erori neforțate.

„Mă simt bine, îmi simt jocul, mă simt puternică pe teren, picioarele sunt puternice, mental sunt puternică, așa că mă simt bine pe teren”.

https://twitter.com/WTA/status/865183968231960576

 

Foto: Jimmie48Photography