Fast
"Fotbal cu Darren? Oricând!"

Simona: „Nicio șansă să mai joc la vârsta surorilor! Cel puțin așa sper”

Treizecizero | 13 martie 2018

Simona Halep a fost în vervă la conferința de după meciul cu Wang. Iată ideile principale, via WTA Insider.

Despre meciul cu Wang: 

„Cred că a fost mult mai bine decât precedentul, pentru că mingea a venit mai plat. Am simțit bine ritmul și de asemenea am simțit bine mingea. Cred că am jucat mult mai bine în setul al doilea, pe măsură ce mi-am căpătat un ritm și am deplasat-o mai mult față de primul set.

M-am simțit un pic obosită de dimineață, când m-am trezit. Meciul precedent a fost destul de greu pentru corpul meu, m-am resimțit, pentru că am stat atâtea săptămâni pe tușă după accidentare, iar acum, la revenire, m-am simțit un pic obosită. Am greșit mult în primul set, dar apoi am început să înțeleg cum să joc cu ea și a fost mult mai ușor”.

Despre OCC-ul cu Darren

„A fost foarte important, pentru că mi-a spus direct ce trebuie să fac. Știam că trebuie să schimb ceva, dar încă nu realizasem exact ce anume. Așa că a fost o discuție bună, am făcut exact ce mi-a spus el după aceea”.

Despre minge și condiții

„Da, mingea zboară azi, nu se învârte așa cum s-a întâmplat în meciul cu Caroline. Caroline a lovit cu mult topspin, ceea ce a făcut totul foarte greu pentru mine. Loveam toate mingile de deasupra umărului, așa că umerii mei au fost un pic inflamați după. Azi a fost o zi mai calmă și mi-am putut face jocul meu mult mai ușor.”

Despre picior

„E totul bine, nu mai am dureri. Doar oboseala specifică de după meciuri, pentru că am jucat trei deja și au fost grele. Dar e ceva normal”.

Despre ritmul la serviciu

„Știam că trebuie să lovesc mingea, dar și că dacă lovesc cu mai mult topspin, ea n-o să poată lovi din plin, de aceea am încercat să mixez ritmul. Cât despre serviciu, n-o să-mi fac toate game-urile doar cu serva, știm asta. Dar încerc să mă îmbunătățesc și cred că azi a fost ok”.

Despre Petra Martic

„Nu cred că am jucat la senioare, poate doar la junioare (n.a. au jucat de două ori, 1-1, ultima oară în 2015). Dar am privit-o de câteva ori, știu că servește puternic, are un forehand masiv și vine la fileu. O să mă concentrez pe jocul meu, o să am o discuție cu Darren și atât, nimic special”.

Despre faptul că a mers la meciul Venus – Serena

„A fost ideea mea, de fapt. E mereu frumos să le urmărești. Îmi place mult felul în care încă sunt motivate și cum joacă la vârsta aceasta. Serena, cu un copil… Deci este nemaipomenit ceea ce fac pentru sport și e minunat că tenisul le are. M-am distrat să merg la meci și să privesc. Și, de asemenea, am multe de învățat de la ele. De aceea încerc să privesc ori de câte ori pot.

Am stat la primul set și un pic din al doilea, pentru că a trebuit să merg să mănânc”

Despre faptul că nu mereu vedem un No.1 stând la un alt meci, cu atât mai puțin la un meci important și dacă se gândește să-și asume un rol de lider și de ambasadoare a jocului

„Nu mă gândesc la altceva, am făcut ce-am simțit, și am simțit să vin pentru că le admir pe surori. Eu-s numărul 1 acum, dar le-am urmărit pe cele mai bune jucătoare din lume”.

Despre ce are de învățat de la ele

„Totul. Motivația, tenisul în sine, felul în care aleg să joace momentele importante, felul în care sunt întotdeauna concentrate la fiecare minge. În general am lucruri de învățat de la ele”.

Dacă se vede jucând la aceeași vârstă.

„Nicio șansă” (zâmbind). [Când i se atrage atenția că și Serena a zis la fel când era mai tânără] De fapt, sper să nu joc la vârsta aia, mai bine zis.

Despre argumentul potrivit căruia WTA ar trebui să ia în calcul o schimbare de reguli, astfel încât o jucătoare care revine după o naștere să primească, la revenire, nu doar un protected ranking, ci și un protected seeding. 

„Cu siguranță. Chiar mă gândeam la Serena în acest turneu și am vorbit un pic cu antrenorul meu despre asta. Cred că ar fi trebuit să fie, de fapt, cap de serie 1 aici, pentru că a ieșit din tenis, când a rămas însărcinată, drept locul 1. Iar ca să dai naștere unui copil e cel mai important lucru din lume. E mai mult decât sportul în sine. Așa că eu cred că ar fi trebuit să fie clasată la fel cum era când a luat pauză. Ar putea fi cap de serie 1 la acele câteva turnee pe care le joacă, după părerea mea”.

Despre bilanțul ei de 17-1 în 2018

„Nu m-am gândit la asta. Dar știu că acel meci pierdut a fost finala și a fost foarte greu de suportat. Sunt încrezătoare, simt jocul, dar nu mă gândesc la câștigat sau la pierdut, ci doar la îmbunătățitul jocului meu. Vreau să păstrez ce-am jucat în Australia, să îmbunătățesc și să merg înainte.”

Despre Darren, care i-a cerut pe Twitter o revanșă la fotbal

„Oricând vrea el. Oricând. N-am emoții la fotbal. Dacă să-i dau un avans? Nu, plecăm de la același scor, nu-i dau niciun avantaj. Va trebui să-și asume” (zâmbind)

https://twitter.com/WTA/status/973580817061396480

https://twitter.com/Simona_Halep/status/973656764469075968

Despre Constanța și faptul că și Hagi, cel mai bun jucător român, e tot din Constanța

„Da, Hagi e din Constanța. Nu știu, toți jucătorii de tenis buni sunt din Constanța. Tecău, numărul 1 la dublu, Pavel, 13 în lume, președintele federației e din Constanța. Toți cei buni sunt din Constanța, orașul e grozav. O să nasc în Constanța, poate că așa copilul meu va fi campion la tenis!”

 

***

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.