Fast
Sferturi, cu Konta sau Cibulkova

Simona își controlează și depășește trăirile, trece încă o dată de Sevastova, e în sferturi la Cincy

Radu Marina | 17 august 2017

Simona Halep a învins-o pentru a treia oară în acest an pe Anastasija Sevastova, 6-4, 6-3, și va juca în sferturile de la Cincinnati cu învingătoarea dintre Konta și Cibulkova. Halep, Pliskova și Svitolina continuă cursa pentru locul 1 la finalul acestei săptămâni.

Pentru al 5-lea an consecutiv, Simona Halep se califică în sferturi la Cincinnati după o victorie în două seturi cu Anastasija Sevastova. A fost a patra victorie consecutivă a Simonei la Sevastova; în aceste patru meciuri, letona nu a reuşit să câştige niciun set, adunând doar 20 de game-uri.

La fel ca şi în meciul cu Townsned, Simona a părut în câteva momente că nu simte deloc jocul şi a avut de recuperat un break, revenind de la un handicap de un game pe care l-a produs aproape singură, pe fondul unui joc fără ritm, prea grăbită să închidă punctul, fără intensitate şi mult prea nervoasă.

La 3-2, din nou Darren a avut mesajul potrivit: i-a transmis că trebuie să se ajute singură, să rămână concentrată şi să îşi ia mai mult timp între servicii, iar la rever să se folosească mai mult de picioare şi să intre în minge. Simona și-a pus jocul în ordine, și au urmat 7 game-uri consecutive câștigate de ea. Asta, fără să strălucească, dar a găsit cele mai bune soluţii, a avut mai multă răbdare în raliu, a fost atentă la passing shot-uri şi la scurtele puse de letonă (reuşind multe contra-scurte impecabile), şi-a mai curăţat jocul de greşeli, iar asta a făcut-o să lovească ceva mai eliberat.

În setul doi, Sevastova a avut mingi de break în primul game al setului, dar Simo a răspuns de fiecare dată bine, iar de acolo au urmat 3 game-uri la rând pentru româncă. În condiții de joc cu vânt, ea a jucat mai mult la siguranţă, nu a riscat, a lăsat-o pe Sevastova să forţeze şi a lovit foarte îngrijit. De la 3-0 însă s-a ajuns doar în câteva minute la 3-2; din nou Simona a devenit grăbită şi şi-a cedat serviciul după 3 erori şi o dublă greşeală.

A două intervenţie a lui Darren a venit iar în momentul potrivit; de data asta s-a axat mai mult pe joc. I-a cerut să joace 2-3 mingi mai înalte pe reverul Anastasijei şi apoi să închidă punctul cu forehand-ul. Tactică pusă imediat în aplicare cu rezultat venit rapid; în game-ul următor, Simona a câştigat 2 puncte consecutive exact pe tiparul ăsta, iar după o scurtă ratată de letonă, a preluat din nou conducerea.

De aici, deşi Sevastova a mai avut mici încercări de a reveni în meci, Simona a fost în control, a lovit ceva mai aspru, şi-a asumat mai multe riscuri la retur, a continuat să insiste pe reverul adversarei şi a închis meciul fără mari emoţii.

Fără să convingă neapărat, Simona mai bifează o victorie, e din nou într-un sfert de finală, ajungând acum la 10 (!) sferturi WTA consecutive. Deşi desfăşurarea meciului ar părea relativ echilibrată, Simona a părut în control de fiecare dată și n-a renunțat vreun moment să caute soluţii; Sevastova, o adversară incomodă pentru multe jucătoare, rămâne un match-up favorabil Simonei.

Pentru Halep urmează un meci tare cu Johanna Konta ori Dominika Cibulkova. Cu ambele Simona are un istoric mai special; pe Konta nu a învins-o pe hard, iar întâlnirile acestui an au fost strânse (exceptând-o pe cea de la Mamaia), iar diferenţa s-a făcut la câteva puncte. În două ocazii, la Miami și la Wimbledon, Simona a fost la două puncte de victorie, dar a scăpat-o. Cibulkova a învins-o de 4 ori în cele 6 meciuri jucate, meciurile relevante fiind în 2014 la Australian Open şi anul trecut, la Turneul Campioanelor.

Va fi un meci tare, indiferent de adversară. Sunt două jucătoare incomode, agresive, care încearcă să pună presiune încă de la retur şi caută întotdeauna să dicteze şi să impună ritmul.

 

 

***

Citește, în 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017 – „She played Thor” – Vara toridă a Simonei, plus alte super articole, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis. 

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat de aici.