Fast
„Mă simt pregătită”

Simona, înainte de start: „Nu simt presiune. Mă simt bine, mă simt pregătită”  

Radu Marina | 13 ianuarie 2018

Turneul de la Australian Open a intrat în linie dreaptă – e după colț, dacă preferi – și, așa cum se întâmplă la orice turneu major, ultimele pregătiri sunt de fapt interviurile și conferințele de presă ale jucătorilor și jucătoarelor. Ăsta e un prilej numai bun pentru a auzi gândurile cu care se pleacă la drum, ce își doresc, cum se simt și ce obiective își propun cei mai buni.

Simona Halep, numărul unu mondial și favorită principală pentru prima dată la un Slam, a vorbit și ea despre obiectivele ei la Melbourne, despre ce înseamnă să fie numărul 1, despre adversara din primul tur și, desigur, despre cum gestionează presiunea.

„Să fiu numărul unu e special pentru mine. E bine să fii în poziția asta, pentru experiență, pentru tot. E într-adevăr un sentiment extrem de plăcut”, a răspuns Simona când a fost întrebată despre locul 1. La pachet cu asta a venit și întrebarea despre dacă și cum simte eventuala presiune, iar aici, la fel ca și în începutul de an, Simona n-a ezitat: „Nu simt presiune. Mă simt bine, sunt bine fizic, mă simt pregătită să încep. Fiecare meci e foarte complicat, mai ales într-un turneu de Grand Slam, dar pentru mine nu se schimbă nimic. E aceeași situație, fie că sunt numărul unu, numărul doi sau trei. Aștept cu nerăbdare să încep turneul și să dau tot ce am mai bun”.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/952013349851557889

Tot la fel de fermă a fost și când a venit vorba de obiectivele propuse: „Mai am un obiectiv de atins: să câștig un titlu de Grand Slam. Dar acum, important pentru mine e să mă concentrez asupra jocului meu. Chiar îmi doresc să joc din ce în ce mai bine și să îmbunătățesc lucrurile care încă nu merg așa cum vreau eu”, și continuă: „acum mă simt mult mai relaxată, mă bucur mult mai mult de timpul petrecut pe teren și vreau să schimb ce nu merge la jocul meu. Să-l ajustez, să-l îmbunătățesc”.

Când i s-a amintit de începutul de an cu cele două titluri câștigate, românca și-a amintit la rândul ei de anul 2015, când, după titlul câștigat la Shenzhen, s-a calificat în sferturi la Melbourne. „Am amintiri frumoase de atunci. Sper să repet performanța, dar fiecare meci e complicat. Primul tur e cel mai greu, deci acum sunt concentrată pe asta, iar apoi vom vedea ce va fi”.

Despre adversara ei din deschidere, Destanee Aiava, o jucătoare de doar 17 ani, Simona a mărturisit că a fost pusă în gardă de Darren Cahill: „Antrenorul meu mi-a spus câteva lucruri despre ea. Am auzit că e o jucătoare foarte talentată și tânără. E o provocare, pentru că nu e ușor să joci cu un australian la el acasă. Dar eu m-am mai confruntat cu astfel de situații, deci sunt gata să joc împotriva ei. Vom vedea pe teren ce va fi, nu vreau să mă uit prea mult la ce joacă ea. Voi rezolva problema asta pe teren”.

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

 


În Shop sunt disponibile și ultimele tricouri din primul set de 30-0 Onederful, 
tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI