Fast
Simo: "Am știut ce am de făcut"

Simona Halep, foarte bună și la conferință: „Vreau să continui să joc așa, să mă antrenez la fel, să muncesc din greu pe partea de atitudine”

Treizecizero | 23 aprilie 2017

Simona Halep și-a păstrat starea din meciul cu Konta și la conferință: eficientă, directă, cu răspunsuri rotunde. A fost, cu alte cuvinte, la nivelul ei obișnuit din conferințele de la turneele mari. Când zgomotul e dat la o parte, rămâne esența.

A refuzat din prima “oferta” de a pune gaz pe foc, răspunzând cu “fără glume” când a fost întrebată dacă a făcut-o să plângă pe Konta. “Fără glume. Am făcut un meci bun. Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu.” Apoi, întrebată dacă jocul din primul set o face să viseze pentru Roland Garros, Simona a răspuns: “Nu vreau să visez nimic. Vreau să continui să joc așa, vreau să mă antrenez la fel, să muncesc din greu pe partea de atitudine, așa cum mi-am dorit după Miami. Mi se pare că am făcut deja un progres. Vreau să fac aceleași lucruri în continuare și sper să ajung să fiu capabilă să câștig un turneu de Mare Slam. Nu știu când, dar asta îmi doresc.”

Au fost, evident, mai multe încercări de a aduce discuția în contextul zilei de ieri. Simona a spus că nu s-a simțit deloc afectată de evenimentele de sâmbătă, păstrând focusul pe fani și pe ce a avut ea de făcut.

“Fanii au fost mult mai motivați față de ieri, au fost foarte fair, din punctul meu de vedere, chiar și ieri. Publicul a fost frumos, gălăgios în sensul pozitiv și le mulțumesc pentru asta. Nu m-am lăsat deloc afectată, nu am de ce. Din punctul meu de vedere, publicul nu avut nicio vină ieri. S-au purtat foarte civilizat și i-am susținut, chiar dacă a trebuit să fac niște anunțuri. Așa mi s-a transmis. Le mulțumesc din nou că au fost alături de noi și astăzi s-a văzut că și ei sunt doritori și să câștigăm partida.”

Întrebările în limba română referitoare la Ilie Năstase au fost blocate de moderator, care a cerut ca discuția să se mențină la meciul de azi, dar Simona, obișnuită cu rutina conferințelor de presă de la turneele mari, a cerut să fie lăsată să răspundă când a fost întrebată același lucru de jurnaliștii englezi. În engleză, a spus întâi că s-a simțit motivată suplimentar.

“Da am fost mai motivată pentru că, în opinia mea, publicul a fost foarte fair-play ieri. Nu au spus nimic negativ. Doar ne-au sprijinit la fel ca și astăzi și vreau să le mulțumesc pentru că ne-au fost apropiați chiar și în această situație.”

“Părerea mea este că a fost un pic cam mult totul. Desigur, nu apăr pe nimeni, îmi apăr doar publicul, țara, pentru că noi am jucat cinstit, nu am spus nimic greșit, nu am făcut nimic greșit. La Fed Cup știm că publicul este mai zgomotos pentru că e vorba de țara lor.”

“Simona, spui că îți aperi publicul, dar nu spui că îți aperi și căpitanul. Speri că va mai reveni?”, a fost întrebată, în engleză.

“Nu știu ce se va decide despre episodul ăsta. Căpitanul meu este căpitanul meu, poate că a făcut niște greșeli, nici măcar nu am fost chiar acolo pe teren, dar am auzit câteva lucruri. Nu pot apăra pe nimeni aici, nici nu știu exact ce s-a întâmplat, dar cei de la ITF vor ști ce au de făcut.”

“Dar ai vorbit cu dânsul, de ieri până astăzi?”

„Am vorbit, mi-a transmis succes, și mi-a spus că am jucat și foarte bine și m-a felicitat.”

„Sunt foarte bucuroasă de ce am făcut azi pe teren. Am știut că trebuie să stau punct cu punct”

Despre meciul cu Konta, Simona a reiterat că a fost bine poziționată și în meciurile anterioare cu britanica și a subliniat că meciurile viitoare vor rămâne diferite. “Eu mereu când am jucat împotriva ei au condus și am dominat meciurile dar nu le-am putut închide. Astăzi am știut ce trebuie să fac, am știut că trebuie să stau punct cu punct, până la final, contra ei, pentru că este o jucătoare de top și nu cedează niciodată. Sunt foarte bucuroasă de ce am făcut astăzi pe teren.”

“Fiecare meci e diferit. Nu pot să spun că dacă am câștigat astăzi o să câștig toate partidele contra ei. Ideea este că și pe hard am fost foarte aproape de două ori să câștig. Nu am văzut diferența între ea și mine pe hard, cum a fost astăzi pe zgură a fost și la Miami. Așa cum am făcut-o astăzi, puteam să fac și la Miami, însă nu am avut suficientă putere mentală să stau acolo să închid meciul. Este o jucătoare solidă, foarte puternică, de top 10. Niciun meci nu este la fel, însă am încredere că pot termina meciurile contra ei“

“Cred că putem urca sus de tot în Fed Cup, însă în tenis nu se știe niciodată. Sper că acum Irina să câștige, dacă nu, nu e nimic, jucăm la dublu, ne jucăm șansa. Trebuie să câștigăm partida aceasta, chiar îmi doresc din tot sufletul.”

Întrebată despre oportunitatea unui turneu puternic la Mamaia, Simona a răspuns: “Ca să avem un turneu mai puternic cred că aveam nevoie de o arenă foarte mare.  Mulți oameni au vrut să vină să se uite și la turneul de la București și aici, însă spațiul nu le-a permis. Îmi doresc ca România să facă un stadion foarte mare, cu un teren central mare, o arenă mare, și să facem și evenimente cat mai mari și cat mai multe.”

Despre Darren Cahill: “Sigur că am vorbit. Vorbesc mereu, și înainte și după (n.n. meciuri). M-a felicitat și i-a plăcut cum am jucat. Stuttgart nu era in program, cum nici anul trecut nu a fost. Încă nu știm nimic despre următoarele turnee, dar e alături de mine.”