Simona Halep se retrage din turul 1 al turneului de la Beijing, pauză până la Singapore

Treizecizero | 4 octombrie 2015

Un turneu început fără Serena Williams și Maria Sharapova a rămas încă din turul inaugural și fără Simona Halep și Petra Kvitova. Între timp, cursa pentru Singapore e tot mai încurcată

Simona avertizase încă de conferința premergătoare turneului că are dureri în zona Ahile și că nu îi va fi ușor să joace tenisul ei obișnuit, așa că n-a mai fost o surpriză atunci când primele semne au apărut în startul meciului cu Lara Arruabarrena. Un rictus de disconfort afișat pe fața Simonei n-a anunțat nimic bun, iar el a fost rapid confirmat de o serie de schimburi în care românca a părut că evită să calce pe piciorul stâng. Invariabil, nici serviciul nu a fost un factor, așa că Simona n-a putut construi pe cele două break-uri pe care le-a reușit în start de meci. Ca să compenseze minusurile din deplasare, românca a încercat să lovească mai tare decât de obicei și a dominat schimburile de pe baseline în care a luat inițiativa și a reușit s-o miște pe iberică. Până la urmă, Simona a făcut însă ce trebuia să facă și, după două intervenții ale fizioterapeutului turneului, ea s-a retras la 4-5 în primul set.

La conferință, Simona a explicat că a început să simtă dureri încă de la Guangzhou, turneu la care s-a oprit în sferturi. „Am dureri în zona Ahile și s-au agravat. Am crezut că se va ameliora și voi putea să joc, dar nu vreau să forțez, pentru că e periculos să riști cu tendonul. Am simțit ceva dureri în Guangzhou, la fel și în Wuhan, dar aici durerile au fost mai mari. Inițial, am crezut că vor fi suficiente câteva zile de pauză; toate jucătoarele au mici probleme de sănătate de-a lungul anului, pentru că jucăm foarte mult tenis. Numai că în Beijing durerile s-au acutizat, de aceea m-am oprit azi”.

Simona are 18 zile la dispoziție pentru refacere și recuperare înainte de Turneul Campioanelor din Singapore, perioadă care în mod normal i-ar putea da șansa să ajungă acolo în plenitudinea forțelor: „Fiecare turneu este important, bineînțeles, dar primul meu gând este să fiu sănătoasă. Întâi să nu mai am dureri, apoi vom vedea. Sper să pot să joc acolo. A fost obiectivul meu anul acesta să mă calific în Singapore. Cu siguranță am nevoie de tratament și de o pauză”, a conchis Simona, care va fi favorita numărul 1 a turneului de final de an.

Cum WTA Finals este, evident, un turneu cu un format special, Simona și-a încheiat astfel sezonul normal cu un bilanț de 47 – 14. 

A fost a patra retragere a zilei de pe tabloul feminin, de pe care Petra Kvitova, favorita 2 și finalista de anul trecut, a fost de asemenea eliminată, învinsă de Sara Errani. Beijing rămâne astfel un tablou deschis pentru oricine, iar lupta pentru locurile rămase libere pentru Singapore va fi principalul punct de atracție al turneului. 

Irina Begu și Monica Niculescu sunt cele două românce rămase pe tablou, după ce Alexandra Dulgheru fusese eliminată de Teliana Pereira. Irina și Monica vor juca mâine la simplu, versus Lucic-Baroni, respectiv Stosur, și tot mâine vor juca și la dublu, unde fac din nou pereche după finala reușită săptămâna trecută, la Wuhan (învinse de Hingis/Mirza). Adversare le vor fi Hlavackova/Hradecka, cele pe care le-au învins în urmă cu câteva zile în semifinalele de la Wuhan.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi