Simona Halep se dezmorțește la revenirea pe teren, câștigă în debutul de turneu la Indian Wells

Treizecizero | 10 martie 2018

Simona Halep a învins-o pe Kristyna Pliskova, în vreme ce Irina Begu a pierdut duelul cu cealaltă Pliskova, Karolina, în ciuda unui start extraordinar. Sâmbătă, Sorana Cîrstea o întâlnește pe Venus Williams.

Un început ezitant, lăsat repede în urmă, iar când s-a tras linia, rezultatul a fost o victorie de rutină: Simona Halep a trecut cu bine de turul al doilea la Indian Wells după 6-4, 6-4 cu Kristyna Pliskova, depășind proverbialul prim meci în turneu, mereu greu, indiferent de nume.

Startul de meci a fost, într-adevăr, greoi. Explicabil prin rugina inevitabilă după cele câteva săptămâni de pauză, cuplată cu probabile câteva minute de incertitudine în ce privește piciorul. Ritmul a lipsit, așadar, la început, iar faptul că dincolo de fileu e o jucătoare de profilul Pliskovei nu ajută la acest capitol, pentru că jocul e foarte fragmentat.

Ca atare, Simona a fost nehotărâtă în primele game-uri. Indecisă, a lovit scurt și și-a pierdut prompt primul serviciu; a lovit lung, apoi, și l-a recuperat iute, cu un prim break. A servit scurt, și-a pierdut și al doilea serviciu. Dar Simona a recuperat încă o dată repede pasul greșit; Pliskova a ajutat-o și ea, dându-i informație suplimentară româncei la 3-2, când a lovit cu racheta de pământ la o eroare ușoară, arătând că nu crede că poate face upset-ul.

La 3-4 și 15-30, Simona a făcut ce fac jucătoarele mari atunci când situația o cere, iar setul (sau meciul) intră în partea lui decisivă. Întâi, a jucat cele mai bune trei puncte ale ei din meci până la acel moment. Și totul a pornit cu deplasarea și cu jocul de picioare, ceea ce i-a permis să se așeze cu mult înainte ca mingea să-i ajungă în raza de lovire și să-și aleagă liniștită țintele, contra unei adversare imobile. Halep a făcut prompt break-ul la 4-4 și a servit cu încredere setul, unul în care a făcut doar șase erori neforțate, versus cele 21 ale cehoaicei.

Previzibil, Halep și-a continuat dominația în startul setului doi și părea că va fugi cu victoria după ce s-a desprins la 3-0, cu două break-uri. Dar lipsa de meciuri în picioare are multe feluri de a se exprima; Simona s-a relaxat o secundă, și cumva de nicăieri, s-a trezit egalată. Dar, încă o dată, românca și-a ridicat nivelul, recuperând break-ul cu două passinguri superbe.

Cu certitudine nu a fost un meci de care Simona să fie sută la sută mulțumită; dar Indian Wells e un turneu lung, iar românca are timp să-și regleze jocul, mai ales că se simte foarte bine în condițiile de aici. 6-4, 6-4, cu 18 lovituri direct câștigătoare pentru liderul mondial. Mai important, piciorul e bine, lucru confirmat și de ea la conferința de presă; doar la deplasarea în față a fost surprinsă Simona, dar asta s-a datorat scurtelor bine deghizate de Pliskova, cu care a avut o eficiență aproape totală.

Tot la conferință a mai spus că meciul de dublu i-a prins bine, creditându-l pentru voleul excelent executat azi, și că percepe condițiile de joc similare precum cele de la Madrid: mingea se duce mult mai ușor prin aer și nu necesită să fie lovită cu multă forță.

În turul al treilea, Simona o va întâlni pe surprinzătoarea americancă Caroline Dolehide, care a trecut de Dominika Cibulkova, 5-7, 6-3, 6-4, în două ore și 22 de minute. Dolehide a intrat pe tablou cu un wildcard și o eliminase pe Shelby Rogers în primul tur. Are 19 ani și ocupa locul 165 înainte de acest turneu.

În altă ordine de idei, rezultatul de azi are și consecințe în clasament, în sensul că doar o combinație între Wozniacki câștigând titlul și Simona pierzând înainte de finală ar mai face posibilă o rocadă între cele două la final de turneu.

https://twitter.com/WTA/status/972248931504500736

Irina n-a putut susține ritmul în meciul cu Karolina Pliskova

În a doua a întâlnire a zilei dintre surorile Pliskova și jucătoarele din România, Irina Begu a început superb meciul cu Karolina Pliskova. Cu un limbaj al corpului foarte pozitiv, cu o agresivitate remarcabilă și cu un serviciu care a susținut-o, Irina a părut că se îndreaptă spre una dintre victoriile relevante ale carierei. Irina a dominat-o pe Pliskova de pe baseline cu lovituri grele și pătrunzătoare și a returnat foarte bine; cehoaica i-a ajutat și ea cauza, împrăștiind erorile neforțate în prima parte a meciului, dar asta și pentru că Irina a presat-o în permanență.

Desprinsă la 5-1, Irina a ezitat când a servit prima dată pentru set, iar Pliskova a reușit să strângă trei game-uri la rând și să înceapă să spere. La 5-4, Irina a ajuns la două mingi de set, dar a simțit presiunea scorului, a fost încordată și n-a reușit să închidă, iar cehoaica a recuperat și al doilea break. Ultimul efort al Irinei a dus setul în tiebreak, dar Pliskova, care și-a ridicat tot mai mult nivelul, a jucat foarte bine punctele importante.

Irina s-a stins în setul al doilea și va regreta, cu siguranță, ocazia scăpată în setul al doilea. În același timp, un alt mod de a privi lucrurile este că ea a arătat, vreme de o jumătate de oră, la ce nivel de joc poate ajunge. Misiunea ei rămâne să producă mai des și mai susținut acel tenis.

 

 

*

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.

– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Iar ca să continuăm cu surprizele până la capăt, primele 30 de comenzi primesc un cadou în pachet!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi