Fast
Simona pierde cu Konta

Simona Halep s-a apropiat din nou de primul loc, dar ultimul pas mai așteaptă

Treizecizero | 11 iulie 2017

Simona Halep a luat primul set cu 7-6, apoi, în tiebreak-ul setului al doilea, a venit la 5-4 și serviciul, la două puncte distanță de primul loc. Dar n-a mai avut inspirația pentru ultimul pas; Konta a jucat mai agresiv următoarele trei puncte și a împins meciul în decisiv. Acolo echilibrul s-a rupt la 2-2, când Simona n-a mai putut ieși dintr-un game pe care l-a jucat ezitant, unul din rarele de acest gen din tot meciul.

A fost un sfert de finală pe muchie pe toata durata celor peste 2 ore și jumătate de joc. Simona și Johanna au schimbat servicii sigure și retururi apăsate, schimburi dure de pe baseline și veniri curajoase la fileu. Finalmente, l-a câștigat Konta, 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Iar Simona are nevoie să dea încă o dată dovadă că va ști să iasă cu fruntea sus și din această situație.

Deocamdată, noul număr 1 mondial este Karolina Pliskova.

*

Simona Halep a început cu un winner. Johanna Konta a răspuns cu un retur direct câștigător. Condițiile erau setate pentru un meci la nivel înalt. Și așa a și continuat; pe parcursul unui prim set strâns, Simona a făcut doar două erori neforțate. Johanna, la rândul ei, a pus în teren pe primul serviciu 30 din 32 de serve. Diferența a făcut-o până la urmă Simona, care, ca și ieri cu Azarenka, a pus în teren retururile care trebuiau, a scos mereu o minge în plus în schimburile dure și, când momentul a venit în tiebreak, a apăsat pe pedală și dusă a fost cu primul set.

Când a avut nevoie, Simona a servit admirabil. Pe primul set, procentul ei de reușită pe serviciul 1 a fost de 75 la sută! Iar în tiebreak, afară de o rară dublă greșeală, a făcut totul bine: a scos mingi la care spectatorii deja aclamau pentru Konta și a jucat de fiecare dată mingea potrivită.

Setul 2 a mers, de asemenea, în prelungiri. Simona a avut în două rânduri de salvat câte două mingi de break și a făcut-o, în ambele ocazii, cu serviciul; ajutată și de ezitările Johannei. În tiebreak, Simona a ajuns la 5-4 și a avut două servicii. Dar le-a jucat ezitant, iar Konta a profitat și s-a dus cu setul.

În decisiv, Simona a clipit prima, pierzându-și serviciul la 2-2. Cele două au reluat seria serviciilor sigure, iar la 5-4 Konta n-a ezitat; deși a trimis o primă minge mult în out, și le-a luat pe următoarele. La mingea de meci, pe serviciul doi, Simona era în punct, dar a avut un moment în care s-a lăsat deranjată de strigătele din public și a trimis ușor în fileu, asigurând un final ciudat al meciului.

Cronica meciului este AICI. 

Declarațiile Simonei sunt AICI.

2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant