Simona Halep recuperează de la set și break, întoarce un meci greu cu Madison Keys și se califică în sferturi la Wimbledon

Treizecizero | 4 iulie 2016

Simona a fost condusă cu 7-6, 2-0, dar a reușit să depășească căderea de după ratarea celor patru mingi de set din primul. Este primul sfert de finală de Slam reușit în acest an de jucătoarea noastră

Simona Halep reușește primul sfert de finală în Slamurile din acest an, după o victorie grea cu Madison Keys, în trei seturi: 6-7, 6-4, 6-3, în o oră și 56 de minute.

Simona a jucat excelent în primul set, în care s-a mers cu serviciul până la 4-4, când românca a făcut break-ul cu un lob defensiv de excepție. A avut apoi patru mingi de set: trei ratate pe propriile erori, inclusiv o dublă greșeală, o alta, salvată de Madison cu un retur direct câștigător, sfârșind prin a-și pierde serviciul. Un alt schimb de break-uri a împins setul în tiebreak, unde Keys a servit mai bine și a jucat mai bine punctele importante. 

Keys a deschis cu break setul secund și părea că se desprinde, dar Simona a stabilizat, încet, lucrurile, revenind în meci. La 3-3 a salvat patru mingi de break, trei dintre ele consecutive, iar la 5-4 a strecurat break-ul. Decisivul a regăsit-o în control, iar un break a decis meciul. Keys a acuzat crampe la un picior, iar deplasarea ei a avut de suferit. 

Simona o va întâlni pe Angelique Kerber în sferturi, prima reîntâlnire cu campioana de la Australian Open de la meciul din Fed Cup. În total, Simona a câștigat 3 din cele 4 întâlniri cu Angie, cea mai recentă victorie fiind anul trecut, la Toronto.

Venus Williams – Yaroslava Shvedova e celălalt sfert de finală de pe această jumătate de tablou. 

***

Cronica extinsă a meciului este AICI.

 

Iar declarațiile Simonei de după meci, atât cele pentru Treizecizero, cât și conferința de presă, AICI.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi