Fast
Joc de locul 1

Simona Halep pornește cu multă convingere la Singapore, câștigă clar cu Garcia

Treizecizero | 23 octombrie 2017

Simona Halep a câștigat primul meci din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor 2017, 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia, făcând un prim pas important spre ieșirea din grupe.

La primul ei meci în calitate de număr 1 oficial, Simona a jucat la înălțimea locului pe care îl ocupă, impunându-se cu un joc convingător: solid în primul set, dezlănțuită în al doilea.

Simona și-a luat astfel revanșa și pentru înfrângerea din finala de la Beijing, de altfel ultimul ei meci jucat înainte de Singapore. Garcia și-a văzut azi oprită o serie de 11 victorii consecutive.

„Sunt fericită că am câștigat primul meci ca număr 1, e un semn bun, îndepărtează un pic din presiune”, a spus o Simona fericită, la interviul de pe teren.

Caroline Wozniacki a învins-o pe Elina Svitolina în al doilea meci al grupei; cu Wozniacki se va întâlni Simona miercuri, în runda a doua. Va fi a șasea întâlnire între cele două, daneza conducând cu 3-2. Simona se poate califica încă de miercuri în semifinale, în următoarele cazuri: victorie Halep + victorie Garcia vs Svitolina, victorie în două seturi Halep + victorie în trei seturi Svitolina.

Alte combinații de rezultate amână pentru etapa a treia decizia calificării Simonei.

Simona, finalistă în Singapore în 2014, a încheiat meciul cu 13 winnere și 11 erori neforțate.

Citește cronica completă a meciului AICI.

Toate declarațiile Simonei de după meci sunt în corespondența din Singapore de AICI.

Numărul 1 mondial a jucat cu inspirație și cu autoritate, dominând punctele importante ale primului set și setul secund în întregime. După ce a potolit un start agresiv al franțuzoaicei și și-a făcut serviciul într-un prim game lung, cu cinci egalități și două mingi de break salvate, Simona a făcut prima break-ul. Și l-a pierdut imediat, dar la 3-4 a reacționat cu încredere, răspunzând cu un hold sigur. A pus apoi presiune pe retur, iar Garcia, care a făcut un prim set bun, a clipit, oferind break-ul cu o dublă greșeală. La a treia minge de set, Simona a concretizat cu un rever în contrepied.

Simona a început cu și mai multă încredere setul al doilea și a făcut repede break-ul. La 15-40 în game-ul următor, a răspuns cu trei lovituri direct câștigătoare și un as, consolidând avansul.

Dezlănțuită, Simo și-a continuat jocul excelent și i-a pus tot soiul de probleme Carolinei la retur; un passing în cross și un winner în lung de linie i-au adus al doilea break.

Victoria avea să vină câteva minute mai târziu, sărbătorită de numeroșii români din tribune.

https://twitter.com/doublefault28/status/922441722264801280

https://twitter.com/bgtennisnation/status/922450096322523136

 

***

Săptămâna asta pleacă spre voi!

Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

Onederful 

Onederful Black