Simona Halep pierde în sferturi la Wimbledon cu Angelique Kerber

Treizecizero | 5 iulie 2016

Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală de la Wimbledon de Angelique Kerber. Ea va rămâne pe locul 5 de săptămâna viitoare, afară de situația în care Venus Williams va câștiga turneul.

Simona Halep a pierdut în două seturi strânse sfertul de finală cu Angelique Kerber, 7-5, 7-6 (2)

Într-un meci intens, cu 13 break-uri și multe raliuri agonizante, Kerber a fost jucătoarea mai bună azi, controlând mai bine baseline-ul și dovedindu-se mult mai puternică în defensivă. Campioana de la Australian Open a avut un plus, exact atât cât să câștige punctele importante și să o țină mereu sub presiune pe româncă, lucru care s-a văzut în special la serviciu, compartiment la care cifrele Simonei au fost mult sub media turneului. Simona a fost mereu în urmă pe tabelă, ceea ce a creat și mai multă presiune pentru ea; a revenit de la 3-5 în setul secund și a împins setul în tiebreak cu cele mai bune două game-uri pe serviciu ale ei din tot meciul. Dar, după un prim punct excelent câștigat la fileu în tiebreak, a scăpat câteva retururi greșite și s-a adâncit într-o groapă din care n-a mai putut să mai iasă în timp util.

Rămâne cel mai bun rezultat în turneele de Grand Slam din acest an pentru Simona, al 6-lea sfert de finală de Grand Slam în cariera ei (două la AO, două la Wimbledon, câte unul la USO și RG) și, peste toate, un turneu bun, cu multe evoluții solide și două victorii îmbucurătoare, cu Kiki Bertens și cu Madison Keys.

Angelique Kerber o va întâlni în semifinală pe Venus Williams, cea care a devenit abia a treia femeie din istorie care reușește o semifinală de Grand Slam la cel puțin 36 de ani. Cealaltă semifinală este între Serena Williams și Elena Vesnina. 

Articolul cu concluziile pe larg ale meciului Simonei este AICI.

 

Toate declarațiile Simonei, atât de la conferința de presă, cât și din discuția cu Treizecizero, este AICI.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi