Simona Halep mai trece un tur la Indian Wells, urmează Sharapova. Vine şi surpriza în turul 3?

Adrian Țoca | 10 martie 2012

Simona Halep mai trece un tur la Indian Wells, urmează Sharapova. Vine şi surpriza în turul 3?

De când a început 2012, Simona Halep a fost într-o permanentă căutare a unui rezultat care s-o salte şi care să-i dea confere certitudini. N-a reuşit vreunul din cale afară de spectaculos, lăsând prim-planul altor jucătoare românce, dar a avut rezultate consistente, peste media anului trecut: un sfert la Hobart, un tur 3 la Doha, eliminată de Azarenka, şi patru victorii la Dubai, calificările incluse, înainte de a fi eliminată de Wozniacki. Per total, incluzând şi victoria de azi, un bilanţ  de 10-6.

În traiectoria acestui an lipsea şi încă mai lipseşte ceva pentru Simona. O performanţă importantă, la care Simo e predispusă, pe care o aşteaptă, pe care o pândeşte, pentru care munceşte. Are talentul necesar, are ambiţia care-i trebuie, are timpul de partea ei. Şi ar fi frumos ca tocmai Indian Wells să fie acel moment de desprindere pentru Halep. 

Simo şi-a fructificat la maximum poziţia de pe tablou şi, după un 6-1, 6-1 cu chinezoaica Zhang, în primul tur, a urmat o nouă victorie sonoră, obţinut în această seară, de data asta în faţa unei jucătoare mai bine clasate, ceha Petra Cetkovska: 6-2, 6-4.

Românca a fost foarte consistentă, dar şi agresivă, reuşind şase break-uri şi punând în permanenţă presiune la retur, câştigând aproape jumătate din punctele de pe serviciul adversarei. A condus aproape în permanenţă pe tabelă şi a trecut repede peste singurul moment delicat din setul doi, când ceha a revenit şi egalat la 4-4. Simona a făcut rebreak instant, apoi a servit, sigură pe ea, pentru victorie.

În turul următor, ea o va întâlni pe Maria Sharapova, în ceea ce ar putea fi şansa meciului vieţii ei, şansa să obţină acel rezultat mare, o victorie la un nume important după care aleargă de anul trecut, de la US Open, când a reuşit actualul ei cel mai bun rezultat, victoria la Na Li.

Celelalte românce n-au avut, însă, acelaşi succes. Monica Niculescu a pierdut în două seturi simetrice, 3-6, 3-6, contra Sofiei Arvidsson, în vreme ce Irina Begu a fost învinsă, după o partidă lungă şi foarte echilibrată, de Maria Kirilenko, scor 7-6, 6-4. Irina a revenit, în primul set, de la 0-4, salvând şi minge de set la 5-2, dar n-a reuşit să o depăşească pe foarte persistenta rusoaică, la capătul unui meci care a depăşit două ore şi jumătate.

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi