Simona Halep începe cu încredere la Dubai: victorie clară cu Daniela Hantuchova

Camelia Butuligă | 17 februarie 2015

Simona a câștigat al patrulea meci din tot atâtea meciuri directe cu jucătoarea slovacă. La fel ca și în ultimele două întâlniri, românca s-a impus categoric.

Simona Halep a trecut în turul al treilea la turneul Premier de la Dubai, după o victorie solidă cu Daniela Hantuchova. A fost 6-2, 6-0 pentru româncă, favorita numărul 1 a competiției, într-o oră și 13 minute. 

După un început cu mici emoții în primul game pe serviciu, când un avantaj de 40-15 s-a transformat în minge de break pentru slovacă, Simona a replicat puternic, câștigând pe serviciul adversarei la proxima ocazie. Restul meciului n-a mai avut istoric, Daniela cedând complet fizic după efortul enorm depus în ultimele zile, efort care a ajuns-o din urmă. 

În turul următor, Halep o va întâlni pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, numărul 57 mondial. Pironkova le-a învins pe Klara Koukalova, în turul 1, 6-4, 4-6, 6-3, și pe Shuai Peng, în manșa secundă, 3-6, 6-4, 7-6, în două ore și 48 de minute.

Simona și Pironkova nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. Meciul va avea loc nu înainte de ora 17:00, ora României, primul în sesiunea de seară.

***

După meci, cu o mare de steaguri româneşti în spate, Simona a zâmbit larg de la început până la sfârşitul interviului de pe teren. Câştigase doar cu un scor clar un meci în care o surclasase pe adversara ei, o Daniela Hantuchova lipsită şi de inspiraţie dar mai ales de energie după titlul abia câştigat la Pattaya.

Pe de o parte, o victorie e o victorie, indiferent de circumstanţe. Pe de altă parte, mi-aş fi dorit pe undeva ca Hantuchova să fi avut un pic mai multe de spus pe teren, pentru că atunci când este jucat la capacitate rezonabilă, tenisul ei este genul acela care reprezintă o provocare pentru Simona: lovituri impunătoare şi rapide din spatele terenului. Pe alocuri, slovaca a mai reuşit câteva mostre de acest fel, dar prea puţin pentru a conta în marea de neforţate pe care le-a făcut.

De partea cealaltă, Simona a jucat genul de tenis care a adus-o unde este acum în clasament: smart agresiv. Elementul esenţial care face acest joc să funcţioneze este rapiditatea cu care deschide terenul în schimb. „Open the court”, a răspuns Simona când a fost întrebată ce va trebui să facă în următorul meci, contra Pironkovei. A fost de altfel singurul moment în care a redevenit serioasă în interviu. „Deschiderea terenului” înseamnă concentrarea mingilor spre colţuri şi liniile laterale, cât mai repede, dacă se poate chiar de la retur. Simona a reuşit să facă acest lucru cu brio, şi pe dreapta şi pe rever.

Bineînţeles că misiunea i-a fost uşurată de o replică mai puţin viguroasă din partea adversarei, dar este foarte îmbucurător felul în care Simona a gândit schimburile şi s-a conectat la mingi. Vorbeam într-un articol trecut referitor la ATP că toţi jucătorii mari un „stil” de joc imediat recognoscibil, specific fiecăruia. Simona Halep are un stil doar al ei şi este mereu o surpriză plăcută să vezi şi să-i recunoşti loviturile elastice şi ritmate şi deplasarea dinamică.

Meciul următor, Simona va juca contra unei adversare care preferă suprafeţele rapide şi tenisul în forţă. Pironkova nu este de categoria grea, dar poate fi o jucătoare incomodă într-o zi bună. Are un serviciu redutabil şi, mai puţin obişnuit, reverul este lovitura preferată. Simona va trebui să fie în continuare foarte alertă la retur pentru a avea şanse de break şi să continue manevrarea abilă a mingii astfel încât să „deschidă terenul” prima.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi