Simona Halep e în sferturi la Shenzhen, își asigură locul 1 până cel puțin la finalul Australian Open

Radu Marina | 3 ianuarie 2018

Simona Halep a învins-o pe Ying-Ying Duan în trei seturi la Shenzhen, în turul al doilea, 3-6, 6-1, 6-2 în o oră și 37 de minute. Victoria îi păstrează matematic locul 1 Simonei alte trei săptămâni, până cel puțin la finalul Australian Open, unde va fi cap de serie 1.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Shenzhen după o victorie în trei seturi (3-6, 6-1, 6-2) în fața chinezoaicei Ying-Ying Duan, victorie care îi asigură locul 1 mondial până după Australian Open. De asemenea, va fi pentru prima dată când Simona intră într-un turneu de Grand Slam fiind favorită principală.

La cum a început meciul, cu Simona atacată din toate părțile și cu Duan lovind câștigător din toate pozițiile și mereu la limită, situația se arăta complicată, pentru că era o imagine pe care am mai văzut-o în multe alte rânduri, de multe ori încheiată nu tocmai în favoarea Simonei. Acest lucru s-a întâmplat și pentru că, în primul set, jocul drept și agresiv al Simonei s-a pliat ca o mănușă pe stilul chinezoaicei. Lui Duan i-a convenit de minune toate acele mingi drepte venite de la Halep; s-a hrănit constant din ritmul primit de la Simona și din mingile jucate pe centru fără prea multă viteză. Cu alte cuvinte, Simona nu a scos-o deloc din zona ei de confort, iar asta i-a alimentat încrederea chinezoaicei, a văzut că se poate, a lovit cu și mai multă încredere, iar cu un public care a împins-o constant de la spate, a reușit să închidă fără probleme primul set. La fel ca la primul lor meci, cel jucat anul trecut, pe iarba de la Eastbourne.

Când Simona a pus ceva mai mult lift în lovituri și și-a deschis terenul cu lovitura de dreapta, lucrurile s-au pus rapid în mișcare pentru ea cu un break venit la 2-1 în setul doi. Nu a fost ușor de consolidat, Duan s-a ținut de plan cu returul, lovind devreme și foarte tare fiecare serviciu al româncei, dar odată ce a reușit să-și facă serviciul, jocul Simonei a căpătat multă claritate. A stat bine în schimburile de forță, reușind de cele mai multe ori să reziste atacurilor virulente și să preia ea inițiativa (a încheiat meciul cu 21 de winnere, cu trei mai multe decât Duan). De asemenea, a început să ghicească serviciul lui Duan (de aici seriile de retururi câștigatoare venite chiar pe primul serviciu ) și a continuat să varieze înălțimea mingii și să nu mai dea atât ritm, ajustări care au tăiat mult din elanul și jocul lui Duan.

Dincolo de desfășurarea meciului, sunt două lucruri de subliniat după această victorie: Darren Cahill nu a fost chemat la OCC, nici măcar atunci când situația nu arăta prea roz, semn că echipa dorește să experimenteze mai mult condițiile de la Slamuri. Al doilea e că ori de câte ori Simona a fost cu spatele la zid, a răspuns bine și și-a ajustat jocul, astfel încât să fie cu adevărat eficient. După un prim set în care totul s-a întâmplat repede și s-a trezit busculată de winnere venite de nicăieri și de retururi câștigatoare, ea a făcut câteva ajustări care i-au ușurat foarte mult munca și i-au adus până la urmă o victorie relativ confortabilă.

Meciul de astăzi a fost un test bun pentru ceea ce va urma. Aryna Sabalenka, următoarea adversară a Simonei, e o jucătoare de același profil cu Ying-Ying Duan, doar că se deplasează mai bine și lovește în două feluri: foarte tare și extrem de tare. E o agresivitate ostapenciană, unde nu există cale de mijloc și totul e la risc, indiferent de scor, moment sau poziția de lovire, ceea ce poate copleși, așa cum s-a văzut în cele două meciuri ale ei aici, unde a trecut în două seturi scurte (6-4, 6-4) de Monica Niculescu și alte două și mai scurte (6-1, 6-0) de Danka Kovinic.

Irina Begu a mai făcut și ea un pas spre o posibilă semifinală românească la Shenzhen; Irina a învins-o, tot cu revenire după pierderea primului set, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, 4-6, 6-1, 6-2. Ana Bogdan a pierdut în fața Kristinei Pliskova.

Simona și Irina joacă împreună și în semifinalele de dublu, vs Blinkova/Geuer.

https://twitter.com/WTA_insider/status/948577949409722368

https://twitter.com/WTA/status/948493581857144832

 

 

https://twitter.com/WTA/status/948486967087411201

Foto: Jimmie48Photography

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

Sărbătorește locul 1 și excelența jucătorilor români cu linia de tricouri 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Ia-ți „Onederful”  și „Onederful Black”

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi