Simona Halep continuă cursa la US Open, trece confortabil de Bondarenko

Camelia Butuligă | 3 septembrie 2015

Simona o va întâlni în turul al treilea pe americanca Shelby Rogers, câștigătoare în fața japonezei Kurumi Nara. Va fi primul meci direct dintre cele două. Rogers, 22 de ani, ocupă locul 154 și a venit din calificări.

Simona Halep a trecut cu bine și de al doilea tur la US Open, învingând-o pe ucraineanca K.Bondarenko în două seturi, 6-3, 6-4. Românca nu și-a pierdut serviciul decât o dată, și acel game ajutând-o pe Bondarenko cu două duble greșeli. În rest, românca a fost solidă, a concretizat toate cele patru șanse de break de care a beneficiat și continuă să dea semne încurajatoare pentru restul turneului. În jurul Simonei, capii de serie continuă să pice: finalista de la Wimbledon, Garbine Muguruza, e ultimul nume care se alătură listei, ea fiind învinsă de Johanna Konta, într-un meci de trei ore și 23 de minute, cel mai lung din istoria US Open la feminin.

Spre deosebire de adversara Simonei din primul tur, Kateryna Bondarenko a venit să joace azi. A intrat cu toate armele trăgând tare, poate prea tare. O fi din cauză ca a lipsit o vreme din circuit (a devenit mamă acum doi ani), dar ucrainencei se pare că nu i-a spus nimeni că împotriva Simonei, dacă nu face punct din prima sau a doua lovitură, degeaba se oboseşte să rupă mingea.  Se va trezi într-un schimb în care prima minge mai scurtă va fi redirecţionată prompt către colţuri şi uite-aşa, într-o secundă, ofensiva ei furibundă va fi transformată în defensivă disperată.

A face prea mult pe un teren de tenis este la fel de rău ca a face prea puţin. E semn de nesiguranţă. Când Bondarenko a început să trăznească mingea în stânga şi în dreapta, Simona s-a descumpănit puţin, a făcut două duble consecutive şi a cedat breakul pe care i-l făcuse ucrainencei în primul game al meciului. Însă privirea ei de după, acea privire pe sub sprâncene, nu anunţa nimic bun pentru adversară.  

Jocul Simonei a fost comparat cu cel al lui Djokovic nu numai datorită deplasării fluide, ci şi datorită acestei calităţi rare de a se „îndoi, dar a nu se rupe” atunci când este supus unui tir disperat de lovituri din partea cealaltă a fileului. Amândoi au o capacitatea de a absorbi forţa în schimburi şi de a gândi suficient de rapid pentru a întoarce la prima ocazie raliul în favoarea lor prin plasament.

Simona şi-a înfipt zdravăn călcâiele pe linia de fund şi a început să o facă pe Bondarenko să joace. Doar asta venise să facă, nu? Şi pus la încercare, jocul „totul sau nimic” al Katerynei a început să-şi arate neajunsurile: 24 de neforţate faţă de 14 ale Simonei, cu un număr egal de winnere, 20.

A fost o zi bună la birou azi pentru Simona. Procentaj bun la punctele caştigate şi pe primul şi pe al doilea serviciu, 4 breakuri facute din 4 şanse şi totul gata într-o oră şi un sfert, la timp pentru a se pregăti pentru adevărata provocare a zilei, meciul de dublu mixt cu Horia Tecău. Glumesc. Sau poate nu, pentru că Simona venit şi la fileu cu succes: 9 puncte câştigate din 11. Să fi fost aceasta ca pregătire pentru dublul mixt? „Sper ca Horia să fie înţelegător cu mine, nu sunt o jucătoare de dublu foarte bună”, a glumit Simona la interviul de pe teren.  

Concluzii? Ar fi putut fi un meci mai complicat decât o arată scorul, dar nu suficient de complicat pentru a o destabiliza pe Simona Halep aşa cum este ea în prezent, în varianta „hardcourt & hardcore”. Următoarea, câştigătoarea dintre Kurumi Nara şi Shelby Rogers. Sper să mai văd privirea aceea care nu anunţă nimic bun pentru adversară, oricare ar fi ea.

 

Rogers, jucătoarea cu cel mai slab clasament dintre cele rămase în turneu

În vârstă de 22 de ani, Shelby Roger ocupă locul 154 și a intrat pe tabloul principal după ce a trecut de trei meciuri în calificări. Este cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam și a revenit în circuit după ce a suferit o accidentare la genunchi pe timpul verii. ”E grozav că pot fi pe teren, atâta tot. Mă bucur de fiecare minut. Sunt fericită de următorul meci, de asta jucăm tenis, ca să ajungem în fazele avansate și să le întâlnim pe jucătoarele importante”, a spus Rogers.  


Cum arată jumătatea de tablou inferioară:

Kvitova – Schmiedlova
Petkovic – Konta

Errani – Stosur
Pennetta – Wozniacki/Cetkovska

Lepchenko – Barthel
Azarenka – Kerber

Strycova – Lisicki
Simona Halep – Shelby Rogers

***

Pe perioada US Open, Podcastul Treizecizero e zilnic! Un format mai dinamic și mai alert. Ascultă aici episodul de joi:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi