Simona Halep câștigă fără emoții la debutul în ultimul Premier Mandatory al anului

Camelia Butuligă | 4 octombrie 2016

Simona o va întâlni pe Shuai Zhang în runda a treia, chinezoaica eliminând-o pe Alison Riske, 6-3, 4-6, 7-6. Va fi o reîntâlnire cu jucătoarea care a eliminat-o în primul tur la Australian Open 2016, turneu la care Zhang a confirmat ulterior, reușind performanța carierei; după ce a trecut de Simona a ajuns până în sferturile de finală.

Simona Halep a câștigat categoric cu Yanina Wickmayer, o jucătoare în fața căreia pierduse trei din precedentele patru întâlniri (toate trei înfrângerile, înainte de 2013). A fost 6-2, 6-2 pentru Simona într-o oră de joc. Într-o zi ploioasă la Beijing, motiv pentru care programul a fost dat peste cap, iar meciul a început cu întârziere, Halep și-a pierdut o singură dată serviciul și a câștigat de cinci ori pe serviciul adversarei.

*

O zi medila serviciu dar excelentă la retur pentru Simona Halep. De partea cealaltă, Wickmayer a fost mediocră și la serviciu si la retur: a câștigat 52% din punctele jucate cu primul și doar 29% cu al doilea.

Serviciul Simonei vine și pleacă, rămânând la fel de inconstant ca și până acum, eterna ei piatră de încercare: a făcut șase ași, dar și patru duble, și procentajul de reușită pe primul a fost de doar 43%. E posibil ca aceste lucruri să se datoreze riscurilor sporite pe care și le-a asumat? E posibil. La fel cum e posibil să fie vorba doar de obișnuitele fluctuații ale primei sale lovituri.

Returul a fost însă în mare formă, Simona citind cu ușurință primele servicii ale belgiencei și returnându-i djokovician în picioare. Când Wickmayer a încercat să varieze și a aruncat câteva servicii cu exteriorul, Simona a reușit câteva drepte sfredelitoare în cros, două dintre ele pecetluind breakuri. 

Wickmayer nu a reușit să amenințe la retur decât sporadic: Simona a avut de apărat doar trei mingi de break, din care două la începutul setului unu, când belgianca a reușit singurul ei break. Cu excepția acelui game și a încă unuia în setul doi, niciunul dintre game-urile ei de serviciu nu a mai ajuns la egalitate. 

În schimburi, Simona a fost business as usual, variind și prinzând-o deseori pe adversară pe picior greșit. Wickmayer practică o versiune mai rudimentară a tenisului first strike și ce n-a concluzionat Simona cu winnere, a concluzionat ea cu neforțate.

Una peste alta, o victorie de rutină într-o oră, care o propulsează pe Halep mai departe la Beijing contra celei care a scos-o în primul tur la Australian Open. Shuai Zhang a trecut de Alison Riske greu, în două ore și jumătate și a avut nevoie de tiebreak în decisiv. Australian Open 2016 a avut un asterisc cât casa pentru Simona (care a jucat bolnavă și neantrenată), dar chiar și așa, cred că ea așteaptă cu nerăbdare să regleze și contul ăsta. 

Va fi interesant de văzut cum se va descurca Zhang în fața unei Simone apte și în formă. Chinezoaica are un joc de atac, dar mai degrabă rapid decât copleșitor prin forță. Dacă ambele vor juca bine, ar fi rost de un meci mult mai distractiv decât cel de azi. Nu mai zic de context: Simona are ocazia să-și ia revanșa acasă la adversara ei. Mă întreb cu cine vor ține cei trei chinezi care agitau azi un steag românesc de mama focului în tribune. Or fi fost din Colentina, în vizită la rude? O întrebare neserioasă, ca să nu mai zic incorectă politic: dacă ești a doua generație româno-chinez și pasionat de tenis, cu cine ții mâine?

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi