Simona Fever la Bucharest Open: “Mă bucur că s-au vândut biletele. Eu am emoții cu publicul românesc!”

Valentin Lupu | 7 iulie 2014

Primul turneu WTA organizat vreodată în România, se va desfăşura aproape în întregime cu casa închisă. La arene şi pe site-ul Eventim.ro nu mai sunt bilete decât pentru ziua de luni!

 
Pe fondul popularităţii crescânde la noi a tenisului, datorate cu precădere rezultatelor excepţionale ale Simonei Halep, BRD Bucharest Open, primul turneu WTA organizat vreodată în România, se va desfăşura aproape în întregime cu casa închisă. La arene şi pe site-ul Eventim.ro, nu mai sunt bilete decât pentru ziua de luni!

Realizările Simonei Halep se ramifică mult dincolo de finala de la Roland Garros, semifinala de la Wimbledon sau titlul de la Doha și se prefac într-o emulaţie de neimaginat cu doar câteva luni în urmă, provocând nu doar o briză trecătoare, ci şi un curent fierbinte, atotcuprinzător. Timp de o săptămână, la WTA-ul de la Bucureşti, vom fi mai mulţi ca niciodată cei ce respirăm tenis. Iar când se va fi sfârşit turneul, vom inspira mai adânc aerul pe care îl degajă un model pentru prezent şi viitor.

Deja la Bucureşti, Simona Halep a fost, la propriu, luată cu asalt. “Acest turneu este un început foarte important pentru România. Sper să ajute mult tenisul românesc şi să avem cât mai multe jucătoare valoroase. Mă bucur că sunt chiar prima favorită”. S-au vândut biletele? “Sper să nu dezamăgesc, atunci!”
Acum relaxată şi zâmbitoare, Simona a risipit emoţiile vizavi de o posibilă retragere din turneu, în condiţiile accidentării din semifinala de la Wimbledon cu Eugenie Bouchard. “Mă simt destul de bine. Am avut o mică accidentare. Este vorba de o entorsă uşoară. Voi fi aptă miercuri de joc şi cu siguranţă voi da totul ca să trec şi să ajung spre finală aici, la turneul de la noi”.

Ce a spus Simona despre:

turneu, emoţii şi presiunea publicului

 “Este incredibil să avem un turneu WTA în ţară. Va fi plăcut să joc aici, însă eu am emoţii cu publicul românesc, cum am avut şi la Fed Cup. A fost prima oară cu un public românesc aşa numeros. N-a fost uşor să le gestionez. Dar, cu siguranţă, aici va fi mai bine, am căpătat experienţă”.

meciul cu Mladenovic, din primul tur

“Este o jucătoare foarte bună. Chiar m-a bătut la Paris anul acesta. Îmi doream să o evit, dar voi da tot ce voi putea în ziua respectivă. Ea are un serviciu foarte bun, foarte puternic, e o jucătoare înaltă. Va trebui să returnez bine şi să mă mişc bine. Sper ca sănătatea să-mi permită să-mi fac jocul. Dar am încredere în fizicul meu, alerg destul de bine pe teren, pe zgură mă simt bine. Sper să ies cu o victorie de pe teren”.

tabloul principal de la Bucureşti

“Noi, româncele, ca să fiu sinceră, cred că avem cele mai grele meciuri. Turneul este unul destul de greu. Sunt multe jucătoare bune. Vor fi meciuri foarte strânse”.

drumul spre finală, în condiţiile în care, de miercuri, ar urma să joace zilnic

“Am multe meciuri în picioare şi am şi condiţie fizică foarte bună. Am încredere în mine. Voi face faţă. Vreau să ia fiecare meci în parte. Nu se ştie dacă voi ajunge în finală. Dacă voi juca cu o româncă în meciul pentru trofeu, va fi cel mai frumos lucru pentru noi şi pentru turneu”.

readaptarea la zgură

“Este foarte greu când vii de pe zgură, pe iarbă. Iarba fiind foarte rapidă, trebuie să stai foarte jos pe picioare. Niciodată nu am venit însă de la iarbă, la zgură. Voi vedea aici. Este foarte diferit, dar, ca şi la Roland Garros, unde m-am simţit foarte bine, am încredere că mă pot adapta repede”.

deznodământul finalei feminine de la Wimbledon

“Pentru mine n-a fost o surpriză, pentru că ştiam că Kvitova este o jucătoare cu mai multă experienţă, mai puternică. Şi s-a văzut.”

faptul că se vorbeşte mai mult despre România datorită ei

“E un lucru deosebit. În primul rând, mă bucur pentru că am putut să fac ce am făcut până acum în tenis. Însă nu vreau să mă opresc. Vreau să fac mult mai mult. Visul meu e să ajung şi mai sus. Sper să fiu mai aproape de Hagi, Nadia şi Năstase”.

desemnarea ca ambasador al turismului românesc

“E o onoare, o împlinire sufletească pentru mine. Toate aceste distincţii mă bucură. Sper să strâng cât mai multe”.

Simona, la Kids Day: “Am văzut foarte mulţi micuţi talentaţi”


Zeci de minute de aşteptare pentru cel mult un schimb de mingi. Pentru picii mai norocoşi, vine la pachet cu o strângere de mână, o fotografie şi un autograf. Fiecaruia din cei peste 100 care se încolonează pe terenul central la “Kids Day” i se vor întipări momentele în care de partea cealaltă a fileului a avut-o pe Simona.

“1…2…3… Simona”! Puştimea care a împânzit o jumătate de teren o întâmpină cu aplauze. Odată cu ea, intră în arenă şi Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Alexandra Cadanţu. Dar toţi ochii şepcuţelor albe sunt pentru cozorocul roz de sub care Halep le zâmbeşte şăgalnic. Prichindeii îşi aşteaptă cuminţi rândul. Secundele în care mingea vine din racheta Simonei, le-ar transforma în eternitate. Cei mai de-o şchioapă, de nici 91 de cm, cât măsoară fileul, sunt răsfăţaţi. Simona le aruncă mingea direct cu mâna şi se apleacă pentru a-i lua de umăr în faţa obiectivului foto. Cândva, ea era acolo, în locul lor. Iar acum, în ochii tuturor, a ajuns dovada că “Anything can happen” (nu întâmplător una din melodiile coloanei sonore alese de organizatori).

Copiii se succed, dar coada nu se mai termină. Simona răzbeşte şi nu prea. Ai senzaţia că nici 24 de ore n-ar fi de ajuns. Halep pasează în cele din urmă racheta în mâinile Alexandrei Cadanţu, moment în care, brusc, coada se subţiază. Picii se strâng grămadă în jurul Simonei. E înconjurată. Îi ia minute bune să se strecoare printre ei. Drumul spre vestiare pare o adevărată aventură. Se ţin după ea precum puii de raţă. Iar mai târziu, în zona cortului VIP, apar alţii şi alţii. Fac rând la autografe… Mai poţi, Simona?

“A fost o zi frumoasă pentru mine, un eveniment deosebit. Chiar mi-am dorit să vin să joc cu copiii puţin. Îmi pare rău că a fost aşa de scurt, dar timpul nu ne permite întotdeauna. Şi eu, când am fost mică, îmi doream să joc cu jucătorii mari de la noi. S-a întâmplat de câteva ori şi m-a ajutat foarte mult. Am văzut foarte mulţi micuţi talentaţi, copii frumoşi, deosebiţi. Îmi plac foarte mult copiii, îi iubesc. Mă simt bine pe lângă ei şi sper să mai fie momente de acest fel. Sper să îi ajute, sper să vină cu plăcere la tenis de-acum încolo şi sper să mai avem sportivi de înaltă performanţă”.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi