Fast
Singapore, tragerea la sorți

Simona e în Grupa Roșie, alături de Svitolina, Wozniacki și Garcia

Treizecizero | 20 octombrie 2017

Organizată cu mult fast în cunoscutul centru comercial Marina Bay Sands, tragerea la sorți a grupelor de la Singapore a avut mereu ceva captivant, dar anul ăsta a primit ceva în plus. Faptul că Simona Halep poate încheia anul pe locul 1 a dat întregii ceremonii o miză aparte, care a reușit să mute o parte din atenție de la partea destinsă a evenimentului către mai serioasele calcule: care ar fi grupa ideală? Dar cea mai complicată?

În fine, sorții au decis: Simona, aflată la a patra prezență la Singapore, va juca în Grupa Roșie, alături de Elina Svitolina, locul 4 în clasamentul WTA (și cele mai multe victorii cu adversarele din top 5), Caroline Wozniacki (cap de serie 5) și franțuzoaica Caroline Garcia (8).

Grupa Albă: Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, numărul 3 WTA, Venus Williams (favorită 6) și Jelena Ostapenko (7).

Mladenovic și Kuznetsova sunt jucătoarele de rezervă.

Simona are un bilanț favorabil doar cu Garcia (2-1), dar a pierdut recent ultimul lor meci, finala de la Beijing. Halep și Svitolina și-au împărțit victoriile (2-2), dar Elina a câștigat două din cele trei meciuri de anul acesta, în vreme ce Simona a revenit de foarte departe pentru a o învinge în acel joc de poveste de la Roland Garros. În fine, Wozniacki a câștigat singura lor întâlnire din 2017, pe iarba de la Eastbourne (6-1 în decisiv), și o conduce pe Simona cu 3-2 în meciurile directe.

Turneul începe cu Grupa Albă, duminică: mai întâi Pliskova și Venus, mai apoi Muguruza și Ostapenko. Simona deschide ziua de luni contra Carolinei Garcia, iar Svitolina și Wozniacki joacă în meciul al doilea.

Sistemul WTA Finals e deja cunoscut: fiecare joacă cu fiecare, primele două clasate se califică în semifinale, unde locul 1 dintr-o grupă întâlnește locul 2 din cealaltă grupă. După primul meci din grupe, învinsele și învingătoarele se vor întâlni între ele în runda secundă, astfel că suspansul va fi păstrat până la ultimele meciuri din grupe.

Alături de Simona, șanse serioase să termine anul pe locul 1 mai au Muguruza, Pliskova și Svitolina.

https://twitter.com/berikaerika/status/921325878684127232

 

 

***

Nou! Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

Onederful 

Onederful Black