Simona e calificată matematic în semifinalele Turneului Campioanelor. Care sunt toate scenariile de calificare

Adrian Țoca | 23 octombrie 2014

Simona Halep a devenit prima jucătoare calificată oficial în semifinalele Turneului Campioanelor. Lucrurile au devenit clare și din punct de vedere matematic în chiar primul game al meciului dintre Serena Williams și Eugenie Bouchard. Ca Simona să se califice, era suficient ca Eugenie să câștige un game în acest meci, ceea ce s-a și întâmplat.

Meciul Simonei de mâine cu Ana Ivanovic este programat de la ora 14:30, ora României, și va decide locul de pe care Simona se va califica. La acel moment, ea va ști și jucătoarea pe care ar putea-o întâlni în semifinale, deoarece Grupa Albă își va fi decis prima clasamentul, înainte de meciul dintre Halep și Ivanovic.

De altfel, scenariile în ce privește calificarea din grupe au fost la ordinea zilei în Centrul de Presă. Și unele dintre jucătoare și-au pierdut ceva timp cu calculele. Ana Ivanovic a mărturisit că, în timpul meciului cu Bouchard, s-a surprins socotind game-urile și seturile, ca să-și dea seama în ce situație se găsește. Înainte de etapa a treia, care începe în această seară și se termină mâine, nimic nu se decisese, în teorie: toate cele opt jucătoare se puteau califica sau puteau pleca acasă. Ordinea în clasament, cea care va decide și țintarul semifinalelor, e de asemenea în aer.

Din acest motiv, programul ultimei zile a fost lăsat pentru ultimul moment. Într-un final, cum era și logic, meciul dintre Sharapova și Radwanska a fost programat primul, pentru că altfel ar fi riscat să nu mai aibă nicio miză. Masha și Aga joacă de la ora 8:30, ora României. Meciul celor două va fi urmat imediat de Kvitova – Wozniacki, în vreme ce Simona și Ana joacă în sesiunea de seară.

Astăzi, Petra Kvitova a pierdut meciul cu Radwanska, dar a intrat setată și însetată în meciul cu Sharapova, pe care l-a câștigat de o manieră atât de clară încât și-a trecut rapid numele printre primele favorite la titlu în Singapore (6-3, 6-1). La urma urmelor, n-ar trebui să fie deloc o surpriză: Petra era oricum poate cea mai în formă jucătoare dintre cele opt finaliste, cu o sumedenie de rezultate bune în ultima perioadă, și în mod cert poate cea mai încrezătoare în forțele ei. Asta s-a văzut după cât de ușor a depășit înfrângerea cu Aga, care pare acum mai degrabă un accident, o zi nefericită. Cu Maria, Petra a lovit mingea cu autoritate, foarte aproape de forma de la Wimbledon, semn că știa ce spune atunci când declara că îi place foarte mult suprafața și condițiile de joc de la Singapore Indoor Stadium.

De când a bătut-o pe Sharapova în finala de la Wimbledon din 2011, Petra i-a cedat cinci meciuri la rând rusoaicei, în câteva dintre ele lăsând impresia că nu crede suficient, sau că e dominată mental de Masha. Discuția aceasta a părut din nou actuală în momentul în care, la 5-2, Petra și-a chemat antrenorul pe teren pentru o scurtă consfătuire înainte de a încerca să servească iar pentru meci. Anterior, Kvitova a fost on fire. A lovit winners de peste tot și a câștigat 11 din 12 game-uri, după ce le pierduse pe primele două ale serii.

Victoria Petrei aproape că-i anulează speranțele Mariei la a mai ataca locul 1. Până și ieșirea din grupe e problematică pentru rusoaică: ea are nevoie de o combinație de rezultate în etapa a 3-a de mâine, mai exact ea trebuie să câștige în două seturi cu Agnieszka, iar Wozniacki să o bată tot în două seturi pe Kvitova. Cât privește locul 1, el e posibil acum într-o singură variantă: Sharapova trebuie să câștige titlul, iar Serena să nu prindă finala.

Caroline Wozniacki stă cel mai bine după victoria de azi cu Agnieszka Radwanska (7-5, 6-3). Daneza, singura neînvinsă din turneu alături de Simona Halep, se califică mai departe în toate scenariile, mai puțin unul: Aga să câștige în două seturi cu Sharapova, iar Caroline să piardă tot în două seturi cu Kvitova. 

 

Care sunt toate scenariile posibile înainte de ULTIMA ETAPĂ:

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi