Simona, ce rezultate! Trei suprafețe diferite, trei sferturi de Grand Slam la rând! În ultimele opt la Wimbledon

Adrian Țoca | 1 iulie 2014

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală de la Wimbledon, după o victorie mai mult decât concludentă: 6-3, 6-0 cu Zarina Diyas.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală de la Wimbledon, după o victorie mai mult decât concludentă: 6-3, 6-0 cu Zarina Diyas. 

Simona a vorbit de multe ori în aceste zile complicate de la Londra despre sentimentul neplăcut pe care l-a încercat în câteva ocazii: „E ca și cum aș fi început un alt turneu, ceea ce nu e ușor”. Simona se referea la continua incertitudine în ce privește programarea meciurilor, incertitudine care a obligat-o să se tot reseteze și schimbe programul, strategia și abordările meciurilor, dar fraza ei are și o altă aplicare: de mâine, chiar începe un alt turneu. Începe linia dreaptă, unde se joacă într-un cu totul alt context decât în primele meciuri. Și e un turneu diferit, pentru care Simona a găsit forma cea mai bună exact la timpul potrivit.

Pentru asta, meciul cu Diyas a servit drept o trambulină ideală, o doză de încredere. Zarina a făcut un turneu mare pentru standardele ei, calificându-se în optimi la prima apariție pe tabloul de la Wimbledon, dar contra lui Halep a arătat, pentru a doua oară în tot atâtea meciuri directe, că are prea puține arme ca s-o jeneze pe româncă, într-un matchup odios pentru ea. Forehandul, lovitura cu care Diyas și-a creat avantaj în primele ei trei meciuri, a lipsit de la apel azi, producând însă erori neforțate pe bandă rulantă. Serviciul jucătoarei din Kazahstan a fost luat pe sus de Simona, care s-a înfruptat cu nesaț din abordabilele servicii ale lui Diyas, ducând la un total de cinci break-uri. Primul, cel de la 1-1, a anunțat rapid cum stă treaba. Simona a făcut patru puncte impecabile, dintre care două lovituri direct câștigătoare cu reverul, unul în cross, altul prin spatele unei Diyas care a avut dificultăți să citească în ce direcție alege să tragă românca, după cum n-a putut să citească serviciul lui Halep, încă o dată eficient. 

Simona a controlat de asemenea raliurile și a reușit să le scurteze după bunul plac. Dacă n-ar fi fost două sau trei game-uri mai lungi, care au balonat un pic durata meciului, el s-ar fi putut termina chiar mai repede. Când, pe fondul unor erori ale Simonei, au apărut două mingi de break pentru Diyas, la 4-0 în setul secund, Halep s-a scuturat rapid și a jucat pozitiv următoarele puncte, salvându-le pe amândouă cu multă încredere. Singurele emoții mai serioase ale zilei au fost, de altfel, cele de la apariția pe teren, când Simona a venit cu un bandaj pe coapsă care le-a dat fiori fanilor români. Din fericire, totul s-a dovedit a fi mai mult o măsură de precauție, iar numărul 3 mondial spune că abia așteaptă să se întoarcă pe teren, pentru sfertul de finală cu Lisicki. Mai ales că acum a crescut mult și la capitolul încredere:

„Am jucat un tenis foarte bun, sunt mai confortabilă pe teren acum și am fost foarte încrezătoare în loviturile mele, de asemenea în serviciul meu. A fost un meci mai ușor decât precedentul, dar chiar și așa, ea a jucat bine în primul set. Sunt foarte fericită că pot juca sferturi aici pentru prima dată. Îmi place să joc pe iarbă, chiar dacă fiecare meci e dificil și imprevizibl„, a spus Simona despre meci, înainte de a trece la întrebările despre Lisicki. 

Simona, care a rămas jucătoarea cel mai bine clasată din turneu, reușește a treia calificare consecutivă în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, după Australian Open și Roland Garros. Performanța Simonei răspunde spectaculos întrebărilor cu privire la capacitatea ei de a replica rezultatele bune din turneele WTA și la nivel de Grand Slam. 

Mâine, ea o va întâlni pe Sabine Lisicki, finalista de anul trecut de la Wimbledon. Cu Lisicki, Simona a jucat de trei ori, câștigând două dintre aceste meciuri. Lisicki s-a impus în 2011, pe hard, la Stanford (6-1, 6-2), iar Halep a învins în cele mai recente două meciuri, 6-3, 3-6, 7-5 (Miami 2013) și 5-7, 6-3, 6-2 (Madrid 2014).

Citește aici toate declarațiile Simonei de după meci (singura sursă care îți prezintă toată conferința Simonei) și preview-ul sfertului de finală cu Lisicki

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi