Fast
România - Marea Britanie 1-0

Simona câștigă la revenirea acasă, aduce primul punct României. „Când am simțit jocul, a fost mult mai ușor”

Treizecizero | 22 aprilie 2017

Simona Halep a învins-o pe Heather Watson, 6-4, 6-1, în primul meci al weekendului de la Mamaia, iar România conduce Marea Britanie cu 1-0.

După un început echilibrat, Simona a fugit cu meciul din momentul în care a reușit un break la zero la 4-4 în primul set. Până atunci, Watson reușise să lase impresia că va fi o zi lungă, similar cu precedenta lor întâlnire de pe zgură. Dar, odată intrată în ritm, Simona a avut nevoie de numai 25 de minute ca să închidă setul al doilea.

La conferință, Simona a început prin a mulțumi publicului, spunând că oamenii s-au comportat foarte frumos, au făcut gălăgie, în sensul bun. “Cred că a fost și fair play din partea lor. M-am simțit bine și le mulțumesc pentru că au venit.”

Cu toate astea, înainte să îmbrățișeze suportul constănțenilor, a simțit emoțiile revenirii acasă. Așa și-a explicat începutul ceva mai lent: “Am început greu pentru că sunt acasă, după atâția ani, jucând un meci oficial. Am avut foarte mari emoții, s-a și văzut, însă am gândit că trebuie doar să alerg cât pot, să dau drumul la picioare și să dau drumul la braț. În setul doi deja începusem să simt ritmul, să simt jocul și a fost mult mai ușor.”

Simona s-a referit și la condițiile de joc, cu vântul care a suflat în rafale. “La început ne-a fost un pic greu să ne adaptăm cu vântul, cred că de ambele părți. Pot să zic că ea s-a simțit mai bine la început și a fost mult mai relaxată decât mine, eu am avut emoții mari. Însă, după aceea, e adevărat, am simțit mai bine ritmul, am început să joc fără emoții și s-a văzut un pic că pot să domin meciul. Însă Watson este o jucătoare bună și poate să facă rezultate mari și ea.”

Despre passingul care i-a adus break-ul de 5-4 în primul set, Simona a spus că “a fost un moment foarte important. Sinceră să fiu, nu m-am gândit prea mult la scor. M-am gândit că trebuie să alerg, să dau drumul la picioare și să lovesc mingea, cum zicea și Ilie în teren, să dau drumul la braț. Însă, la început nu prea mergea. După aceea am dat drumul și a fost mult mai ușor să deschid și terenul. La început jucam pe centrul terenului și nu puteam să fac niciun punct contra vântului.”

Întrebată dacă poate juca și mai bine mâine, cu Konta, Simona a răspuns că nu va fi ușor – “este o jucătoare de top 10, am jucat contra ei de câteva ori. Sper să-mi iau revanșa mâine, să fac un meci frumos, să fac un meci bun, și, de ce nu, să mă simt bine pe teren.”

Ce spune despre Ilie Năstase: „Din punctul meu de vedere, a fost sută la sută glumă. Dar poate ar trebui să spună ceva”

Referitor la ancheta inițială deschisă de ITF după câteva glume și remarci pe care Ilie Năstase le-a făcut în timpul conferinței de presă de vineri seară, Simona a spus că nu știe precis ce s-a întâmplat. “Am auzit ceva, nu știu exact ce s-a întâmplat. Însă, cu toții îl știm pe domnul Năstase, el glumește mereu, și cu noi la fel. Cred că nu trebuie să ne supărăm pe el, așa e felul lui și așa trăiește el. Probabil că a fost un pic nu tocmai potrivit ceea ce a spus, însă din punctul meu de vedere a fost sută la sută glumă. Nu mi s-a părut jignitor, dar oamenii de acolo decid și or să facă ceea ce trebuie să facă”, a spus Simona, înainte să traducă același mesaj și presei britanice. Întrebată dacă crede că Ilie ar trebui să facă ceva, Simona a spus: „Sunt sigură că nu a fost ceva într-o astfel de direcție… El respectă toate jucătoarele dar, da, poate ar trebui să spună ceva”.

Simona a confirmat încă o dată că ea și-a dorit ca Ilie Năstase să fie căpitanul echipe de Fed Cup, “pentru că este, de fapt, cel mai bun jucător român din toate timpurile. Eu mă simt bine cu el pe teren. Și astăzi a fost o experiență plăcută pentru mine. Data trecută, când eu nu am jucat, am fost destul de supărată, pentru că aș fi vrut să am și eu experiența asta. Este un căpitan foarte bun și ne spune lucruri pozitive tot timpul. Cred că e un lucru bun. Și azi mi-a dat sfaturi bune, le-am pus în practică și mi-a mers foarte bine.”

Foto: Sport Pictures