Fast
Concentrată, Simona trecea

Simona, atentă la Mertens, zburdă într-un set, nu se lasă distrasă în al doilea. Trece în optimi la Madrid

Camelia Butuligă | 8 mai 2018

Simona Halep a învins-o în 71 minute pe Elise Mertens, 6-0, 6-3, calificându-se în turul al treilea la Madrid. Simona a cedat doar 4 game-uri în primele două tururi în turneul la care spunea că se simte în mod particular bine.

Cu Mertens, nu a fost meciul greu la care ne așteptam prin prisma rezultatelor recente ale belgiencei, venită în acest meci cu o serie de 13 victorii consecutive pe zgură. Dar Mertens a acuzat efortul depus în ultimele două săptămâni, iar în ultimele ore de dinainte de meci nu s-a simțit bine. Simona, la rândul ei cu o serie de 13 victorii la rând, dar pe zgura de la Madrid, a respectat amenințarea teoretică reprezentată de Mertens, semifinalistă la AO 2018, și n-a ridicat deloc piciorul de pe accelerație. A încheiat meciul cu 23 de lovituri direct câștigătoare și 18 unforced errors.

*

În timpul primului set, câștigat de Simona în 21 de minute cu 6-0, mă gândeam că iar nu prea am ce cronică să scriu. Mă așteptam ca Elise Mertens să opună o rezistență mai susținută decât Makarova: săptămâna trecută obținuse al patrulea titlu al anului la Rabat și venea după o serie de 13 meciuri câștigate. Însă belgianca se retrăsese ieri de la dublu din cauza unei probleme gastro-intestinale și se părea că nu-și revenise total până azi.

Nici Simona nu i-a dat răgaz să-și construiască vreun ritm, asediind-o încă de la început cu lovituri adânci și mișcând-o. În primul set, Halep a jucat un tenis perfect pentru zgură, inclusiv passing-shoturi și contrepieduri.

În setul doi, Mertens a apărut în sfârșit pe tabelă pentru 1-2, zâmbind amuzată ca de o glumă bună. De fapt, dacă cineva se uita doar la atitudinea celor două, fără să știe nici scorul, nici cum se juca, ar fi zis că Elise îi sufla în ceafă Simonei, care se admonesta strașnic la puținele puncte pierdute:

Poate Simona a simțit că Mertens are capacitatea să revină, sau poate chiar nervozitatea ei i-a dat acesteia un mic impuls: la 3-2 și la 4-3 belgianca a avut una, respectiv două mingi de break. Halep le-a salvat pe toate, dar nivelul de tensiune al jocului a crescut, culminând cu ultimul game, pe serviciul lui Mertens, unde aceasta a salvat patru mingi de meci. Simona părea că va trebui să câștige pe propriul serviciu, dar Elise a cedat până la urmă și a făcut o dublă greșeală la a cincea minge de meci.

”Cred că am jucat din nou foarte bine”, a declarat Simona la conferință. ” Este al doilea meci al turneului, am sentimente foarte bune. A fost un meci bun și, din punctul meu de vedere unul important, contra unei jucătoare care a câștigat două turnee pe zgură anul acesta.” Acesta să fie motivul încordării ei de pe teren azi, că nu subestimează nicio adversară și este astfel extravigilentă? Sau e pur și simplu presiunea atâtor puncte de apărat? Sau ambele, poate. Deocamdată, temerile ei s-au dovedit neîntemeiate: și acest meci s-a terminat cu bine, Simona nefiind testată cu adevărat de nicio adversară până acum.

Următoarea clientă este Kristyna Pliskova, o variantă mai nesofisticată a surorii sale gemene. După cum a dominat-o până acum pe Karolina, Simona n-ar trebui teoretic să aibă vreo problemă nici cu sora mai puțin titrată. A învins-o, de altfel, în precedentele două întâlniri fără să cedeze set (chiar la Madrid, anul trecut, și la Indian Wells, anul acesta). Dintre Sloane Stephens sau Karolina Pliskova s-ar alege adversara din sferturi.

*

Foto: Jimmie48Photography

https://twitter.com/WTA/status/993844260125360128

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!