Fast
Continuă retragerile de top la AO

Serena Williams nu vine să-și apere titlul: „Sunt aproape, dar nu unde aș vrea să fiu”

Treizecizero | 5 ianuarie 2018

Încă o retragere dintre cele bănuite de toată lumea a devenit oficială: Serena Williams a anunțat că nu-și va apăra titlul cucerit anul trecut. „După Abu Dhabi am realizat că, deși sunt aproape, nu-s acolo unde mi-aș dori să fiu. Antrenorul și echipa mea îmi zic mereu ‘mergi la turnee doar dacă ești pregătită să le câștigi’. Pot concura, dar nu vreau doar să concurez. Vreau mai mult de atât. Iar ca să fac asta, o să mai am nevoie de un pic de timp. Astea fiind spuse, și deși-s dezamăgită, am decis să nu particip la ediția din acest an a Australian Open. Amintirea ediției de anul trecut e ceva ce voi purta cu mine; Olympia și cu mine așteptăm să ne întoarcem din nou la AO”, spune Serena, citată de un comunicat al Australian Open.welcome her back to the Australian Open in 2019.”

Serena va rămâne astfel fără clasament după finalul turneului, dat fiind că va fi trecut mai mult de un an de la ultimul ei meci oficial, finala cu Venus Williams, care i-a adus al 23-lea titlu de Grand Slam. Melbourne ar fi fost din nou un teren propice pentru ca Serena să câștige, dar timpul de recuperare după sarcină și naștere a fost prea scurt chiar și pentru Serena. Meciul jucat în ultimele zile ale anului 2017 la Abu Dhabi, cu Jelena Ostapenko, a fost folosit ca un test de ultim moment și i-a dat răspunsurile necesare americancei.

Zilele următoare, ea a lăsat indicii că nu va juca la Melbourne, rămânând în Florida într-o perioadă în care toate jucătoarele sunt în Asia sau Australia, sau refuzând o ofertă de wildcard de la Sydney. Serena apărea de ceva vreme și ca speaker la un eveniment din SUA, programat pe durata AO, prezență pe care nu o anulase.

Când va reveni – cel mai probabil la Indian Wells -, Serena își va putea folosi clasamentul protejat pentru a intra pe tablouri. E pentru prima dată în cariera ei când Serena rămâne fără ranking; în precedentele ei două absențe îndelungate nu a coborât mai jos de locul 200.

În lipsa ei, turneul feminin rămâne pe mâinile aceluiași grup numeros de jucătoare care și-au împărțit titlurile și meciurile mari din 2017, crescând împreună și dezvoltând rivalități spectaculoase. Liderul mondial Simona Halep și Caroline Wozniacki vor fi primii doi capi de serie la Melbourne, iar nume precum Muguruza, Svitolina, Pliskova, Konta, Venus Williams, Ostapenko sau chiar și Vandeweghe (din actualul pluton fruntaș) vor avea un cuvânt de spus. Din linia a doua, nu-i exclusă o revenire la formă a campioanei de acum doi ani, Angie Kerber, sau trasee lungi din partea unor jucătoare precum Keys, Barty, Goerges sau Makarova, toate fie cu argumente de formă, fie cu trasee bune în trecut la AO. După cum nu-s excluse și alte apariții complet neașteptate; una peste alta, nu de povești va duce lipsă turneul feminin, însă prezența Serenei l-ar fi făcut, ce-i drept, și mai interesant.

În mod obișnuit un loc în care toate starurile se adună cu regularitate, Australian Open e lovit de indisponibilități anul acesta. Deja s-au retras Serena, Kuznetsova, Murray și Nishikori. Iar Djokovic și Wawrinka sunt incerți și suspecți că s-ar putea alătura pe această listă. Rafa Nadal a ajuns, între timp, la Melbourne, unde se va antrena zilele următoare. De pe tabloul feminin este așteptată să se retragă și Azarenka, în vreme ce Sloane Stephens, campioana de la US Open, va fi probabil prezentă.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/949069096552837120

https://twitter.com/AustralianOpen/status/949087726107688960

Numărul mare de absențe de top va lăsa, probabil, mai mult loc pentru apariții proaspete în elită și va grăbi tranziția dintre generații în ambele circuite.

 

 

***

În Shop sunt ultimele tricouri disponibile din primele tricouri ale liniei 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Ia-ți „Onederful” și „Onederful Black”

De asemenea, ultimele exemplare disponbile din 30-0 Pe Curat 2017. Iar „Simona de păstrat” intră și el pe linia dreaptă!

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

Vezi detaliile și cumpără „Simona de păstrat”. AICI poți lua albumul separat, iar de aici îl poți lua într-un pachet avantajos împreună cu revista.

Avem și pachetul complet cu toate tipăriturile 30-0 (albumul, cele două reviste și bonus carnețelul)