Serena s-a retras înaintea meciului, Simona Halep merge în finala Indian Wells

Treizecizero | 21 martie 2015

Anunțul retragerii Serenei a venit în timpul desfășurării setului decisiv al primei semifinale. Simona Halep va juca finala Indian Wells cu Jelena Jankovic, cea care a învins-o pe Sabine Lisicki în trei seturi. Finala va avea loc duminică, de la ora 20:00, ora României.

Mult așteptatul meci dintre liderul mondial și Simona Halep nu va mai avea loc la Indian Wells. Serena Williams s-a retras din turneu înainte de startul meciului cu Simona, din cauza unor dureri la genunchiul drept, iar Simona se califică astfel în finală fără să joace, un scenariu pe care jucătorii nu-l apreciază în mod deosebit. 

Câteva luni de pregătire a revenirii ei la IW, discuții cu oficialii turneului, cu WTA și cu propriul staff. O campanie umanitară organizată de Serena în jurul revenirii la turneu. Apoi, emoțiile de dinainte de start. Finalul n-a fost însă cel pe care și l-ar fi dorit jucătoarea.

Problemele au apărut în urmă cu două zile, la o ședință de pregătire, iar Serena a încercat totul ca să fie ok la ora meciului, inclusiv o injecție, fără ca durerile să înceteze. De altfel, Serena spune că azi nici n-a putut să îndoaie piciorul complet. Liderul mondial a ieșit pe teren la finalul semifinalei dintre Jankovic și Lisicki pentru a transmite personal mesajul către spectatorii care așteptau începutul meciului dintre Serena și Halep. Din fericire, temerile de pe Twitter nu s-au confirmat, iar de data aceasta, afară de câteva fluierături răzlețe, n-au mai existat incidente. Momentul a fost manageriat perfect de realizatorul interviului:

 

În mod ironic, în urmă cu 14 ani Venus Williams se retrăgea cu câteva minute înainte de semifinala cu Serena, din cauza unei accidentări suferite tot la genunchi. De acolo a pornit întregul conflict între familia Williams și public, care a escaladat în timpul finalei dintre Serena și Kim Clijsters, motiv pentru care surorile au decis să boicoteze ulterior turneul. 

Într-un alt interviu, Serena a spus că ar fi avut speranțe să joace dacă ar fi avut 48 de ore la dispoziție pentru recuperare. Serena a explicat că a simțit durerea în genunchi în urmă cu două zile, pe finalul unui antrenament, în timp ce servea. Drept consecință a acestui episod, spune că ia în considerare să-și împuțineze și mai mult numărul de turnee din acest an.

„Am făcut tot ce s-a putut. Am făcut până și o injecție, iar eu nu fac injecții niciodată. Dacă ar fi fost alt turneu, probabil că n-aș fi făcut injecția. Însă am vrut să dau 200 la sută pentru acest turneu. N-a fost să fie anul acesta”, a spus Serena. „E nevoie de ceva timp. Am nevoie de câteva zile ca inflamația din genunchi să dispară. Asta e, de fapt, cea mai frustrantă parte, pentru că o să dispară în câteva zile”, a comentat Serena.

Simona, care a ieșit la antrenament imediat după ce a primit vestea, a empatizat cu sportiva americană: „E dificil pentru ea să trebuiască să se retragă. Știu cum e să fii accidentată. E foarte greu să riști să ieși pe teren, e periculos și trebuie să ai grijă de tine. Nu pot să fiu nici fericită, nici tristă. O să mă gândesc că este o altă finală și să rămân concentrată, iar duminică să încerc totul ca să câștig titlul”, a spus românca.

„Eram foarte bucuroasă, încă de când am câștigat sfertul de finală, că pot să joc contra numărului 1 mondial. Când am ajuns aici, am zis după primul meci că îmi doresc să joc cu Serena în semifinale, așa că abia așteptam acest meci. Dar nu știi niciodată ce se poate întâmpla”, a mai spus Halep.

Numărul trei mondial va juca finala Indian Wells cu Jelena Jankovic, cea care a învins-o pe Sabine Lisicki în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-1. Lisicki a avut un break avans în setul secund. Va fi a doua finală de Premier Mandatory a Simonei, după cea de la Madrid 2014, pierdută cu Sharapova.

Finala va avea loc duminică, de la ora 20:00, ora României.

Cu Jankovic, Simona are un palmares direct de 3-1, câștigând și ultimul meci jucat, la Australian Open 2014 (6-2, 2-6, 6-0). Pe hard, scorul este de 1-1. Toate cele patru meciuri au avut nevoie de set decisiv.

Jankovic, locul 21 înaintea competiției, este o fostă campioană la Indian Wells, ea obținând titlul în 2010.

O victorie în finală ar urca-o pe Simona pe locul 1 în Race to Singapore.

  

 

Titlurile Simonei Halep

Nurnberg – zgură, International, 2013

Hertogenbosch – iarbă, International, 2013

Budapesta – zgură, International, 2013

New Haven – hard, Premier, 2013

Moscova – indoor hard, Premier, 2013

Sofia – indoor hard, Tournament of Champions, 2013

Doha – hard, Premier 5, 2014

București – zgură, International, 2014

Shenzhen – hard, International, 2015

Dubai – hard, Premier 5, 2015 

 

Finalele Simonei Halep

Fes – zgură, International, 2010

Fes – zgură, International, 2011

Bruxelles – zgură, Premier, 2012

Madrid – zgură, Premier Mandatory, 2014

Roland Garros – zgură, Grand Slam, 2014

Singapore – indoor hard, Turneul Campioanelor, 2014

Indian Wells – hard, Premier Mandatory, 2015 (urmează să se joace)

 

 

***

 

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii și jucătoarele din România în 2015, ATP și WTA: trei titluri  – șapte finale

Titluri

Simona Halep – simplu, Shenzhen
Horia Tecău – dublu, Rotterdam
Simona Halep – simplu, Dubai

 

Finale

Monica Niculescu – dublu, Hobart
Florin Mergea – dublu, Auckland
Florin Mergea – dublu, Montpellier
Horia Tecău – dublu, Sydney
Irina Begu – dublu, Rio
Alexandra Dulgheru – simplu, Kuala Lumpur 
Simona Halep – simplu, Indian Wells (urmează să se joace)

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi