Semifinală românească la Shenzhen: Simona Halep și Irina Begu se întâlnesc pentru un loc în finală

Treizecizero | 4 ianuarie 2018

Simona Halep și Irina Begu se vor întâlni pentru a șasea oară în carieră și pentru a patra oară la nivel de WTA. Meciurile anterioare au fost câștigate de Simona, cel mai important dintre ele fiind sfertul de finală de la Madrid, 2016, turneu pe care Halep l-a și câștigat.

Simona Halep și Irina Begu se vor întâlni în semifinalele de la Shenzhen, după ce ambele și-au câștigat în câte două seturi meciurile de azi, din sferturile de finală. Simona a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka, 6-2, 6-2, în vreme ce Irina Begu a învins-o pe Timea Babos, 7-5, 7-5. Simona și Irina joacă împreună și în semifinalele de la dublu.

Maria Sharapova este a treia semifinalistă, după 6-3, 6-3 cu Z. Diyas. Ea o va întâlni pe Katerina Siniakova, campioana en-titre, care a reușit 26 de winners vs doar 4 UE în meciul cu Kristyna Pliskova (6-2, 6-2).

Simona a câștigat cele cinci întâlniri anterioare cu Irina, trei dintre ele disputându-se la nivel de WTA, la Hobart în 2012, sfertul de finală de la Madrid, din 2016 și la Wuhan, în același an, când Irina s-a retras în setul al doilea.

Irina Begu a încheiat sezonul precedent cu o semifinală, la Moscova, și-l începe pe cel nou la fel. O veste excelentă din partea Irinei, încurajatoare în ce privește anul în curs, care pornește pentru ea incomparabil mai bine față de 2016. O jucătoare de ritm, Irina spunea la interviul de după meci că îi pare tare bine că face semifinală în start de sezon, când e dificil să-ți găsești din prima jocul.

Încurajatoare au fost atât evoluția ei, cât și prezența de spirit într-un sfert de finală greu cu Timea Babos, în care s-a lovit bine de tot, dar în care a contat foarte mult cine a fost mai calmă sub presiune și cine a depășit mai ușor șansele neluate. Irina a condus cu break în ambele seturi, dar Babos a revenit de fiecare dată și le-a împins în prelungiri.

Până la urmă, jocul n-a fost cu mult diferit de finala de la Florianopolis din urmă cu doi ani, când de asemenea Irina a câștigat în urma unui meci cu suișuri și coborâșuri, pe care le-a gestionat mai bine decât adversara ei. Azi, în primul, Begu a înfruntat o minge de break la 5-5, apoi după ce și-a ținut serviciul a făcut break imediat, pentru set, 7-5.

În al doilea, Artemon Apostu a sfătuit-o la OCC să nu-i dea ritm și viteză lui Babos, pentru că unguroaica se hrănește cu asta, iar Irina a avut probleme în a absorbi viteza loviturilor Timeei. De la 4-1, Irina s-a văzut condusă cu 5-4, dar a recuperat imediat break-ul. Timea a clacat sub presiune în două momente super importante, în care a făcut de fiecare dată duble greșeli – în game-ul în care a servit pentru setul doi, la 5-4, dar și la mingea de meci a Irinei.

Simona Halep și-a făcut viața ușoară într-un meci cu o jucătoare cu lovituri brutale, dar cu un joc astăzi per ansamblu rudimentar, în care a căutat să spargă fiecare minge, indiferent dacă schimbul o permitea sau nu. Simona s-a deplasat excelent, a fost mereu în control și a luat decizii inspirate. A încheiat meciul cu 11 lovituri direct câștigătoare și doar 5 erori neforțate în 57 de minute de muncă, la capătul cărora a spus că simte că a jucat foarte bine.

Încurajator, serviciul ei a fost la cote excelente. 4 ași (a închis cu câte un as ambele seturi), 76 la sută primul serviciu pus în teren și 77 la sută din punctele jucate cu primul.

„Am simțit că am dominat meciul. E dificil pentru că ea lovește foarte puternic fiecare minge, dar am fost puternică pe picioare și am putut bloca foarte bine; de asemenea, mi-am deschis și terenul foarte bine. Simt că am făcut totul bine azi și că am jucat excelent”, a spus Simona, la interviul de pe teren.

Foto: Jimmie48Photography

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

Sărbătorește locul 1 și excelența jucătorilor români cu linia de tricouri 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Ia-ți „Onederful”  și „Onederful Black”

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi