Şapte finale pierdute la rând, serie de coşmar oprită de Monaco

Adrian Țoca | 6 februarie 2012

Şapte finale pierdute la rând, serie de coşmar oprită de Monaco

Foto: Jim Rydel – ATP

Cinci ani a aşteptat Juan Monaco pentru a pune din nou mâna pe un trofeu ATP. Finalist şi la Bucureşti în 2009, când o uşoară accidentare l-a împiedicat să-i dea o replică la 100 la 100 din potenţial lui Albert Montanes (6-7, 6-7), argentinianul nu mai câştigase un turneu din 2007.

În fapt, acel an a fost unul deosebit de reuşit pentru Pico Monaco, el triumfând în trei turnee, la Buenos Aires, la Poertschach şi la Kitzbuhel. De atunci, tenismanul sud-american a pierdut în şapte finale, incluzând-o pe cea din România, două dintre ele venind chiar la Vina Del Mar (2008, 2010).

“A treia oară a fost cu noroc”, a râs Monaco, fericit după victoria obţinută cu compatriotul său, Carlos Berlocq, 6-3, 6-7, 6-1, în finala primului turneu pe zgură din 2012, cel de la Vina Del Mar.

“E un moment special pentru mine”, a conchis Juan, care a avut ceva emoţii după ce a pierdut setul doi, deşi avea un break în faţă. S-a regrupat rapid, defilând în setul doi şi punând capăt disputei după două ore şi 46 de minute.

A fost prima finală între doi argentinieni din circuit în ultimii patru ani.

Al optulea titlu pentru Youzhny n-a venit singur

Săptămână de poveste pentru simpaticul, dar şi agitatul rus Mikhail Youzhny. Nu mai departe de 2010 făcea semifinală la US Open, dar Youzhny este printre cei mai inconstanţi jucători din circuit. Aşa se face că a coborât destul de mult în clasament şi a aşteptat 16 luni ca să câştige un nou trofeu, ultimul venind la Kuala Lumpur, în 2010.

La Zagreb, mai experimentatul rus a dispus cu 6-2, 6-3 în finala cu slovacul Lukas Lacko, un debutant într-o astfel de ipostază, trecându-şi în cont turneul cu numărul 8 din carieră. Chiar şi aşa, Mikhail nu s-a lăsat dus de val: “E greu să compari nivelul meu actual cu cel de acum câţiva ani, e aproape imposibil. Dar am jucat bine azi, când conta cel mai mult”.

Rusul nu s-a oprit aici. Împreună cu cipriotul Baghdatis s-a impus şi în proba de dublu de la Zagreb, completând astfel o săptămână de vis.

Al treilea turneu ATP al săptămânii, cel de la Montpellier, a fost câştigat de Tomas Berdych.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi