Round-up ziua a 4-a: Durerea lui Roddick

Adrian Țoca | 19 ianuarie 2012

Round-up ziua a 4-a: Durerea lui Roddick

RODDICK A ABANDONAT LA 1-2 LA SETURI. Duelul dintre Lleyton Hewitt şi Andy Roddick a fost cel mai aşteptat meci al zilei şi părea că sunt toate condiţiile pentru încă un clasic din această rivalitate care datează de peste un deceniu. Şi, la cum începuse, aşteptările păreau să fie confirmate. A venit însă accidentarea la tendonul genunchiului lui Andy şi lucrurile s-au schimbat. Americanul a avut mari dificultăţi în a continua partida, dar a rămas pe teren, deşi era evident că nu poate alerga la 100 la 100 din potenţial.

De altfel, Roddick a renunţat să mai urmărească multe mingi, în special cele venite pe backhand, şi şi-a mascat durerea sub grimase parcă insuportabile şi de la televizor. După setul 3, la scorul de 3-6, 6-3, 6-4, Andy a venit la Hewitt să-i comunice inevitabilul: “That’s it!”. Duelul dintre doi mari campioni a fost, aşadar, întrerupt şi influenţat, din păcate, de o accidentare nedorită. “A fost un coşmar pentru amândoi”, a spus Hewitt, care a trebuit să-şi vadă de joc şi să nu lase accidentarea amicului său să-i influenţeze planul de meci.

Hewitt trece în turul 3, unde îl aşteaptă puternicul Raonic, iar Australia va spera într-o nouă minune care să prelungească visul fostului lider mondial. La rândul său, Roddick e obligat la o lună de pauză, dar şi la întrebări cu un răspuns delicat, precum cum va continua acest an pentru el în condiţiile în care corpul  său pare să nu-l mai asculte.

MULTE MECIURI DE CINCI SETURI. A fost o zi nervoasă, cu tot mai multe probleme pentru unii dintre favoriţi.  Bunăoară, David Ferrer a avut nevoie de toată tăria sa de caracter ca să-l elimine pe bătăiosul american Ryan Sweeting, în cinci seturi (6-7. 6-2, 3-6, 6-2, 6-3). Japonezul Nishikori a reuşit o revenire senzaţională, întorcând meciul cu australianul Ebden de la 0-2 la seturi (3-6, 1-6, 6-4, 6-1, 6-1). Nu la fel de norocos a fost Gilles Simon, care, după ce a egalat la 2 la seturi, l-a pierdut pe cel decisiv, în compania compatriotului său, Julien Benneteau (5-7, 6-7, 6-1, 6-3, 2-6). Şi Troicki a cedat în 5, în faţa lui Kukushkin.

REJUCAREA CHELA – ANDUJAR. Cei doi tenismani care s-au întâlnit doi ani la rând la Bucureşti au disputat un nou episod al rivalităţii lor pe un teren secundar de la Melbourne. De data asta a câştigat argentinianul, lejer, în trei seturi, la 4, la 4 şi la 3. Alte nume care s-au calificat: Raonic, Llodra, Tsonga, Tipsarevic, Gil, Mahut, Gasquet, Monfils. De asemenea, favoriţii 1 şi 4, Novak Djokovic şi Andy Murray au câştigat, fără niciun fel de problemă, în trei seturi, confruntările cu Giraldo, respectiv Roger-Vasselin.

EMOŢII PENTRU KVITOVA, RECITAL SHARAPOVA. Petra Kvitova a arătat din nou că nu e invincibilă. Numărul 2 mondial e încă departe de un nivel de la care să-şi domine toate adversarele, iar asta s-a văzut contra ibericei Carla Suarez-Navarro. Cele două şi-au împărţit primele două seturi, fiecare câştigându-l la 2, în decisiv impunându-se Kvitova, la 4. Mult mai uşor a câştigat Maria Sharapova, care a făcut o adevărată demonstraţie de forţă contra lui Jamie Hampton: 6-0, 6-1. Şi Ana Ivanovic dă semne de reviriment, sârboaica trecând de olandeza Krajicek, 6-2, 6-3.

Alte nume care s-au calificat în turul 3: Errani, Makarova, Zvonareva, Kerber, Serena Williams, Jie Zheng, V.King, G.Arn, Lisicki, Kirilenko, Bartoli şi Kuznetsova. Cu excepţia Cibulkovei, eliminată de Arn, favoritele au trecut aproape in corpore mai departe, ceea ce promite meciuri tari de tot în rundele care urmează. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi