Round-up, ziua a 3-a: Dolgopolov, 8-6 în decisiv, după minge de meci salvată

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 3-a: Dolgopolov, 8-6 în decisiv, după minge de meci salvată

ATIPICUL DOLGO. Ucraineanul Dolgopolov rămâne unul dintre atracţiile turneului. A se citi rămâne încă în turneu, pentru că neortodoxul tenisman, cum l-a caracterizat Murray, s-a jucat periculos de mult cu germanul Tobias Kamke. Atât de mult, încât era să-i fie fatal. Dolgo a condus cu 2-1 la seturi, ambele câştigate cu 6-1, apoi a aţipit în setul 4, pierzându-l pe Kamke din vedere. Dolgopolov a lăsat mereu senzaţia că nu forţează, dar nu mai cred că e doar o senzaţie, aşa arată mai mereu jocul lui. Kamke s-a desprins cu un break, apoi a avut minge de meci la 6-5 în setul decisiv. Rapidul  jucător ucrainean a salvat-o însă cu un contrepied inspirat, două game-uri mai târziu sărbătorind victoria. Meciul  său cu Bernard Tomic, din turul 3, e un must-see.

NADAL, FĂRĂ EMOŢII CU HAAS. A doua victorie convingătoare deja pentru Rafa, care trece uşor neobservat până acum, iar asta-i convine spaniolului. Fără un sfert de tablou complicat, Nadal e deja în turul  3 şi, în mod normal, nu-l poate opri nimeni până în semifinala mult aşteptată cu Roger Federer. 

N-A FOST SĂ FIE. Care Roger a trecut  şi el în turul 3, dar fără să fie nevoit să joace. Programat pe HiSense Arena, pentru prima oară din 2004 încoace când Fedex n-a fost pus pe Rod Laver, meciul  său cu Beck nu s-a mai disputat, germanul fiind nevoit să se retragă. “Păcat. Îmi pare rău pentru oamenii care aveau bilete pe HiSense şi şi-ar fi dorit să mă vadă”, a spus Roger, care îl va întâlni, în turul 3, pe Ivo Karlovic.

DIMITROV, ALTĂ DATĂ. Bulgarul Grigor Dimitrov este unul dintre jucătorii despre care se spune că i-ar putea călca pe urme lui Federer, având bucăţi de joc asemănător cu al elveţianului. Grigor a început deja să facă valuri în circuit, dar mai are de aşteptat până la o performanţă notabilă în Australia. Deşi a condus cu 2-1 în meciul cu Almagro, Dimitrov a cedat fizic pe final, cedând decisivul la 0. Rezultate normale, în rest, în turneul băieţilor, exceptând eliminarea lui Mardy Fish, scos în trei seturi de columbianul Falla.

AZARENKA N-A CEDAT DECÂT DOUĂ GAME-URI ÎN DOUĂ MECIURI. Două confruntări a bifat Victoria Azarenka până acum şi pe ambele le-a câştigat cu 6-1, 6-0. Vika arată o formă de invidiat şi e cu siguranţă o candidată serioasă la victoria finală. Au mai obţinut victorii, mai mult sau mai puţin categorice, Clijsters, Radwanska, Hantuchova, Na Li sau Jankovic.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi