Round-up, ziua a 3-a: Dolgopolov, 8-6 în decisiv, după minge de meci salvată

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 3-a: Dolgopolov, 8-6 în decisiv, după minge de meci salvată

ATIPICUL DOLGO. Ucraineanul Dolgopolov rămâne unul dintre atracţiile turneului. A se citi rămâne încă în turneu, pentru că neortodoxul tenisman, cum l-a caracterizat Murray, s-a jucat periculos de mult cu germanul Tobias Kamke. Atât de mult, încât era să-i fie fatal. Dolgo a condus cu 2-1 la seturi, ambele câştigate cu 6-1, apoi a aţipit în setul 4, pierzându-l pe Kamke din vedere. Dolgopolov a lăsat mereu senzaţia că nu forţează, dar nu mai cred că e doar o senzaţie, aşa arată mai mereu jocul lui. Kamke s-a desprins cu un break, apoi a avut minge de meci la 6-5 în setul decisiv. Rapidul  jucător ucrainean a salvat-o însă cu un contrepied inspirat, două game-uri mai târziu sărbătorind victoria. Meciul  său cu Bernard Tomic, din turul 3, e un must-see.

NADAL, FĂRĂ EMOŢII CU HAAS. A doua victorie convingătoare deja pentru Rafa, care trece uşor neobservat până acum, iar asta-i convine spaniolului. Fără un sfert de tablou complicat, Nadal e deja în turul  3 şi, în mod normal, nu-l poate opri nimeni până în semifinala mult aşteptată cu Roger Federer. 

N-A FOST SĂ FIE. Care Roger a trecut  şi el în turul 3, dar fără să fie nevoit să joace. Programat pe HiSense Arena, pentru prima oară din 2004 încoace când Fedex n-a fost pus pe Rod Laver, meciul  său cu Beck nu s-a mai disputat, germanul fiind nevoit să se retragă. “Păcat. Îmi pare rău pentru oamenii care aveau bilete pe HiSense şi şi-ar fi dorit să mă vadă”, a spus Roger, care îl va întâlni, în turul 3, pe Ivo Karlovic.

DIMITROV, ALTĂ DATĂ. Bulgarul Grigor Dimitrov este unul dintre jucătorii despre care se spune că i-ar putea călca pe urme lui Federer, având bucăţi de joc asemănător cu al elveţianului. Grigor a început deja să facă valuri în circuit, dar mai are de aşteptat până la o performanţă notabilă în Australia. Deşi a condus cu 2-1 în meciul cu Almagro, Dimitrov a cedat fizic pe final, cedând decisivul la 0. Rezultate normale, în rest, în turneul băieţilor, exceptând eliminarea lui Mardy Fish, scos în trei seturi de columbianul Falla.

AZARENKA N-A CEDAT DECÂT DOUĂ GAME-URI ÎN DOUĂ MECIURI. Două confruntări a bifat Victoria Azarenka până acum şi pe ambele le-a câştigat cu 6-1, 6-0. Vika arată o formă de invidiat şi e cu siguranţă o candidată serioasă la victoria finală. Au mai obţinut victorii, mai mult sau mai puţin categorice, Clijsters, Radwanska, Hantuchova, Na Li sau Jankovic.

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi