Round-up, ziua a 2-a: Încă o poveste de la magicul Hewitt

Adrian Țoca | 17 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 2-a: Încă o poveste de la magicul Hewitt

UN CLASIC ÎN TURUL 2: HEWITT – RODDICK. Lleyton Hewitt nu mai este ce-a fost pe timpuri, nu mai e nici lider mondial, nici printre favoriţi, nu mai e nici măcar nr.1 în Australia. Dar e la fel de iubit şi luptă la fel de energic ca şi în tinereţe. Intrat pe tablou graţie unui wild-card, lui Hewitt i s-a rezervat un loc în sesiunea de seară a zilei secunde. Şi bătrânul luptător n-a irosit şansa primită. Într-un meci cu aprigul neamţ Cedric Marcel Stebe, Lleyton a câştigat primele două seturi, la 5 şi la 4, apoi s-a trezit târât în ritmul adversarului, pierzându-l pe al treilea la 3. Câteva minute mai târziu, Stebe conducea deja cu 5-1 în setul 4 şi părea că se îndreaptă către o victorie mare într-un epic de cinci seturi. Ce a urmat? Şase game-uri la rând pentru Hewitt, care ne va mai oferi o poveste: un meci între doi campioni din trecut cu prietenul Andy Roddick.

MURRAY: ANTRENOR NOU, OBICEIURI NOI. Andy e neînvins în 2012 şi are numai cuvinte de laudă pentru Ivan Lendl, de la care toată lumea aşteaptă să-i aducă primul Slam. Ca să-l mulţumească, scoţianul pare să-şi fi însuşit multe din filozofiile fostului mare campion ceh. Printre care şi calmul cu care a abordat situaţiile complicate dintr-un meci deloc simplu pentru un prim tur, versus Ryan Harrison. Finalmente, Andy Murray a câştigat în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-4, 6-2.

DJOKOVIC N-A LĂSAT DECÂT DOUĂ GAME-URI. Marele favorit, sârbul Novak Djokovic, a început în stil turneul, câştigând cu 6-2, 6-0, 6-0 meciul cu nefericitul italian Paulo Lorenzi, în ceea ce a fost primul meci pentru Nole în 2012. Sârbul  încearcă să îi egaleze pe Rod Laver, Pete Sampras, Roger Federer şi Rafael Nadal, singurii care au câştigat trei turnee de Grand Slam consecutiv.

VICTORII CONCLUDENTE PENTRU SERENA, KVITOVA ŞI SHARAPOVA. Cele trei jucătoare, care se numără printre favoritele turneului feminin, au trecut lejer de primul obstacol. Serena a pierdut cele mai multe game-uri dintre cele trei, într-un 6-3, 6-2 cu Paszek. Kvitova a câştigat 12 game-uri consecutiv contra Dushevinei, 6-2, 6-0, în vreme ce Sharapova, la primul meci oficial al anului, a fost impresionantă: 6-0, 6-1 cu Gisela Dulko. Alte fete care merg în turul 2: Ana Ivanovic, Maria Kirilenko, Sabine Lisicki, Marion Bartoli, Dominica Cibulkova, Jelena Dokic.

CINCI MECIURI DE CINCI SETURI. Pe lângă Hewitt, deja amintit, am mai avut parte de câteva meciuri cu suspans, toate având nevoie de decisiv: Golubev l-a învins pe Youzhny, Marcel Granollers l-a eliminat pe americanul Levine, Gilles Simon a avut mari emoţii cu thailandezul Udomchoke, iar Troicki a trecut greu de tot de spaniolul Ferrero.

Altfel, zi mare pentru francezi: Monfils, Tsonga, Benneteau, Mahut, Gasquet şi Llodra s-au calificat cu toţii. Alături de ei, nume precum Ferrer, Raonic sau Tipsarevic. În general, o zi lipsită de rezultate surprinzătoare. 

  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi