România trece de Canada, se califică pentru barajul Grupei Mondiale. Irina face dubla, aduce punctul decisiv

Codruț Baciu | 11 februarie 2018

Irina Begu a învins-o pe Katherine Sebov în două seturi, 6-2, 6-4, în primul meci de duminică, și a încheiat conturile pentru România în întâlnirea cu Canada. Irina a adus astfel al doilea punct pentru România, după victoria de ieri cu Bianca Andreescu. România se califică astfel la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, baraj care se va desfășura în aprilie. Locul de desfășurare și adversara urmează să fie stabilite.

Mno, s-o gătat. Clujul a fost, vreme de două zile, bun cu noi, dar mai ales cu fetele care joacă tenis. Canada nu putea să spere decât, eventual, la o partidă strânsă, dar nu au avut parte decât de aplauze călduroase, câteva zeci de selfie-uri și, conform declarațiilor lor, de mâncare multă și bună. Mai exact, au mâncat ”like kings and queens” în orașul ăsta, dacă e să o cităm pe Katherina Sebov, care a fost foarte simpatică la finalul ultimului meci al meci al zilei.

După prima zi, Irina și Sorana au adus primele două puncte României, prilej ideal să exclamăm cu toții, în cor: ”ți-am zis eu!”. A fost și o situație mai puțin obișnuită, în care am putut sta liniștiți până a doua zi. Raluca Olaru și fetele au remarcat și ele – de obicei, meciurile de Fed Cup nu sunt atât de simple cum încearcă să ne păcălească rankingurile.

Iar după o zi de sâmbătă în care frigul din oraș a fost echilibrat cu brio de căldura unui public fericit să vadă tenis, Irina a avut grijă să nu ne lungim prea mult. Scurt moment de sinceritate, la capătul unei zile lungi: să știți că pentru Treizecizero, care a descins en masse la Sala Polivalentă, poate că era mai bine dacă partida mai dura vreme de un meci măcar, ca să vă mai vedem și noi la față; dar asta e, de-aia nu mai poate Irina că aveam noi ceai cald și magneței de pus la bătaie.

Fotografii: Călin Ilea | 30-0 

Cu puțin timp înaintea meciului, Canada a făcut o modificare de ultimă oră: în locul lui Zhao, a jucat Sebov, pe care Irina a dominat-o destul de clar. Jocul româncei este unul complet, iar la Fed Cup, în ciuda micilor momente de nervi și emoție, parcă se încheagă și mai bine. Astăzi, Begu a avut de salvat o singură minge de break. Nu i-a ieșit, dar era prea târziu în meci ca să mai conteze în vreun fel. Se întâmpla la 3-3 în setul doi, singurul moment când echipa Canadei a sperat cu adevărat la un meci 4 cu miză. În schimb, Irina a făcut patru break-uri și și-a permis și câte un zâmbet, din când în când. Sorana i-a ținut isonul, pe margine. Ba mai mult, însuși Theo Cercel, supranumit ”Sfinxul” și ”Cel Fără Grimase”, a râs. Se înmulțesc aceste derapaje emoționale ale domnului Cercel, iar asta trebuie să-i dea de gândit Simonei.

După un drum rapid până la București și o porție sănătoasă de paste, pentru Irina urmează turneul de la Doha, unde va fi însoțită de Daniel Dobre.

Al doilea meci al zilei nu a mai avut miză, dar a avut spectacol și atmosferă. Frumos din partea publicului că a rămas până la final și a făcut galerie fix la fel ca-n ziua precedentă. Raluca și Ana au câștigat primul set împotriva perechii Dabrowski/Zhao și au arătat că, pe lângă Moni-Irina, Raluca-Simona, Simona-Irina sau alte combinații mișto de la noi, hop, mai avem una de luat în calcul.

Personal, sunt fanul oricărui mix în care se găsește Raluca, iar cea cu Ana Bogdan nu face excepție. Mi-a plăcut să văd, în primul rând, felul în care Olaru, o jucătoare excelentă de dublu, și-a luat în primire rolul de lider și-i explica Anei ce și cum. Cu o seară înainte, după ce meciurile erau gata, ambele au stat până seara târziu să se antreneze împreună. Raluca servea, Segărceanu venea cu câte un feedback monosilabic, Ana returna și, din când în când, se oftica când greșea Era o plăcere să le vezi. La final, Alina Tecșor a spus că Ana mai rămâne. Într-adevăr, Ana a mai rămas să facă niște sprinturi. Dacă nu m-aș afla încă printre politicoșii clujeni, aș spune că asta-i diferența dintre Bernie Tomic și un profesionist.

Fetele au pierdut în super-tie-break, dar asta e mai puțin important. Cel mai probabil, weekendul ăsta am câștigat nu doar un meci de Fed Cup, ci dreptul de a spera la mai mult. Poate nu chiar la o finală câștigată, cum spunea Sorana, dar pe-acolo.

https://twitter.com/treizecizero/status/962696436604456965

 

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi