Fast
România - Canada 1-0

România începe cu victorie, Sorana aduce primul punct

Radu Marina | 10 februarie 2018

Echipa României de Fed Cup a debutat cu o primă victorie în întâlnirea cu Canada, după ce Sorana a învins-o în două seturi clare (6-2, 6-2) pe Carol Zhao. A fost o victorie scurtă, de rutină, care nu a stat sub niciun moment sub semnul întrebării.

Sorana a început meciul ca din pușcă, cu un forehand câștigător în lung de linie, urmat de un altul în cross pe serviciul canadiencei, pierzând un singur punct în primele două game-uri. A făcut break-ul rapid, dar la fel de repede a fost egalată, după câteva retururi inspirate ale canadiencei și câteva momente de joc destul de sigur. Însă acesta a fost și singurul moment în care Zhao a ieșit cu adevărat în evidență.

Punctul reușit de Sorana la 3-2, 30-30 în primul set (un raliu lung încheiat cu o scurtă și un passing al româncei) avea să anunțe că lucrurile își reiau cursul firesc, văzut în primele două game-uri ale meciului. De acolo a urmat inevitabil break-ul, mai apoi cinci game-uri la rând și o Sorana încrezătoare, foarte sigură pe lovituri și dominând cu forehand-ul.

Setul doi a mers în aceeași direcție. Cîrstea a făcut break-ul iarăși devreme, s-a dus rapid la 3-0, avantaj care a fost suficient pentru a încheia rapid socotelile. La asta însă a contribuit foarte mult serviciul Soranei, care în setul doi a fost la un nivel excelent (a pierdut doar două puncte cu prima servă și nu a cedat niciunul cu serviciul doi).

A fost un meci curat și eficient făcut de Sorana în fața unei adversare care a încercat, pe cât posibil, să opună rezistență și să o încurce. Doar că, în cele din urmă, o Sorana concentrată, sigură pe lovituri și în zi bună cu serviciul nu poate fi ușor de deraiat. Astăzi, Sorana a fost mult prea puternică pentru o jucătoare muncitoare, dar fără prea multă experiență și arme, care și-a arătat clasamentul.

Fotografii: Călin Ilea | 30-0

 

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle