Roma, impresii de fan | Il pescatore di sogni

tenis | 1 iunie 2012

Roma, impresii de fan | Il pescatore di sogni

Ștefania citește Treizecizero.ro și a avut ocazia de a urmări foarte de aproape turneul de la Roma, așa că a decis să ne împărtășească o parte dintre impresiile cu care a rămas după o zi întreagă petrecută la Foro Italico.

  • Am aflat și eu cum te simți când câștigi premiul cel mare la loterie, atunci când am văzut ordinea meciurilor de pe terenul central: Novak Djokovic / Juan Monaco, Venus Williams/Samantha Stosur, Rafael Nadal/ Marcel Granollers, Maria Sharapova/Ana Ivanovic, Roger Federer/ Juan Carlos Ferrero.  O asemenea listă de nume a echivalat cu o finala. Sunt sigură că iubitorii tenisului mă vor înțelege.
  • Tenisul e asemănător cu un concert. E nevoie să vezi o reprezentație în direct ca să îți dai seama că nici chiar un meci văzut în high definition nu se compară cu experiența trăirii lui pe viu: energia emanată de către jucători, zgomotul făcut de minge după ce pleacă din rachetă, reacțiile spectatorilor, reacțiile tale față de tot ce se întâmplă în jurul tău.
  • Terenul Nicola Pietrangelo a fost unul norocos pentru italieni. Și Andreas Seppi și Flavia Pennetta și-au câștigat meciurile programate aici. Meciul lui Andreas împotriva lui Wawrinka a fost unul  dramatic, pe care suporterii italieni l-au trăit la maxim la fiecare minge. Îmi place să cred că i-am purtat noroc Flaviei. Vecinul meu de conversație, italian, a ajuns la această concluzie din motive necunoscute mie. Poate a avut dreptate, a doua zi Flavia s-a retras din meciul următor.
  • După un studiu făcut vizual în rândul spectatorilor din jur am declarat șapca lui Federer cel mai vândut obiect.
  • Grupul de sloveni decorați cu peruci multicolore au fost exemplu de cum să te distrezi la un turneu de tenis: susține întotdeauna jucătorul mai bine clasat. Nu ai cum să fii dezamăgit.
  • Tenisul masculin e diferit de cel feminin, nu sunt discuții aici. Cred ca discuțiile despre calitatea meciurilor fetelor apar după ce cineva vede un meci de genul celui jucat de Samantha împotriva lui Venus: îngrozitor. Samantha nu a fost pe teren iar meciul a fost câștigat de Venus pentru că cineva trebuia să căștige.
  • Mă îndoiesc că Ana Ivanovic va mai ajunge vreodată la nivelul pe care l-a avut în 2008. Văzând-o jucând împotriva Mariei am înțeles că e o mare diferență între ele, că Maria e făcută dintr-un alt aluat. Nu aș putea spune în cuvinte care e dar am înțeles de ce Ana pierde atât de multe meciuri în care pare a avea o șansă. Poate că nici ea nu crede atât de mult în șansa ei.  
  • Rafa în direct, în fața mea; încă un vis împlinit tăiat de pe listă. A meritat să îl văd, pentru că e o mare diferență între el si Novak sau Federer. Dacă Federer pare întotdeauna calm, într-un echilibru doar de el cunoscut cu el însuși, iar Novak acum a fost într-o luptă continuă cu propriile slăbiciuni, Nadal a fost un pachet de energie cu o singură misiune. Astăzi a fost predarea unei lecții de tenis pe zgură partenerului său de dublu, Marcel Granollers. Scorul final a fost 6-1, 6-1.
  • Am aflat că pe Novak îl susțin adulții, pe Rafael copiii (care l-au susținut cu o vervă care te făcea să crezi că situația scorului îi era nefavorabilă), iar pe Maria, în special … bărbații (asta știam).
  • Foro Italico este o locație frumoasă, în care simți aerul Romei: chiparoșii și dealurile împădurite în zare, statuile cu aer roman care înconjoară terenul Nicola Pietrangeli, alei largi în care simți că ai spațiu să respiri și să absorbi ce se întâmplă în jurul tău.

Nu pot să închei fără să fac referire la titlu. Nu putea fi decât o referire cinematografică (obicei de cinefil care observă reclamele le filme de pe stradă) dar are legătură cu tenisul. Am ajuns la turneu plină de dubii, încercând să îmi dau seama de ce am cheltuit atâția bani pentru biletele la turneu când de multe ori prin buzunare cam bate vântul. Chiar merita efortul și investiția? Uitasem că pe vise nu poți pune preț și că pentru a face față existenței rutiniere, pline de lucruri care par a fi extrase direct din Caragiale (eu credeam că sunt doar creația unui scriitor genial), am nevoie să pescuiesc din grămada de vise personale și, regulat, să îmi îndeplinesc unul.

 

Dacă ai fost și tu la un turneu de tenis, scrie-ne povestea pe office@werock.ro și toți prietenii tăi o vor putea citi pe Treizecizero.ro!

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi

Roma, impresii de fan | Il pescatore di sogni

tenis | 1 iunie 2012

Roma, impresii de fan | Il pescatore di sogni