RG12, ziua a doua în imagini | Start bun pentru Djokovic și Federer

Adrian Țoca | 28 mai 2012

RG12, ziua a doua în imagini | Start bun pentru Djokovic și Federer

Roland Garros este oferit de

Vreme superbă la Paris pentru ziua a 2-a de la Roland Garros, una cu un program mai mult decât ofertant și o mulțime de meciuri spectaculoase.

Probabil cea mai mare surpriză a zilei a venit, spre bucuria noastră, din partea unui român. Adrian Ungur a jucat senzațional și a câștigat în fața lui David Nalbandian, un jucător cu un palmares și o experiență net superioară românului. Cu un calm absolut maiestuos, Adi n-a ținut cont de firma adversarului, sau de faptul că el se afla la debutul pe un tablou de Grand Slam, conducând în permanență jocul și impunându-se, în patru seturi, scor 6-3, 5-7, 6-4, 7-5.

Nu la fel de bine ca în cazul lui Ungur au mers lucrurile pentru Sorana Cîrstea, care a avut ghinionul să dea peste campioana en-titre, Na Li, în chiar primul tur. Chinezoaica nu i-a dat nicio șansă româncei, pe care a învins-o scurt, 6-2, 6-1. Imaginea de la final spune totul. Au pierdut și Halep și Monica Niculescu. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.

Citește și: Zile nefericite pentru românce

Azi a debutat și liderul mondial, Novak Djokovic, cel pe care sunt ațintite toate privirile, dată fiind șansa fantastică pe care o are sârbul la Paris, aceea de a-și trece în cont Grand Slam-ul, adică să dețină, în același timp, toate cele patru trofee de Slam. Novak a trecut cu bine de primul adversar, italianul Potito Starace. După un prim set mai strâns, Nole și-a intrat în mână, câștigând în minimum de seturi: 7-6, 6-3, 6-1. A fost, de asemenea, și primul meci în noul echipament Uniqlo pentru Novak.

Citește și Cum era să îngroape Djokovic Sergio Tacchini

Tot într-un echipament nou a debutat și Roger Federer, care, la rându-i, țintește o altă performanță rarisimă: al 17-lea Slam al carierei. Federer n-a mai triumfat într-un turneu de Mare Șlem din 2010, de la Australian Open, iar debutul la Paris a fost în regulă, o victorie în trei seturi cu germanul Tobias Kamke, 6-2, 7-5, 6-3.

Unul dintre jucătorii musai de urmărit numai și pentru tehnica sa exemplară, francezul Michael Llodra, aici, într-o fază tipică lui, în acțiune la fileu. “The Magnificent One”, cum e poreclit de ziariști, a trecut în patru seturi de spaniolul Garcia Lopez.

Milos Raonic ar putea avea un parcurs interesant la Paris, de văzut dacă va ajunge până la mult discutatul meci cu Rafa Nadal. Până atunci, canadianul și-a făcut mâna în primul tur contra veteranului spaniol Ramirez-Hidalgo, pe care l-a învins în trei seturi. Și, din fericire pentru Milos, și-a schimbat și tricoul, renunțând la acel galben-lămâie neinspirat.

Pantofii lui Na Li, într-o fotografie de generic.

Amelie Mauresmo și Sam Sumyk, echipa liderului mondial Victoria Azarenka, privind îngrijorați cum jucătoarea bielorusă se apropie vertiginos de o eliminare incredibilă, în chiar primul tur de la Roland Garros. Până la urmă, Vika a îndreptat la timp barca. Mai multe detalii, în articolul dedicat meciului dintre Azarenka și Brianti.

Citește și Azarenka, la un serviciu distanță de “Au revoir, Paris!”

Veteranul australian Lleyton Hewitt a reintrat după accidentarea suferită la Australian Open direct la Roland Garros, dar n-a putut trece de turul 1, în condițiile în care zgura n-a fost niciodată suprafața lui forte. Asta nu l-a împiedicat pe Hewitt să nu-i dea o replică puternică slovenului Kavcic, care s-a impus, până la urmă, în patru seturi.

Gilles Simon are, în mod cert, un sezon excelent pe zgură, el câștigând la București și făcând semifinală la Monte Carlo. Primul tur la Paris n-a fost simplu, dar Gilles l-a trecut cu bine: victorie în patru seturi cu tânărul american Ryan Harrison.

Alt francez, Arnaud Clement (foto sus), a obținut și el o victorie, impresionantă prin efortul fizic pe care ea l-a impus, iar Clement, ajuns la 34 de ani, nu mai e demult jucătorul care facă față unor astfel de maratoane. Dar iată că Arnaud a fost cel care a rămas în picioare la final, adversarul său, mai tânărul rus Alex Bogomolov, retrăgându-se în decisiv, la 5-4 pentru Clement, din cauza crampelor. Interesant e că Bogomolov (foto jos) s-a retras tocmai la minge de meci pentru Clement, în condițiile în care, în setul 4, ratase și el propria lui minge de meci. 

Clement e cunoscut pentru finala de la Australian Open 2001, și pentru faptul că, până în 2010, a deținut, alături de alt francez faimos, Fabrice Santoro, recordul pentru cel mai lung meci jucat vreodată la un Slam, 6 ore și 33 de minute la RG 2004, Santoro câștigând atunci cu 16-14 în decisiv. Evident, recordul lor a fost spulberat de Isner – Mahut.

Slovaca Cibulkova a impresionat în meciul ei din turul 1, 6-2, 6-1 cu jucătoarea gazdelor, Kristina Mladenovic. 

Tomas Berdych e văzut de mulți o posibilă amenințare pentru Roger Federer, cei doi putând să se întâlnească în sferturi. Până atunci, Berdych și-a făcut încălzirea cu o victorie la Dudi Sela, căruia i-a lăsat doar 8 game-uri.

Altă reprezentantă a gazdelor, Marion Bartoli, a trecut cu bine în turul 2, 6-3, 6-3, cu Pliskova.

Pe scurt:

– Alte victorii, la masculin, pentru Klizan, Kukushkin (în cinci seturi cu Gulbis), Granollers, Jaziri, Serra, Seppi, Zeballos, Levine, Kubot, Giraldo, Isner, Troicki (în cinci seturi cu Bellucci), Tomic, Anderson (cinci seturi cu Machado, 11-9 în decisiv, meci început duminică seara, când Machado a avut două mingi de meci), Kohlschreiber, Mathieu (revenire de la 0-2 la seturi cu Phau, 6-0 în decisiv), L.Mayer, Goffin (în cinci seturi cu Stepanek), B.Baker.

– Alte victorii, la feminin, pentru Davis, Jankovic, Medina, Petrova, Chan, King, Govortsova, Zheng, McHale, Martic, Scheepers, Karatancheva, Pennetta, Stephens, Lepchenko, Mattek, Suarez Navarro, Arvidsson, Shvedova, Feuerstein, A.Radwanska, Foretz

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi