RG12 | Azarenka, la un serviciu distanţă de „Au revoir, Paris!”

Camelia Butuligă | 28 mai 2012

RG12 | Azarenka, la un serviciu distanţă de „Au revoir, Paris!”

După startul calm de duminică, distracţia (a se citi meciurile cu desfășurare neașteptată) a început din plin de luni. Numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, avea un meci de rutină (aparent) cu Alberta Brianti, 32 de ani, locul 105. În faţa unor tribune adormite, Azarenka (care, probabil, nu se trezise nici ea) a făcut greşeli peste greşeli şi a pierdut primul set 8-6 în tiebreak. În al doilea set, somnul a continuat până la 4-0, când, aflată la 5 puncte distanţă de înfrângere,  Azarenka se trezeşte panicată, cumva ca în meciurile cu Barthel și Cibulkova din martie, începe să joace, câştigă 12 dintre următoarele 14 game-uri şi cu ele meciul. WTA, no?

Meciul a avut halucinanta statistică de 60 de greşeli neforţate pentru Azarenka. Însă meritul pentru jocul prost al Vikăi îi aparţine şi italiencei, care are un tenis făcut pentru zgură şi care a frustrat-o pe Vika cu reverele tăiate şi lipsa ritmului. Punctul de cotitură a fost la 0-4 în setul doi, când Azarenka s-a confruntat cu minge de break. A ratat primul serviciu. Perspectiva unei duble plana periculos, mai ales că Azarenka mai făcuse câteva până atunci. Poate a fost noroc, poate a fost îndrăzneala celei care nu mai are nimic de pierdut, dar Azarenka a închis ochii şi a servit nereturnabil pe tuşă, as pe serviciul 2! Vika era înapoi în meci, iar italianca, realizând în sfârşit enormitatea ocaziei, a îngheţat. Scor final: 6-7(6), 6-4, 6-2 pentru favorita 1, o performanţă neconvingătoare în cel mai bun caz. 

La conferinţă, Azarenka a spus că a avut o zi proastă. “‘Erau lucruri amestecate care-mi treceau prin cap. Pe de o parte, simţeam că nu e ziua mea. Pe de altă parte simţeam că dacă lupt, poate am o şansă. Apoi, mă gândeam: “Ştii ceva? Las-o baltă. Nu vreau să lupt.” Dar lucrul cel mai important e că în acele momente jalnice, am rămas pe poziţii şi am lovit mingea cu curaj. Am făcut în sfârşit ce trebuia să fac de la începutul meciului”. 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi