RG12 | Azarenka, la un serviciu distanţă de „Au revoir, Paris!”

Camelia Butuligă | 28 mai 2012

RG12 | Azarenka, la un serviciu distanţă de „Au revoir, Paris!”

Roland Garros este oferit de

După startul calm de duminică, distracţia (a se citi meciurile cu desfășurare neașteptată) a început din plin de luni. Numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, avea un meci de rutină (aparent) cu Alberta Brianti, 32 de ani, locul 105. În faţa unor tribune adormite, Azarenka (care, probabil, nu se trezise nici ea) a făcut greşeli peste greşeli şi a pierdut primul set 8-6 în tiebreak. În al doilea set, somnul a continuat până la 4-0, când, aflată la 5 puncte distanţă de înfrângere,  Azarenka se trezeşte panicată, cumva ca în meciurile cu Barthel și Cibulkova din martie, începe să joace, câştigă 12 dintre următoarele 14 game-uri şi cu ele meciul. WTA, no?

Meciul a avut halucinanta statistică de 60 de greşeli neforţate pentru Azarenka. Însă meritul pentru jocul prost al Vikăi îi aparţine şi italiencei, care are un tenis făcut pentru zgură şi care a frustrat-o pe Vika cu reverele tăiate şi lipsa ritmului. Punctul de cotitură a fost la 0-4 în setul doi, când Azarenka s-a confruntat cu minge de break. A ratat primul serviciu. Perspectiva unei duble plana periculos, mai ales că Azarenka mai făcuse câteva până atunci. Poate a fost noroc, poate a fost îndrăzneala celei care nu mai are nimic de pierdut, dar Azarenka a închis ochii şi a servit nereturnabil pe tuşă, as pe serviciul 2! Vika era înapoi în meci, iar italianca, realizând în sfârşit enormitatea ocaziei, a îngheţat. Scor final: 6-7(6), 6-4, 6-2 pentru favorita 1, o performanţă neconvingătoare în cel mai bun caz. 

La conferinţă, Azarenka a spus că a avut o zi proastă. “‘Erau lucruri amestecate care-mi treceau prin cap. Pe de o parte, simţeam că nu e ziua mea. Pe de altă parte simţeam că dacă lupt, poate am o şansă. Apoi, mă gândeam: “Ştii ceva? Las-o baltă. Nu vreau să lupt.” Dar lucrul cel mai important e că în acele momente jalnice, am rămas pe poziţii şi am lovit mingea cu curaj. Am făcut în sfârşit ce trebuia să fac de la începutul meciului”. 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi