Reversul medaliei: Monica pierde cu Radwanska după mingi de set ratate. Câștigă, însă, din nou la dublu, alături de Simona

Treizecizero | 27 iulie 2016

Monica Niculescu și Simona Halep sunt, poate cumva neașteptat, în sferturile de la dublu. Tot în sferturi, dar la Toronto, s-au calificat și Horia Tecău și Florin Mergea.

* Monica Niculescu a întors spectaculos meciul din turul întâi și nu i-a lipsit mult să pună la cale o revenire asemănătoare în turul al doilea, cu Agnieszka Radwanska. A fost tare aproape să ducă meciul în decisiv, dar în loc de asta, Monica a pățit ceva asemănător cu Ostapenko, adversara ei anterioară: o serie de patru game-uri pierdute la rând după ce românca a atins mingi de set a pus capăt întâlnirii.

Încă o dată, Niculescu a început greu meciul, iar setul întâi s-a dus la Radwanska în numai 31 de minute, 6-1. Treptat, Moni a ridicat mult nivelul și a început să pună mai multă presiune, a atacat inspirat cu reverul, iar serviciul a crescut în calitate pe măsură ce setul a avansat. De asemenea, ea a sancționat destule veniri nehotărâte la fileu ale polonezei. O suită de break-uri a găsit-o pe Monica în avantaj, 5-3. Închisul setului a fost însă problematic. Monica a ajuns la 40-15 după un alt rever câștigător la fileu, dar Aga a salvat primul set point cu un forehand la linie și pe al doilea cu un lob teribil, care a căzut fix pe baseline. Un al treilea set point s-a scurs când românca a călcat strâmb în încercarea de a o pasa pe Radwanska. Într-un final, aceasta a făcut break-ul cu ajutorul fileului, care a amortizat impecabil o scurtă cu reverul, luând cu el tot elanul Monicăi. O luptă tipică Agăi, într-un meci cu multe puncte spectaculoase  – “the battle of the tricks”, cum a denumit-o cineva pe Twitter – și care a semănat cu întâlnirea lor de la Doha, când de asemenea Monica a avut mingi de set, dar a pierdut 7-5, 6-1.  În ciuda înfrângerii, e încurajator că ea s-a mișcat bine în setul al doilea și a părut neincomodată de vreo durere, veste bună înainte de turneul olimpic și de înghesuitul program al acestor săptămâni.

* Ceva mai târziu, Monica s-a întors pe teren, însoțită de Simona Halep, pentru meciul lor din turul al doilea de dublu. A ieșit o nouă evoluție foarte bună, un 6-1, 6-3 cu Bondarenko/Savchuk în care fetele au arătat excelent împreună. Simona a revenit la fel de concentrată și energică precum în meciul cu Gavrilova, în vreme ce Monica a completat cu experiența ei și cu bucuria evidentă de a juca dublu. Una a dominat baseline-ul, cealaltă, fileul, dar la punctul meciului Simona a reușit câteva lovituri de reflex extraordinare din preajma fileului, sărbătorind cu nesaț punctul câștigat. Calificate în sferturi, Simona și Monica așteaptă să-și afle următoarele adversare, cel mai probabil franțuzoaicele Mladenovic și Garcia, favoritele 2.

* La conferința de după meciul cu Gavrilova, Simona a fost întrebată de ce nu joacă mai mult dublu, deoarece a părut că se distrează în turul inaugural. Firește, știrea este că ia în calcul să joace mai mult pe viitor. “În mod normal, nu vreau pentru că e greu să aștepți să joci dublu. Dar am vorbit cu Darren, iar el mi-a spus că în mod normal ar trebui să joc mai mult, pentru că e mai folositor decât un antrenament obișnuit. Dar încă nu sunt 100 la 100 convinsă că vreau să joc mai mult dublu. Aștept să mai îmbătrânesc”, a glumit ea. “Ieri a fost foarte plăcut, deoarece Monica e mereu ‘Hai, Simona, hai!’. Dar am jucat bine și asta mi-a dat un pic mai multă încredere pentru simplu”.

Despre programul între Montreal și Cincinnati: “Nu, nu mă voi mai întoarce acasă, pentru că nu vreau să schimb iar programul și să am probleme cu jetlag-ul. Voi sta aici și mă voi antrena. Darren și echipa mea vor fi cu mine”.

* În runda a treia, Simona o va revedea pe Karolina Pliskova, în primul lor meci după cel de la Cluj, din Fed Cup, când Pliskova a reușit s-o învingă pe româncă în premieră. Per total, bilanțul este de 3-1 pentru Halep, toate întâlnirile având loc pe hard. Pliskova a beneficiat de retragerea Sarei Errani. Tabloul optimilor s-a rotunjit: Lepchenko – Konta, Bouchard – Kucova, Radwanska – Pavlyuchenkova, Keys – Venus Williams, Kuznetsova – Kvitova, Halep – Pliskova, Vinci – Kasatkina, Svitolina – Kerber/Lucic-Baroni.

* La Toronto, optimile arată așa: Djokovic – Stepanek, Harrison – Berdych, Raonic – Donaldson, Monfils – Goffin, Karlovic – Dimitrov/Shapovalov, Ram – Nishikori, Anderson – Tomic, Sock – Wawrinka.

* Horia Tecău și Florin Mergea își continuă pregătirile pentru Rio cu un succes solid în debutul la Toronto, 7-6, 6-0 cu John Isner și Alexander Zverev. În sferturi i-ar putea aștepta o întâlnire cu frații Bryan, dacă aceștia trec de Matkovski/Mirnyi. Cu Florin specialist în întâlnirile cu cei doi frați, meciul ar fi tare interesant, în special înainte de Jocurile Olimpice.

Ca fapt divers, perechea Tecău / Mergea a ajuns până pe 26 în Race to London. Horia și Jean Julien Rojer sunt pe 14, iar Florin și Rohan Bopanna sunt pe 10.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi