Raluca Olaru regăsește drumul spre trofee: "Revirimentul a început de la Olimpiadă. Am căpătat mai multă încredere"

Treizecizero | 1 octombrie 2016

Raluca Olaru a adus al 12-lea turneu câștigat tenisului românesc anul acesta, după ce a triumfat la Tashkent, alături de Ipek Soylu.

Raluca Olaru are, începând de azi, cinci titluri WTA de dublu în palmares. L-a câștigat pe cel de la Tashkent, alături de turcoaica Ipek Soylu, după o victorie cu 7-5, 6-3 în fața perechii Schuurs/Voracova. Ralu și-a adăugat astfel numele pe lista românilor câștigători de titluri în 2016, o listă care continuă să crească de la o lună la alta.

Raluca nu mai câștigase un titlu de doi ani, de la Linz 2014, iar 2016 a fost un sezon cu destule hârtoape. A avut răbdare și a crezut că jocul va ieși la suprafață, că munca bună depusă la antrenamente și în segmentele de pregătire își va arăta rezultatele în cele din urmă. “În fapt, revirimentul a început cam de la Olimpiadă. Au fost din ce în ce mai multe lucruri pozitive în săptămânile care au urmat, iar în săptămânile astea două lucrurile s-au legat în sfârșit”, spune Raluca.

“Au mai fost câteva momentumuri bune anul acesta, dar care nu s-au concretizat mai departe”.

Raluca se referă la săptămâna care a premers titlul câștigat azi, când a ajuns în finală la St.Petersburg, într-un turneu de 100k, unde a jucat alături de rusoaica Alena Tarasova, iar pe parcurs le-au eliminat pe favoritele 1 și 3. Forma bună a fost dusă mai departe la Tashkent, unde a făcut din nou pereche cu Ipek. Mai jucaseră cu succes anul acesta la Bol, imediat după Roland Garros, unde au ajuns până în finală. De altfel Ipek a mai câștigat un titlu de dublu anul acesta alături de o româncă – e vorba de Andreea Mitu, cele două luând trofeul de la Istanbul.

Cred că primul meci din această săptămână a fost cel mai greu din turneu. Eram un pic obosită de pe drumul din Rusia, răcită, și a fost bruscă schimbarea de temperatură (foarte cald la Tashkent) și de indoor – outdoor. Și oricum, primul meci e cel mai greu în general. Plus că am mai avut nevoie de un pic de timp până ne-am mai rodat (din nou) împreună„.

Victoria din finală a completat un traseu perfect, fără set pierdut în tot turneul. 

„Am simțit că m-a ajutat faptul că am jucat o finală și săptămâna trecută. Am tras învățămintele și am abordat mai bine meciul de azi. În plus, mi-a dat și mai multă încredere meciul de ieri din semifinală și simțeam că joc bine, că sunt solidă”, spune Ralu, care își va lua o săptămână de pauză, înainte de a merge către Linz și Luxemburg.

“Mă bucur mult pentru trofeul acesta, la fel și pentru finala de săptămâna trecută. Dar mai ales pentru joc și pentru atitudine. Am avut parte, în sfârșit, de mai multe meciuri săptămâna trecută și mi-am intrat în ritm. Am căpătat și mai multă încredere și astfel jocul bun a ieșit la suprafață”.

Celelalte trofee ale carierei Ralucăi la dublu au venit în 2008, tot la Tashkent, în 2011, la Acapulco, în 2013 la Nurnberg și cel menționat mai devreme, în 2014, la Linz. Ea a mai jucat și șapte finale, două dintre ele anul acesta.

Titlurile și finalele românilor în 2016, ATP și WTA, simplu și dublu

Titluri

Simona Halep – București
Simona Halep – Madrid
Simona Halep – Montreal
Monica Niculescu – Shenzhen (dublu)
Monica Niculescu – Washington (dublu)
Monica Niculescu – New Haven (dublu)
Andreea Mitu – Istanbul (dublu)
Andreea Mitu – Bastad (dublu)
Florin Mergea și Horia Tecău – București (dublu)
Horia Tecău – Madrid (dublu)
Irina Begu – Florianopolis
Raluca Olaru – Tashkent (dublu)

Finale

Alexandra Cadanțu – București (dublu)
Raluca Olaru – Rabat (dublu)
Florin Mergea – Madrid (dublu)
Florin Mergea – Sydney (dublu)
Horia Tecău – Australian Open (dublu mixt)
Simona Halep și Monica Niculescu – Montreal (dublu)
Horia Tecău – Cincinnati (dublu)
Monica Niculescu – Seul

PLUS: Medalia olimpică de argint câștigată de Horia Tecău și Florin Mergea

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi