Raluca Olaru, prezență pe site-ul oficial WTA: “It has been a long road for Raluca Olaru”

Adrian Țoca | 30 decembrie 2012

Raluca Olaru, prezență pe site-ul oficial WTA: “It has been a long road for Raluca Olaru”

Că ne e dragă Raluca și că o urmărim cu interes în călătoria ei către atingerea scopurilor pe care și le-a propus știți deja. Că ne bucurăm de faptul că, împreună, i-am descoperit și o altă latură, mai puțin știută de public, aceea de editorialistă, sper că e deja foarte clar. Textele Ralucăi au constituit unul dintre punctele forte ale Treizecizero.ro în 2012 și au adus valoare, substanță și un insight particular. Au trecut dincolo de bariera PR-istică, oficială. Nu s-au oprit la un nivel superficial, banal, în schimb ne-au prezentat detalii concrete din viața și din bucătăria internă a unui jucător de tenis profesionist, cu bunele și cu relele lui. Și, mai ales, textele Ralucăi ne-au oferit ocazia să o înțelegem mai bine, ca și cum i-am fi fost alături în acele momente, ne-au dat șansa să pricepem de ce elanul fantastic cu care începuse cariera ei s-a domolit ulterior, sub apăsarea accidentărilor și a problemelor de tot felul. Este admirabil felul în care Ralu a știut să-și mențină echilibrul și să survoleze toate acele momente, să-și păstreze echilibrul și speranța că poate reveni în prim-plan, că poate să-și controleze iar destinul și cariera, că poate juca iar tenisul din anii de început. Și mai admirabilă e deschiderei Ralucăi către tinerele jucătoare, pe care parcă încearcă să le ghideze de la distanță cu rândurile pe care le scrie, expunându-și situațiile dificile și arătând ce n-a fost făcut bine, ce ar fi putut fi făcut și mai bine. Iar textele ei vor continua și în 2013, iar în varianta nouă a site-ului îi vom găzdui textele într-un un spațiu mai frumos și mai bine definit.

Din toate aceste motive, suntem mândri că și cei de la site-ul oficial al WTA au simțit potențialul subiectului Raluca Olaru, readucând-o în prim-plan lumii întregi cu un articol prezentat pe prima pagină. 

“A fost un drum lung pentru ea”, notează articolul, înainte de a reda declarațiile Ralucăi, în care ea reia o parte dintre ideile pe care le-a scris și pentru voi în articolele de pe Treizecizero.ro: “2007 a fost un an extraordinar pentru mine! Eram foarte tânără, am început anul în jurul locului 300, dar apoi am făcut semifinală la Memphis, încă una la Fes, apoi am ajuns din calificări până în turul 3 al Roland Garros. Am devenit prima româncă din top 100 de la Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir încoace”. Alte rezultate bune au dus-o pe Raluca până pe locul 53, cel mai bun clasament al ei din carieră. Apoi au început problemele. “Ultimii ani n-au fost prea grozavi pentru mine. Am avut câteva perioade dificile, cu accidentări, fără antrenor, și mi-am pierdut încrederea în anumite momente. Dar am continuat să merg înainte, să lupt, iar acum pot să spun că mă simt mulțumită cu stadiul în care sunt. Am îmbunătățit mult, mai ales în ultimele 6 luni și abia aștept să merg înainte. Știți vorba: ce nu te omoară te face mai puternic”. 

Finalul textului include, de fapt, întreaga filosofie a Ralucăi: “Știu că pot să obțin chiar mai mult decât am făcut-o până acum. Dar nu mă refer numai de cifre și rezultate, ci vreau să mă și bucur de tot ce mi se întâmplă”.

Întregul articol poate fi citit aici.

Raluca ocupă acum locul 216 la simplu și 123 la dublu, acolo unde a obținut multe rezultate bune în 2012, alături de Ema Bogdan. În ianuarie va merge în calificările Australian Open și va încerca să mai adauge o cărămidă la construcția la care lucrează. Noi îi ținem pumnii, credem în ea până la capăt, o încurajăm indiferent de ce se va întâmpla în 2013 și în anii viitori și suntem mândri că avem așa o colegă la Treizecizero.ro :)

 

Citește aici primele articole scris de Raluca Olaru pe Treizecizero.ro:

 
Cum mi-am petrecut viața
 
US Open e Slam-ul meu preferat!
 
Între românce există o concurență pozitivă, ne motivăm una pe cealaltă
 
Raluca Olaru și viața de tenisman, mereu pe drumuri: cum îți afectează călătoriile cariera și cum am ajuns să le îndrăgesc
 
Raluca Olaru scrie manifestul sportivului român: cum are România atâtea jucătoare cu rezultate, fără investiții mari?

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi