Rafa, nota maximă: Decima! Nadal este din nou campion la Roland Garros. Este campion la Roland Garros pentru totdeauna

Treizecizero | 11 iunie 2017

Rafa ajunge la 15 titluri de Grand Slam, primul după o pauză de trei ani.

Roland Garros este oferit de

Rafa Nadal a pus capăt unei pauze de trei ani în care nu a câștigat niciun titlu de Grand Slam, recuperând titlul la Roland Garros, după 6-2, 6-3, 6-1 în finala cu Stan Wawrinka.

Rafa ajunge astfel la 15 titluri de Grand Slam, al doilea în ierarhia all-time după Roger Federer; 10 dintre aceste titluri au venit la Roland Garros, a cărui istorie a rescris-o în numeroase ocazii.

Afară de un început de meci strâns, în care cei doi au făcut schimb de șanse de break neluate, Nadal și-a impus autoritar cuvântul, dominând finala fără oprire. Rafa l-a scos pe Wawrinka mereu în exterior sau i-a trimis mingi înalte, neutralizându-i în bună măsură forehandul. Reverul în lung de linie a fost, ca și în precedentele meciuri, remarcabil, iar serviciul a fost la înălțime, câștigând 83 la sută din punctele jucate cu primul. Restul a venit din punctele la fileu (18 din 20) și din cele câteva passinguri marcă înregistrată.

Rafa urcă pe locul al doilea în lume în clasamentul la zi, în urma lui Murray, și conduce detașat în Race, cu aproape trei mii de puncte în fața lui Federer, față de care reduce din nou diferența la trei titluri de Grand Slam în duelul lor de la distanță. După atâția ani, cei doi au împărțit 2017 în două, la fel ca în vremurile bune.

Pentru Wawrinka e o situație în premieră; ne obișnuise până acum cu meciurile mari făcute ori de câte ori ajungea într-o finală de Slam, cu Nadal, în 2014 și cu Djokovic în 2015 și 2016.

Articolul dedicat performanței lui Rafa este aici.

https://twitter.com/michaeljbeattie/status/873923900895318018

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi